Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Аз обожавам чайове, обаче не пия никакви, откакто съм бременна. Мисля, ме като цяло са противопоказни.

# 721
Пише "при прекомерна употреба" и "големи количества"...

# 722
Здравейте мили дами тази снощи имах като бодежи от дясната страна на корема и не знам от какво може да е до сега не съм имала бодежи,ако някоя дама е имала нещо такова нека сподели притесних се при по силно издишане го усещам а и попринцип.не е болезнено но е неприятно и не знам от какво може да е,и тази сутрин продължава отива тук към пъпа ту към кръста и ребрата ще съм благодарна ако някой сподели дали е изпитвал нещо подобно дали е нормално дали не е от растежа на бебчо доста се притесних,днес влизам с 20г.с

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 08:29 от Жизел24

# 723
Аз всеки ден съм с нова болежка.Онзи ден имах пробождания в родовия канал, вчера болка в кръста и пикочния мехур(там ме рита) ,а днес са сякаш в бъбреците и от газове. Постоянно нещо ме дърпа и пробожда .Според мен ако не продължава повече от ден си е от развитието на бременноста .Иначе за чайовете , когато лежах в Токуда във ВРБ  всяка сутрин имаше чай от лайка.В нас не съм пила✌🏼😃

# 724
Хора, аз да ви се похваля - днес бях на втората ФМ и ниската ми плацента се е вдигнала!! Вече не е ниска! Ще си родя естествено! Heart Heart Eyes Започна от покрила родовия канал, мръдна малко, а сега вече никак не е ниска! Павлова каза, че всичко се развива перфектно и според нея, ако решим, можем и да не ходим на трета ФМ. Simple Smile)

# 725
Аз винаги го усещам досега, но някои дни не е толкова активен и самите ритничета са по-леки. Ако нещо не го усещам, леко си почуквам корема и се "обажда". Пробвайте така и ако и утре не усещате бебето, за всеки случай проверете.

16 г.с. не е ли много рано да се усеща бебето? Или е втора бременност
Аз от 16г.с го усещам моят красавец и е като ненормален оттогава го усещам супер силно, а ми е първа бременност

# 726
Здравейте, да се оплача. В 20 г.с съм.
От няколко дни съм с хрема. Жестока. Никакъв въздух през носа. Кошмарни часове има минути... Нямам температура, всичко започна с кихане и сълзящи очи, мъжът и беше настинал.
Промивам с Стеримар, пръскам Назориг, обаче ме притеснява да си издухам силно носа както обикновено, за да изкарам многото секрет. Притеснявам се, че усилието да изчистя секрета може да до пренесе за дискомфорт на бебо или той въобще не усеща? Като цяло не ме боли.
АГ ми разреши съвсем спокойно и нормални капки да ползвам, но тях само вечер и то пак със страх пръснах малко детски Олинт, че психическите вече нещо издържам.
Има ли други мами със запушен нос? Как се справят. Само да не продължи месеци това тотално запушване, да не е от бременоста..

# 727
Аз съм така от трети месец. Вече свикнах. Вероятно е от бременността.
Имайте предвид, че колкото повече издухвате носа, толкова по-зле става. Не то мислете просто и в един момент вече не прави впечатление

# 728
Малеее, ама на мен от няколко дни и ще така и устните ми изпратите гурлото сайта толкова сухи, а каквото остава за месеци....
Без грам вдишване през носа, ама никакво.. 🥴 Вие прилагате ли нещо за носа..
И наистина става по - зле след издухване

# 729
Устните ми постоянно са напукани до кръв, така е, няма как.
Нищо не прилагам. Ако ме заболи главата от запушването, си правя точков масаж и ме отпуска и гледам да не го мисля. Просто лигавицата ни е удебелена, отделно бебето ни взима витамините и разни други вещества, организмът е чувствителен, нисък имунитет. Но пък после щастието ще си заслужава тези жертви Simple Smile

# 730
  • Велико Търново
Аз използвам за нос каничка за промивка с физиологичен разтвор или преварена солена вода. Имам проблеми с носа принципно и си ми помагаше и преди това. Сега още докато усетя , че нещо ми дращи гърло или ми се запушва нос, започвам промивки и вече две настинки ги пресякох за два дни без хрема, без кашлица, без нищо.

# 731
Здравейте, да се оплача. В 20 г.с съм.
От няколко дни съм с хрема. Жестока. Никакъв въздух през носа. Кошмарни часове има минути... Нямам температура, всичко започна с кихане и сълзящи очи, мъжът и беше настинал.
Промивам с Стеримар, пръскам Назориг, обаче ме притеснява да си издухам силно носа както обикновено, за да изкарам многото секрет. Притеснявам се, че усилието да изчистя секрета може да до пренесе за дискомфорт на бебо или той въобще не усеща? Като цяло не ме боли.
АГ ми разреши съвсем спокойно и нормални капки да ползвам, но тях само вечер и то пак със страх пръснах малко детски Олинт, че психическите вече нещо издържам.
Има ли други мами със запушен нос? Как се справят. Само да не продължи месеци това тотално запушване, да не е от бременоста..

Разбирам те напълно и ти съчувствам, в същото положение съм.

Аз с носа съм много зле, от години. Сега се живее. От началото на месеца има поне няколко сутрини, където сутрин издухвам едва ли не два гейзера и един язовир. Не се живее иначе, почват да капят, абе, гнусотия Grinning

Аз не се притеснявам от духането, ама го давам без изцепки, няма как да сложим щипки на носа. Взех си спрей с моорска вода и преди баня го впръсквам, като има зор, къпя се с по-топла вода и от парата се пооправя положението. Отделно, мажа синусите с камфоров спирт и под носа, помага на секундата, стар бабин илач Stuck Out Tongue

# 732
Здравейте мили дами имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето но не съм много сигурна едно катомпърхане усещам някой път да вечер сякаш като удър по корема усетих ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали,а другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли,но се притеснявам да ли  всичко е наред, е искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите имали линсте такива ситуаций,как сте процедирали ако да благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд

# 733
Здравей, в началото и аз усещах бебето като пърхане в стомаха, на няколко пъти усетих и нещо, като подраскване отвътре. След това премина в нещо като пулсиране, вече съм в 24г.с.+ и си има доста сериозни ритничета и закономерност по-силни са към 9:00, 15:00 и 21:00ч. Също съм имала дни, в които не усещам бебчето. Симптомите от първия  триместър при мен се връщат понякога. Онзи ден също ме болеше долу в дясно, имах гадене, болки в кръста профилактично си имам. Мисля, че няма сериозен повод за притеснение. 😊

Здравейте мили дами имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето но не съм много сигурна едно катомпърхане усещам някой път да вечер сякаш като удър по корема усетих ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали,а другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли,но се притеснявам да ли  всичко е наред, е искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите имали линсте такива ситуаций,как сте процедирали ако да благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд

# 734
Здравейте мили дами имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето но не съм много сигурна едно катомпърхане усещам някой път да вечер сякаш като удър по корема усетих ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали,а другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли,но се притеснявам да ли  всичко е наред, е искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите имали линсте такива ситуаций,как сте процедирали ако да благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд

Момиче, спокойно, ти забрави точките от притеснение. Спокойно, не е фатално, напълно нормално е. Някои дни се усеща, някои не.

Аз усещам точно тези пърхания и бодежи от 13-14та седмица, отначало като се свия, после като лежа, сега и седнала. Казах усещам бебето, казаха ми луда си, не е вярно. В момента усещам същите неща, казват ми, че това е детето.

Болки в кръста може да са контракции, така ми казаха, че мога да ги усеща като сме неопитни в кръста. Ако са повтаряеми на определени интервали - това е притеснително и трябва да се потърси лекарско мнение.

И момичета, и аз да се похваля, малко се усеща с ръка вече Stuck Out Tongue

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 10:25 от The_Black_Hole

Общи условия

Активация на акаунт