Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 285
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм на малко по - различно мнение, относно колко ще са равни грижите за бебето от страна на майката и на бащата.Винаги майката ще превъзхожда.
Моят съпруг например не работи редовна работа от 8 до17ч.и да почива събота и неделя. Седнал е самостоятелно на няколко стола едновременно с тежък физ.труд и в главата му е лудница. Разбира се, че в удобен момент би ми помогнал, но не бих направила проблем, че не може да помага достатъчно. Искам да е отпочинал след работа, за да е свеж и да изкарва пари.
Както се казва, щом не искам да гледам и да се съобразявам с цените в магазина, съм на ясно, че мъжът ми ще работи и това е.

# 631
Момичета, от 17та седмица матката ми става на камък, така в серия аз по няколко часа. Сега ме водят 18та. Нямам болки, зацапвания. Появи се и лека тежест на шийката рядко. Предимно втвърдяванията са вечер, след секс или сутрин, като малкият се раздвижи.

Според мен са подготвителни, но не е ли рано? Има ли друга с толкова ранни Бракстън Хикс? (не смятам, че е за спешното това, имам най-ранния час за лекарката, че беше отпуска, за сряда сутринта)

Не бих правила секс в тази ситуация

# 632
Момичета, от 17та седмица матката ми става на камък, така в серия аз по няколко часа. Сега ме водят 18та. Нямам болки, зацапвания. Появи се и лека тежест на шийката рядко. Предимно втвърдяванията са вечер, след секс или сутрин, като малкият се раздвижи.

Според мен са подготвителни, но не е ли рано? Има ли друга с толкова ранни Бракстън Хикс? (не смятам, че е за спешното това, имам най-ранния час за лекарката, че беше отпуска, за сряда сутринта)
Изобщо не е рано за подготвителни контракции. Самата аз ги имам от самото начало на бременността. Това което бих ти препоръчала е да не се претоварваш, защото това предизвиква контракции. Самият секс не е опасен, ако се внимава, но оргазмът би бил силно притеснителен в твоето положение, защото матката контрахира по време на оргазъм. Посъветвай се с твоя лекар, но според мен трябва да се предприеме нещо, за да не се скъси шийката.

# 633
  • Варна
Днес бях на втора фетална 21+6гс.
Всичко е наред с мен и бебето, 520 грама е. Потвърди от всякъде, момче е, даже имам снимка 😝. Шийката и тя е добре, даже по- добре и от предния път като стойност.
Записах от сега час и за трета фетална.
Препоръча ми обременяване с глюкоза, записах час в края на месеца,  ще ходя и на фетална ехокардиография, утре ще  записвам час там. И двете са с цел застраховка, не видя нищо притеснително, но да не рискуваме да изтървем нещо ще ги направим. Според нея трябва да родя нормално, не разбира, как доктора който ме следи ми е казал от самото начало че съм за секцио, като тези неща се решавали и си показвало в трети триместър. Та малко сега съм в размисли 🫢.
Иначе доктора каза да си избирам дата след 20 януари.

# 634
И аз трябва да запиша час за втората фетална, че вече съм в 22 г.с.
Иначе, на мен заради такова втвърдяване на матката, ми забраниха секс и много натоварване, затова по-добре да се консултирате с АГ по тези теми.

# 635
Аз много се надявам да успея да родя естествено. Затова стискам с 2 ръце палци на следващата фетална да ми кажат, че се е мръднала малко плацентата нагоре и има шанс. Изобщо не бих се навила за секцио освен, ако не е наложително.

# 636
Здравейте и от мен,
Относно раждането аз вече съм в 23г.с. и досега нито веднъж дори не е ставало на въпрос с моето АГ дали ще бъде секцио или по естествен начин. Странно е как от самото начало АГ решава, че пациента му ще ражда секцио. Раждането си е до голяма степен Божа работа. Аз лично съм се настроила за нормално раждане, защото мисля че има много повече предимства от секциото, но нищо не зависи от мен. В края на бременноста ще се разбере- имали нещо застрашаващо, как е разположено бебето и т.н.
Относно феталната ехокардиография обсъдихме го с АГ дори и при липса на забелязан проблем при ФМ, изследването не е задължително, по желание е. Нещото, което изтъкна като положителни доводи при избора е, че след раждане повечето педиатри при преглед все “чуват някакъв шум на сърчицето” за успокоение на родителите е добре да знаят дали има или няма проблем както и това, че при евентуален проблем е хубаво майката да се насочи към лечебно заведение за раждане, което разполага с необходимите специалисти и апаратура.
Ние решихме, т.е. аз, че ще я направим и си записах час, не мисля че е излишно.

# 637
Момичета имам малко по-различен въпрос. Някоя от вас гледала ли е количките на Anex. И по-конкретно модела им Eli. Много ми харесва, обаче се чудя дали си заслужава парите, та би ми било полезно вашето мнение по въпроса.

# 638
  • Варна
Аз бях загледала един модел на анекс. Отказах се от марката, защото е полска, не прочетох чак толкова добри отзиви за тях, вероятно по- малко хора ги ползват, знам ли?
Сега погледнах модела за който питаш. Виждала съм 2 такива на живо, за мен са танкове. Обаче ти какво искаш и ще ти е удобно не знам. Виждала ли си я на живо?

# 639
Аз бях загледала един модел на анекс. Отказах се от марката, защото е полска, не прочетох чак толкова добри отзиви за тях, вероятно по- малко хора ги ползват, знам ли?
Сега погледнах модела за който питаш. Виждала съм 2 такива на живо, за мен са танкове. Обаче ти какво искаш и ще ти е удобно не знам. Виждала ли си я на живо?
Точно защото съм я виждала на живо ми е хванала окото. Супер мъничка и лека е, много маневрена с добри амортисьори. Другите неща няма да ги изброявам. Гледала съм този модел, както и този на Cybex, Balios S Lux, обаче ми се струва много голяма. Та съм пред голяма дилема. Иначе и Cybex Priam ми харесва, гледам, че доста е нашумяла.
В петък пак ще ходим да гледаме на живо и исках да чуя и вашето мнение относно този модел.

# 640
Момичета, някоя от вас да е била с разстройство? Какво ви помогна? След изкарания вирус уикенда, мислех, че няма как да стане по-зле, но явно винаги може още...

# 641
Момичета, някоя от вас да е била с разстройство? Какво ви помогна? След изкарания вирус уикенда, мислех, че няма как да стане по-зле, но явно винаги може още...
Аз взимах ре-комфорт за разстройство. Диетата също ми помогна, както и 2 банки глюкоза за обезводняването. Скорошно оздравяване! 🍀

# 642
Точно защото съм я виждала на живо ми е хванала окото. Супер мъничка и лека е, много маневрена с добри амортисьори. Другите неща няма да ги изброявам. Гледала съм този модел, както и този на Cybex, Balios S Lux, обаче ми се струва много голяма. Та съм пред голяма дилема. Иначе и Cybex Priam ми харесва, гледам, че доста е нашумяла.
В петък пак ще ходим да гледаме на живо и исках да чуя и вашето мнение относно този модел.

Аз се чудя между Cybex Priam и Anex Eli.

# 643
Аз съм загледала Easywalker Harvey 5 и 3.

# 644
  • Варна
Моята дилема Сайбекс или Анекс бързо приключи. И ще ви кажа, защо нещата наклониха към Сайбекс.
Обсъждаме количка с приятеля ми, обяснявам че 3 приятелки имам Със Сайбекс и са доволни, сменили са по няколко колички и Сайбекс е тяхната.
Сайбекс е немска, анекс полска- само като чу, каза немска вземаме.
После Балиос ли да е, целия град е с балиос, не се води по това, каза, ще ги пробваме на място, за да я има целия град значи е сполучлива.Анекс са по- млада фирма и малко се опитват да догонят конкуренцията. Имаха модел, който ме впечатли, но няма да е той.
 В крайна сметка основно аз ще я ползвам и трябва на мен да ми е удобна. Друга приятелка каза гледай да е лека, тежка количка не ти трябва. Отидохме на място да ги пробваме-Балиоса и Прайма са големички, особено втората. Аз исках лека, имала и кош от 0-6 и ме насочиха към Еези, туист,  и Миос. В крайна сметка се спряхме на платинум серията и модела Миос.Та така- миоса отговаря на моите критерии- лека, маневрена, с кош за новородено, дишащ гръб, чупеща дръжка, а не изтегляща се. Това за дръжката винаги ми е било странно и неестествено като видя майка да бута количка и ръцете и да са сгънати буквално пред гърдите , заради това че майката е ниска или дръжката висока.

Общи условия

Активация на акаунт