Термин февруари 2025г. Тема 2

• 39 124
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Аз прочетох адски много подобни отзиви за Оскар клиник и поради тази причина не съм при тях, въпреки че първо към тях ме насочиха. Simple Smile Сега съм в Марковс при д-р Павлова, другата седмица ми е втората ФМ. Първата беше просто страхотна - отдели ни половин час, супер подробен преглед, чакала съм я към 10тина минутки, нормалното за преглед. Ранната ФМ беше 180 лв, сега втората е 210 лв както в Оскар явно.

# 676
Май навсякъде е около 200лв.
Да се оплача от нещо и аз. Миналата седмица идваха да ни преглеждат от работа, от някакъв софийски медицински център (мога и да кажа кой е). Имаше преглед и на малък таз. И на мен ми отказаха точно тази част от прегледа, защото казах, че съм бременна. Питах противопоказания ли има, каза че не, но въпреки това ме лиши от тази част от прегледите. Отделно и част от кръвните показатели от първоначално обявените в уведомлението после ги нямаше в изследваните (но това беше при всички).

# 677
Здравейте, момичета.
Ние бяхме на ФМ пред може би две седмици, чисто информативно- бяхме при лекар,който е сертифициран за ФМ /защото и много не такива извършват прегледите/ в частна клиника  и цената беше 160лв. Първата ни ФМ при друг сертифицира лекар същото беше 160лв+50лв за кръвните изследвания. Може би има разлика в цените между Пловдив и София.

# 678
  • Варна
Моята във Варна първата беше 200 лв като включваше и БХС. Втората беше 180 лв. Явно са различни цените в градовете.

# 679
Доколкото прочетох на страницата на Национална генетична лаболатория в момента има кампания и БХС е безплатен и на мен в Шейново не ми взеха парички за него. Само подписах декларация, че не съм заплащала изследването. Взеха ми само за феталната.

# 680
Аз платих 150 лева за феталната и ме пратиха безплатно в майчин дом за БХС също.

# 681
Здравейте мами в 19г.с съм и имам един въпрос от вчера усещам нещо като менструални болки и придърпване от дясно ниско долу предполагам е яйчника но беше само вечерта и не спря докато не си легнах пих два пъти нош пак и пия също магнезий още от началото на бременността,днес също имах почти цял ден някакви бележки пак тип менструални болки ,днес имах малко задачи и походи повече,въпроса ми е дали да отида утре да ме погледнат за всеки случай притеснявам се да няма проблем,попринцип знам че от растежа на бебчо е нормално да има болки но ми е първа бременност и ми е притеснено при вас било ли е така.В четвъртък правих едни йога за бременни упражнения но супер леки обаче след това мн ме заболя кръста и ниско долу дали не е нещо от това незнам вече .

# 682
Отидете да ви погледнат, разбира се. Или пишете най-малкото на проследяващ АГ

# 683
Здравей, може да пишеш на АГ и да питаш, както и да отидеш на преглед. Аз вече съм 23г.с. и ми се случва на няколко пъти- като се уморя през деня /защото ходя на работа/, като се преуморя вкъщи или последния път, като настинах. Аз лично не съм ходила специално на преглед за тази болка,както и за опъванията отдясно, отляво, но всеки човек е различен и познава тялото си. Вярвам, че всичко ще е наред! 🍀
Здравейте мами в 19г.с съм и имам един въпрос от вчера усещам нещо като менструални болки и придърпване от дясно ниско долу предполагам е яйчника но беше само вечерта и не спря докато не си легнах пих два пъти нош пак и пия също магнезий още от началото на бременността,днес също имах почти цял ден някакви бележки пак тип менструални болки ,днес имах малко задачи и походи повече,въпроса ми е дали да отида утре да ме погледнат за всеки случай притеснявам се да няма проблем,попринцип знам че от растежа на бебчо е нормално да има болки но ми е първа бременност и ми е притеснено при вас било ли е така.В четвъртък правих едни йога за бременни упражнения но супер леки обаче след това мн ме заболя кръста и ниско долу дали не е нещо от това незнам вече .

# 684
И аз често имам такива болки. Най-често са от претоварване,но на един от прегледите лекарят видя и контракции. Така че моят съвет е да отидете да ви видят.

# 685
И аз преди 1 седмица като бях в 17г.с+6 и на следващият ден също имах силни болки вечерта. И мъжът ми предложи само да си легна за да видим дали ще се облекчи положението. Ами минаха веднага щом легнах. А до преди това едвам дишах от болки и едвам ходех. Страшно силни бяха. Не знам контракции ли са били, не мога да кажа тъй като АГ-то ми каза, че менструалните болки били нормални по време на бременност. Явно е от преумора, макар от бивш спортист да се смята ходенето от едната стая в друга и чистенето умора е малко преувеличено, но явно през бременността всичко се оказва на нагорно...

И един въпрос имам ако някоя от вас знае и може да ме опъти с предишни раждания. Когато родиш естествено, матката след това свива ли се до първоначалните й нормални размери и ако да, след колко време след раждането става това? И когато родиш ужасно разширена ли е ?

# 686
Здравейте ходих до спешното погледнах ме всичко беше нормално нямах контраций ,всичко беше нормално дори бебчо доста шаваше,успокой се ,казаха ми че от растягането може да е или ако съм имала някакви инфекций преди бременноста и евентуално да е останало нещо като малка раничка и сега от самото разтягане и едреене да се раздразва и затова да боли така ,взеха ми разширени изследвания на кръвта всичко беше в норми и урината също,благодаря на всички който се отзоваха.Желая ви лека и безпроблемна бременност😊

# 687
  • Варна
Минавам да ви кажа, че в лидъл има клинове за бременни и блузи.
Аз си взех за вкъщи, че за навън имам какво да нося, у нас съм с летни дрехи още 😀

Отделно, сутринта бях на фетална ехокардиография- всичко е наред, но иска да ме види и в 28-29 гс на вторичен преглед, за да е сигурен, че не е пропуснал нещо.

# 688
Аз си взех от тези ,но миналия  път. Оказа се ,че в сиво е по плътен и приятен като материя,давам го като съвет.
Минавам да ви кажа, че в лидъл има клинове за бременни и блузи.
Аз си взех за вкъщи, че за навън имам какво да нося, у нас съм с летни дрехи още 😀

Отделно, сутринта бях на фетална ехокардиография- всичко е наред, но иска да ме види и в 28-29 гс на вторичен преглед, за да е сигурен, че не е пропуснал нещо.

# 689
  • Варна
Ех, ако и ми стоеше клина като на тази на опаковката....Joy

Общи условия

Активация на акаунт