Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 269
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Моята дилема Сайбекс или Анекс бързо приключи. И ще ви кажа, защо нещата наклониха към Сайбекс.
Обсъждаме количка с приятеля ми, обяснявам че 3 приятелки имам Със Сайбекс и са доволни, сменили са по няколко колички и Сайбекс е тяхната.
Сайбекс е немска, анекс полска- само като чу, каза немска вземаме.
После Балиос ли да е, целия град е с балиос, не се води по това, каза, ще ги пробваме на място, за да я има целия град значи е сполучлива.Анекс са по- млада фирма и малко се опитват да догонят конкуренцията. Имаха модел, който ме впечатли, но няма да е той.
 В крайна сметка основно аз ще я ползвам и трябва на мен да ми е удобна. Друга приятелка каза гледай да е лека, тежка количка не ти трябва. Отидохме на място да ги пробваме-Балиоса и Прайма са големички, особено втората. Аз исках лека, имала и кош от 0-6 и ме насочиха към Еези, туист,  и Миос. В крайна сметка се спряхме на платинум серията и модела Миос.Та така- миоса отговаря на моите критерии- лека, маневрена, с кош за новородено, дишащ гръб, чупеща дръжка, а не изтегляща се. Това за дръжката винаги ми е било странно и неестествено като видя майка да бута количка и ръцете и да са сгънати буквално пред гърдите , заради това че майката е ниска или дръжката висока.

Аз за сега също клоня към Сайбекс, въпреки че и Anex много ми харесват. Аз съм висока 173 а приятеля ми 196 и като видях един висок мъж как бута Anex Eli лятната, тя изглеждаше като детска играчка. Аз също имам приятелки със Сайбекс, които са доволни и на мен много ми харесва, но има време може би по Коледа ще купим.

# 646
Ние с мъжа ми се ориентирахме към Cybex. Той се е ангажирал с избора, аз честно казано дори и не разглеждам, някак ми е мъжки работа това, а и на него му е интересно, така че - каквото купи, това ще караме Laughing

За разстройството - аз съм вече не колко седмици след вируса. Ами, коремът ми не се оправя. Ок съм седмица, после хапна нещо, което не е напълно здравословно и се започва. Според мен няма възстановяване, докато не родим. Пазех диети, пих пробиотици, няма ефект. Просто трябва да внимаваме с храната, без тъпчене и junk. На мен коремът ми се подува от червата и като сложим и подуването от бебето, направо снощи не съм спала, ужасно е чувството

# 647
Аз си купих Cybex. Не ми се даваха толкова пари, мислех Kinderkraft. Много ме мъчеше изборът на количка, много го дискутирах с мъжа ми. Мъжът ме викна до прозореца, каза виж улицата: "Всеки ден ще минаваме по нея, не всеки път ще мога да съм с теб. Вземи по-скъпата, с 500 лева няма да обеднеем."

Сега, не беше толкова романтично, но това беше горе долу речта. Каза, че Cybex звучало подобно на Cyberpunk, което също било накланяло везните. (любима игра) Решихме да не залитаме по още по-скъпи и прочее, та отидохме и в Raya Toys поръчахме промоционалния им пакет. Та си имаме Cybex Balios S Lux, най-новото издание. Още не са ни викнали, че са готови, но не съжалявам. Някоя 400 левова вероятно щях да и видя играта за отрицателно време.

пп - Взехме по-скъпа количка, защото около нас е като минно поле. Два дни по-късно започнаха да ремонтират Grinning Ако знаехме щях да взема по-евтината, та намазах Grinning

# 648
  • Варна
И аз да си призная , взехме количка . Това е единственото, което сме взели, просто беше на оферта и не се стърпях. Тя е поръчана от чужбина и не е пристигнала още , така или иначе ще я приберем до момента живот и здраве. Иначе е Jane Muum , имах такава с голямото ми момче и съм влюбена в нея. Hug

# 649
На мен пазаруването ми се струва далечно. Може би защото нямам най -леката и безпроблемна бременност. Ще чакам  да  съм най -близо до 8месец  и после не можеш ме спря 😀😄

# 650
  • Варна
Аз даже установих че съм напред с нещата, остават големите неща да се купят- количка, мебели, вана, столче за кола, козметика, бебефон,багаж за болницата…. Брех, то още доста има ама ноември - декември ще купя.

# 651
Аз даже установих че съм напред с нещата, остават големите неща да се купят- количка, мебели, вана, столче за кола, козметика, бебефон,багаж за болницата…. Брех, то още доста има ама ноември - декември ще купя.

Аз смятам, че бебефоните са излишно скъпи. Ние взехме TP-Link Tapo C220, 75 лева са (издебнах и взех отваряна за 60), а после ще се ползва за камера вкъщи. По-ранните модели не сигнализират добре, да знаете да не взимате. Тази камера разпознава хора, животни и има моуд за деца. При раздвижване веднага ти показва съобщения на телефона, винаги можеш да провериш, и с една стара карта и превърташ назад. Тествахме ги няколко пъти и съм много доволна. Камерата после ще си остане за в нас и ще я ползваме като излизаме.

# 652
Здравейте, нова съм в групата и съм страшно объркана и притеснена . В 20гс +2 дни съм и всеки ден имам ново притеснение. Когато бях в 8ма и 11та седмица бях с обилни кръвоизливи и от там започнах да се побърквам.Страх ме е от всичко за да не навредя на бебето.Не ям месо, колбаси ,сирена ,сосове и т.н. от страх дори и с термична обработка . С козметиката е същото-почти нищо не използвам. От 15 седмица горе-долу забелязвам ,когато съм до тоалетната че изтича обилно количество бял секрет. Микробиология-отрицателна , урина също. Но снощи просто изпаднах в див ужас , когато за пръв път реших да направя пилешко  със сметана. Тръгвам да ям и в едно от парченцата забелязах ,че има част която е по-слузеста и сякаш не е сготвена. Веднага го изплюх , но след това изпаднах в истерия ,че може да съм се заразила с нещо. ММ му е писнало явно от мен и каза,че съм луда и че щом е минало през термична обработка да спра да се филмирам(другото месо си беше бяло, явно аз съм изтеглила къса клечка), а аз просто съм силно притеснена след два кръвоизлива и седмици в болницата. Има ли и други силно притеснени ,като мен?
И дали са основателни притесненията ми с месото?

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 11:23 от posaranka

# 653
  • Варна
Благодаря, ще погледна и тази камера. Но се спрях на Робикам, искам да има дисплей и да може и с приложение на телефона да се ползва, ако съм в кабинета да знам у нас какво става.
Иначе помпа за кърма смятам да поръчам от алиекспрес, разглеждам още, ще взема хендс фри. Има някакви на Др. Исла разглеждам.

# 654
И аз два пъти лежах за задържане. Не ми даваха и почти никакви шансове да износя бебето си, но не се вкарвам в такива филми. Нито има смисъл, нито може да промените нещо. Единственото, което правите е да се тормозите излишно, което не е полезно нито за вас, нито за бебето. А и ако отсега изпадаме в паника за нещо подобно, не си представям какво ще е след като се роди бебчето 
Здравейте, нова съм в групата и съм страшно объркана и притеснена . В 20гс +2 дни съм и всеки ден имам ново притеснение. Когато бях в 8ма и 11та седмица бях с обилни кръвоизливи и от там започнах да се побърквам.Страх ме е от всичко за да не навредя на бебето.Не ям месо, колбаси ,сирена ,сосове и т.н. от страх дори и с термична обработка . С козметиката е същото-почти нищо не използвам. От 15 седмица горе-долу забелязвам ,когато съм до тоалетната че изтича обилно количество бял секрет. Микробиология-отрицателна , урина също. Но снощи просто изпаднах в див ужас , когато за пръв път реших да направя пилешко  със сметана. Тръгвам да ям и в едно от парченцата забелязах ,че има част която е по-слузеста и сякаш не е сготвена. Веднага го изплюх , но след това изпаднах в истерия ,че може да съм се заразила с нещо. ММ му е писнало явно от мен и каза,че съм луда и че щом е минало през термична обработка да спра да се филмирам(другото месо си беше бяло, явно аз съм изтеглила къса клечка), а аз просто съм силно притеснена след два кръвоизлива и седмици в болницата. Има ли и други силно притеснени ,като мен?

# 655
С близнаците в 18г.с+2 дена всичко върви добре с изключение на това, че преди 2 дена имах силни болки вечерта преди лягане подобни на менструалните, но по-силни и обострени. Не пих нош па,понеже го пия 3х1 по предписание от АГ. И гърдите вечер като се намажа особено с крема Матернеа, страшно много ме събрят както и корема. Намажа ли се с олиото на Палмерс и минава това сърбене.

Обиколката на корема ми е 103см, можете и вие да си напишете размерите за да видя при едноплодна и многоплодна каква е разликата, значителна или не?

Живот и здраве на 9.10 съм на ЖК за да видим бебчетата.

# 656
Да се включа с темата за количките. Аз избрах Anex Eli. За мен предимствата са много (най-вече, че е супер лека и маневрична, кожена отвън /съответно лесна за почистване/, с много хубави гуми /моят град не е за мънички колела/). Колебанията ми бяха между нея, iq и cybex e-priam. IQ не ми допаднаха тънките гуми и плата на колкчката. А e-priam заради електрониката тежи 15кг, което в крайна сметка реших, че е абсурдно тежко за мен (живея на 3 етаж без асансьор), а и цената и е тройна в сравнение с anex eli

# 657
Моята количка я взехме в 15г.с понеже карам безпроблемна бременност и съм спокойна много за всеобщото здраве на мен и децата. Взехме Mountain Buggy Duet V3, която е за близнаци. Понеже е супер маневрена и влиза навсякъде, и е супер лека и удобна.

# 658

Не са. До такива състояния води ровенето в интернет и четенето в бг мамма. Поведението ви е по-вредно за бебето. Има добри психолози, които работят точно с такива състояния. Щом всичко е наред физически в момента, направете всичко възможно да сте спокойна, включително да не четете и ако е необходимо - направете една, две сесии с психолог

# 659
Предвид ниска (все още) плацента и 2 зацапвания, аз си признавам, че не съм хипер стриктна с нищо, но пък по-спокойна не съм била. Grinning Последните седмици даже сутрин си правя капучино. Въпреки лекарския съвет да почивам максимално, така и не се залежах, а всеки ден си правим разходки в парка, уикенда на Витоша, и на море бяхме. Хапвам си сладко, хапвам си солено, хапвам си тестено... Каквото ми се яде всъщност си хапвам, само не очевидно забранените неща, които реално не са много, а и аз никога не съм била фен на сушито и плесенясалите сирена. Това фиксиране не помага с нищо. Камо ли толкова стрес за тирамисута, пилешко и тн. Аз в началото умирах за китайско и няколко пъти поръчвахме, а знаете как са китайските ресторанти. И Макдоналдс поръчвах 2 пъти хем преди не ядях, ама зверски ми се беше прияло.
За теченията - попринцип при бременните жени често се отделя повечко секрет. Щом МБ и урина са ви чисти, няма от какво толкова да се притеснявате.
Давайте малко по-спокойно. Страха, нервите и притесненията от всичко само ви съсипват, не помагат.

Общи условия

Активация на акаунт