Термин февруари 2025г. Тема 2

• 39 110
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Винаги ми следят кръвотока. Вероятно имате песъчинки, но посетете с приоритет специалист, защото не е ок да има пикочна инфекция по време на бременност

# 706
Момичета, относно ваксината за Коклюш, какво Ви е мнението? Ще се ваксинирате ли? Днес питах АГ и ми каза, че не е задължителна, но не ми даде точен отговор дали е хубаво да се ваксинирам или не, та се чудя..

# 707
Аз не бих слагала ваксини, докато съм бременна.

# 708
  • Варна
Аз не бих слагала ваксини, докато съм бременна.
Аз също.

# 709
Здравей, аз винаги съм имала проблеми с камъчета в бъбреците. Помага чай от лайка, пий много вода, ако има песъчинки да ги изкараш, редовно консумирай червени боровинки /взимам си изсушени и всеки ден хапвам/, ако имаш възглавница такава нагряваща може да си полягваш на нея, като цяло кръст и крака трябва да са ти затоплени.
Здравейте искам да ви попитам мерят ли ви кръвотока? И какви са стойностите ви в ляво и дясно? Вчера минах фм и всичко е наред с нашата глезана расте си както трябва отговяря си точно на седмица и дни. Вчера след прегледа обаче започнах да пишка кръв случвало се е ведно преди години заради тръгнали песъчинки най-вероятно и сега е това. Утре ще търся нефролог са ме види, че не се търпи пишкам постоянно вечер ставам по 5,6 пъти и изобщо не се чувствам добре сутрин. Знае ли някой бабини илачи за бъбреци или някъква хомеопатия?

# 710
Винаги ми следят кръвотока. Вероятно имате песъчинки, но посетете с приоритет специалист, защото не е ок да има пикочна инфекция по време на бременност
Нямам инфекция нито бактерия вчера ми излезна стерилната урина но обикновена не съм пускала. Иначе утре ще търся нефроложката при която си ходя там поне е без час чакаш си реда (ако разбира се е на работа).

# 711
....Помага чай от лайка....

Лайката не е липротивопоказна за нас? Мен ми казаха, че трябва да се избягва наравно с алкохола и цигарите.

https://ohnamama.bg/bremennost/zdrave-i-bremennost/polezni-i-bez … a-bremennost-1844

# 712
  • България
Момичета, относно ваксината за Коклюш, какво Ви е мнението? Ще се ваксинирате ли? Днес питах АГ и ми каза, че не е задължителна, но не ми даде точен отговор дали е хубаво да се ваксинирам или не, та се чудя..

В темата за Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори се дискутира същото. Вижте още 1-ва страница.

Има логика да се сложи, но ще се консултирам и с АГ-то.

# 713
Някоя от вас мисли ли да си вземе колан за след раждане? Дето уж помагат да се прибере корема по-бързо? Аз се колебая.

# 714
  • Варна
Някоя от вас мисли ли да си вземе колан за след раждане? Дето уж помагат да се прибере корема по-бързо? Аз се колебая.
Аз мисля, но не знам дали е подходящ за мен, защото ще съм секцио.

# 715
Аз мисля, но не знам дали е подходящ за мен, защото ще съм секцио.
Доколкото разбрах, могат да се носят седмица след секциото, но все пак бих питала АГ-то.

# 716
  • Варна
Аз мисля да си взема. Ползвах такъв след първото ми раждане (нормално) и според мен много ми помогна . Не знам какъв ще взема обаче . Не помня онзи какъв беше.

# 717
Момичета, здравейте. Има ли някоя от вас с кашлица, как се справяте? От няколко дни кашлям доста, а и съм хремава. Не е грип или КОВИД, тествах се. Най-вероятно настинка. Притеснява ме стягането на корема при кашлица и издухване на носа дали няма да стане нещо, защото усетих и контракции.

# 718
И аз се чудя за колан, но ще взимам май. След секцио може, но май поне 30 дни.

За кашлица - повечето билкови сиропи са ок за бременни. Питайте в аптеката и ще ви препоръчат.

# 719
Това наистина го чувам за първи път. Лайката е една от позволените билки по време на бременност. Аз от самото начало смених чайовете и в случаите, в които пия чай е от лайка или липа, но не тези които продават в мрежата, защото изобщо не знаеш, какво може да има в тези пакетчета.

....Помага чай от лайка....

Лайката не е липротивопоказна за нас? Мен ми казаха, че трябва да се избягва наравно с алкохола и цигарите.

https://ohnamama.bg/bremennost/zdrave-i-bremennost/polezni-i-bez … a-bremennost-1844

Общи условия

Активация на акаунт