Майчинството счетоводно - 99

• 38 033
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
Август не е свършил. Нормално е да нямаш превод.Ще получиш септември.

# 106
Да попитам, за Август по-рано ли ще изплатят майчинството (2ра година става дума)? Имам ведомост с днешна дата... Мислех чак на 03.09 ще е превода, а сега изглежда като че ли ще е утре. Само при мен ли има ведомост/изплатен/? Не намирам информация в сайта .... а 3.09 не ми излиза почивен ден🤔

# 107
  • София-Младост
Да попитам, за Август по-рано ли ще изплатят майчинството (2ра година става дума)? Имам ведомост с днешна дата... Мислех чак на 03.09 ще е превода, а сега изглежда като че ли ще е утре. Само при мен ли има ведомост/изплатен/? Не намирам информация в сайта .... а 3.09 не ми излиза почивен ден🤔
Значи в петък ще имате пари.
За м.09 още не е качен календара.

Bubulechencence в преходния месец винаги става малко объркано, след това в началото на месеца, ще получавате за предходния, до 5 число.

# 108
Здравейте, имам нужда от малко помощ 🤗 Знам, че за две календарни години имам право на 360 дни болничен от ЛКК с прекъсване. Това означава, че от 01.09.22 го 01.09.24г. не трябва да надхвърлям 360 дни или от ЯНУАРИ 2022Г до 01.09.24г не трябва да надхвърлям 360 дни, което е почти 3 години. Никой не можа да ми отговори.....ЛКК ми бяха сметнали дните грешно, но поне имам справка от работодател, която си е 1:1 с НОИ. Благодаря предварително! 🤗
ПП за явяване на ТЕЛК от ЛКК ли се подготвят документите? Трябва ли направление от ЛЛ? Също и като вляза в новата календарна година, мога ли да прекратя ТЕЛК и пак да се пусне болничен от ЛКК?

# 109
Искам да задам въпрос,с риск да стана досадна но да видим дали правилно съм разбрала:)
Болничен за ОЗ се изчислява 80% от брутното трудово възнаграждения(понеже ще излизам непрекъснат болничен до края ),а майчинството 90% от брутното възнаграждение за последния работен месец?Заговорих се с приятелка и тя ми каза че болничния се изплаща 80% от чистото възнаграждение та за това да попитам:)

# 110
Болничният се изчислява на база 80% от среднодневното брутно трудово възнаграждение за предходните 18 месеца. Майчинството се изчислява на база 90% от СДБТВ за предходните 24 месеца.

# 111
  • В полите на Пирин планина
Болничният се изчислява на база 80% от среднодневното брутно трудово възнаграждение за предходните 18 месеца. Майчинството се изчислява на база 90% от СДБТВ за предходните 24 месеца.

bubole4e_me4e

Така е, но и двете обезщетения не могат да надвищават среднодневното нетно възнаграждение за същия период, т.е. ако не сте осигурена НАД максималния осигурителен доход ще получавате приблизително колкото е средното Ви нетно възнаграждение.

# 112
Ами не не е максималното,дабе напротив 1300лв.ми е осигуровката от повече от година,което значи че грубо ще получавам около 1040 болничен,по мои сметки.

# 113
  • София
Здравейте, има ли право Управител назначен на Договор за управление и контрол да излезе в болничен за бременност и раждане, при условие, че по време на този период фирмата няма да има дейност, и няма други назначени служители, или прокурист?

# 114
Ами не не е максималното,дабе напротив 1300лв.ми е осигуровката от повече от година,което значи че грубо ще получавам около 1040 болничен,по мои сметки.

Да, приблизително толкова.

Здравейте, има ли право Управител назначен на Договор за управление и контрол да излезе в болничен за бременност и раждане, при условие, че по време на този период фирмата няма да има дейност, и няма други назначени служители, или прокурист?

За периода за бременност и раждане до 410 дни може и да не се назначава друг управител.
Ето и една статия: https://zakonnik.bg/document/view/pismo/142485/242116

Здравейте, имам нужда от малко помощ 🤗 Знам, че за две календарни години имам право на 360 дни болничен от ЛКК с прекъсване. Това означава, че от 01.09.22 го 01.09.24г. не трябва да надхвърлям 360 дни или от ЯНУАРИ 2022Г до 01.09.24г не трябва да надхвърлям 360 дни, което е почти 3 години. Никой не можа да ми отговори.....ЛКК ми бяха сметнали дните грешно, но поне имам справка от работодател, която си е 1:1 с НОИ. Благодаря предварително! 🤗
ПП за явяване на ТЕЛК от ЛКК ли се подготвят документите? Трябва ли направление от ЛЛ? Също и като вляза в новата календарна година, мога ли да прекратя ТЕЛК и пак да се пусне болничен от ЛКК?

Според наредбата не се броят две години назад, а се гледат целите две години, предхождащи настоящата, т.е. за 2024 година - 2023 и 2022.

Как трябва да те насочат към ТЕЛК е в компетентността на ЛКК и ЛЛ.
Би могло да се ползва и натрупан платен годишен отпуск.

# 115
Lady Brinne, значи се смята от януари 2022г, което реално са 3 години назад. В такъв случай няма как да ползвам отпуск, а директно да се явя на ТЕЛК, благодаря ти 🤗

# 116
Здравейте, получих днес смс от нои за преведено обещетение, но реално нищо не съм получила, а статуса на сайта на нои е "започнало е плащане", за първи път ми се случва, дали има някакъв проблем и трябва да изчакам?

# 117
Здравейте, получих днес смс от нои за преведено обещетение, но реално нищо не съм получила, а статуса на сайта на нои е "започнало е плащане", за първи път ми се случва, дали има някакъв проблем и трябва да изчакам?

И при мен е така. В сряда даже имах ред с ведомост, който беше видим само няколко часа и от тогава го няма обаче имейл имам. Парите не са по сметка. Четох че е имало технически проблем и при част от майките /получаващите обезщетение за майчинство се е получило такова съобщение и на 03.09 ще ги изплатят.  При мен сега дори ред за 08/2024 липсва.

# 118
Вероятно е някакъв бъг в системата. Логично е обезщетението за м.08,2024 да се плати в началото на септември, вероятно на 03.09.

# 119

Ами ако си в болничен на база сумата от болничния ли се изчислява т.е 90%от получената сума за болничен.

Общи условия

Активация на акаунт