Термин февруари 2025г. Тема 2

• 39 110
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета! В 20г.с. съм и забелязах, че последно време имам по-усилено влагалищно течение. Няма миризма, нито странен цвят. Наподобява нещо като “бяло течение”. Последните ми МБ бяха чисти и се питам това дали е нормално явление? Grinning Налага ми се постоянно да слагам ежедневни, за да не зацапвам :/

# 691
Ех, ако и ми стоеше клина като на тази на опаковката....Joy

И на мен Grinning Аз перди да забременея не носех, сега съвсем Grinning

# 692
Същата история, но почти от началото на бременността, като ми се изолира и някаква гъбичка, която е много упорита. Изчезва и само да настина малко и отново. АГ каза, че е нормално, тъй като въпросната гадина всъщност си я имаме и при промени се размножава. Ако използвате медикаменти вагинално, също е нормално да има изтичане и от тях. Задължително споделете на АГ, за да се вземе ваг.секрет и да се види каква е причината, защото както уриналните инфекции, така и вагиналните са опасни.   
Здравейте, момичета! В 20г.с. съм и забелязах, че последно време имам по-усилено влагалищно течение. Няма миризма, нито странен цвят. Наподобява нещо като “бяло течение”. Последните ми МБ бяха чисти и се питам това дали е нормално явление? Grinning Налага ми се постоянно да слагам ежедневни, за да не зацапвам :/

# 693
Скрит текст:
Минавам да ви кажа, че в лидъл има клинове за бременни и блузи.
Аз си взех за вкъщи, че за навън имам какво да нося, у нас съм с летни дрехи още 😀

Отделно, сутринта бях на фетална ехокардиография- всичко е наред, но иска да ме види и в 28-29 гс на вторичен преглед, за да е сигурен, че не е пропуснал нещо.
Имаше ли някакви показания за това изследване? Защото на мен категорично ми казаха, че не е необходимо.

# 694
  • Варна
Скрит текст:
Минавам да ви кажа, че в лидъл има клинове за бременни и блузи.
Аз си взех за вкъщи, че за навън имам какво да нося, у нас съм с летни дрехи още 😀

Отделно, сутринта бях на фетална ехокардиография- всичко е наред, но иска да ме види и в 28-29 гс на вторичен преглед, за да е сигурен, че не е пропуснал нещо.
Имаше ли някакви показания за това изследване? Защото на мен категорично ми казаха, че не е необходимо.
На ЖК и феталната не се видя проблем. Обаче лекарката ми обясни, че имало 2 дупчици на сърцето, които се затварят 24 часа след раждането. Ако не се затворят неонатолозите ще чуят и може би определят шум на сърцето. И за да не ме шашкат, било добре докато съм беременна  да направим за всеки случай това изследване, за да имат база за сравнение, във вътреутробния период, че всичко е било наред, а не нещо наистина от момента на раждане да установят, че ги притеснява. Та само заради това ме пратиха на фет.ЕК.
Горе долу по същата презумпция ще правя и обременяване с глюкоза.

# 695
Как сте момичета? Аз днес бях при доц.Апостолова. Не чаках много, около 20 Мин. С много добри впечатления съм, задаваше тя въпроси и се интересуваше, обърна ми внимание, отговори на всички въпроси, които имам. Прегледа бебчо и шийката. Шийката ми е 3.9 см, преди беше 4, но тя не каза да е проблем, а и е възможно да има разминаване в измерването.
Сега съм 23 г.с. , в 28 г.с. трябва да направя изследвания за антитела, понеже съм с отр резус фактор. Надявам се да няма проблем. Дали тук има друга дама, като мен?
Изписа ми сорбифер за желязото и хемоглобина. Учуди се, че не ми е назначено нищо, при тези резултати.
Разбрахме се от 32 г.с. да започвам да ходя на тонове и от там вече си ме поема до раждане. Преди това имам още 2 изследвания - 3Д/5Д и фетална. Ще си ги направя във Фемина. Само забравихме да ми даде телефона и, но да се надяваме да не се налага. Дали, обаче знаете дали мога да го открия някъде или тя трябва лично да ми го даде?
Остава ми терапията за стяганията с магнезия и но шпа. Както и Натаспина.

# 696
Доц. Атанасова или д-р Апостолова?
Аз успях най-накрая да запазя час при Атанасова за януари, когато ще съм в 32г.с и дано всичко да е ок и да раждам при нея.

# 697
Доц. Апостолова, този аутокорект само пише глупости Grin
А коя е д-р Апостолова?

Момичета, понеже имам в пакета във Фемина 3D-5D скенер - вие ще правите ли?

# 698
Доц. Апостолова, този аутокорект само пише глупости Grin
А коя е д-р Апостолова?

Момичета, понеже имам в пакета във Фемина 3D-5D скенер - вие ще правите ли?

И аз се зачудих как толкова бързо запази за доц. Атанасова

# 699
Няма доц. Апостолова - има д-р Апостолова.
Доценти са Нашар и Атанасова.

# 700
Здравейте, някой беше пускал линк за възглавница за бременни, но не го откривам, дали може пак да препоръчате такава, от която сте доволни?

# 701
Здравейте, някой беше пускал линк за възглавница за бременни, но не го откривам, дали може пак да препоръчате такава, от която сте доволни?
Здрасти, ето тази е моята:

Доволна съм. Simple Smile

# 702
Тотално обърках имената и титлите.
При д-р Апостолова съм. Исках при Атанасова, но тя май е претоварена и не съм сигурна дали ще може да ми обърне нужното внимание.

# 703
Здравейте искам да ви попитам мерят ли ви кръвотока? И какви са стойностите ви в ляво и дясно? Вчера минах фм и всичко е наред с нашата глезана расте си както трябва отговяря си точно на седмица и дни. Вчера след прегледа обаче започнах да пишка кръв случвало се е ведно преди години заради тръгнали песъчинки най-вероятно и сега е това. Утре ще търся нефролог са ме види, че не се търпи пишкам постоянно вечер ставам по 5,6 пъти и изобщо не се чувствам добре сутрин. Знае ли някой бабини илачи за бъбреци или някъква хомеопатия?

# 704
  • България
Здравейте искам да ви попитам мерят ли ви кръвотока? И какви са стойностите ви в ляво и дясно? Вчера минах фм и всичко е наред с нашата глезана расте си както трябва отговяря си точно на седмица и дни. Вчера след прегледа обаче започнах да пишка кръв случвало се е ведно преди години заради тръгнали песъчинки най-вероятно и сега е това. Утре ще търся нефролог са ме види, че не се търпи пишкам постоянно вечер ставам по 5,6 пъти и изобщо не се чувствам добре сутрин. Знае ли някой бабини илачи за бъбреци или някъква хомеопатия?

Преди да забременея редувах Кидни чай и чай от сушени смокинови листа. Но трябва да се пита АГ и нефролог дали са подходящи в това положение.

Общи условия

Активация на акаунт