Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 406
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 540
Karina-88, това, че в документите за самоличност (в някои страни) полът се вписва само като мъж или жена означава, че биологически няма хермафродитизъм ли? Щом няма по документи, значи няма и в реалността? Хрумва ли ти, че това може би е несъвършенство на документацията?

Ами именно. Защо за толкова време не е променено това несъвършенство? Да го оправят, нямам против. Но след като не е? Или дай сега всяка брънка грешка в биологията на някой да е нов пол!

# 541
  • София
Скрит текст:
Ама към какво да сме толерантни? Биологичните полове са два-мъжки и женски. Психологическите полове може и да са хиляди! Генетично ти си мъж или жена! В спорта трябва да се взима този пол в предвид. Като е разрешено да си сменят пола в паспорта на база психологически пол, как ще го дефинират при спорта? Генетичен мъж с психо пол жена...... Другите, които оперативно си променят пола как ще се състезават?

Болднатото е фактологически невярно. Хермафродитизмът при хората не е измишльотина на либералния авангард, а биологична аномалия в реалността.
И тук изобщо не става дума за оперативна смяна на пол, сексуална ориентация или пол на база на самоопределение.

Ти виждала ли си някой в паспорта да е вписан като хермафродит?
Миленака, ти сериозно ли? Айде върни се и прочети предната страница отново, че пак ще ме занимаваш с цитати!
Върнах се три страници назад и видях общи приказки:
Унгарец твърди, че е правил някакъв биологичен тест, който доказвал, че алжирката е мъж.
А от другата федерация мисля, казваха, че са правили май хромозомен тест.

Кой от двата теста доказва, че алжирката е мъж? Имам предвид според теб.

И да, хермарфодитите не са нито мъже, нито жени.

# 542
  • Далечният изток
И по пол да е разделението както е сега, или по някакви други критерии, но те трябва да са ясни, изследванията да са еднозначни и категорични и да не будят съмнения. Да си измислят начините и критериите. Със сигурност там са по-умни глави от нас, драскачите във форум.

# 543
  • София
Karina-88, това, че в документите за самоличност (в някои страни) полът се вписва само като мъж или жена означава, че биологически няма хермафродитизъм ли? Щом няма по документи, значи няма и в реалността? Хрумва ли ти, че това може би е несъвършенство на документацията?

Ами именно. Защо за толкова време не е променено това несъвършенство? Да го оправят, нямам против. Но след като не е? Или дай сега всяка брънка грешка в биологията на някой да е нов пол!

Всъщност се опитват да го променят това несъвършенство, но срещат сериозна съпротива от хора, тропащи с краче и отричащи вариации, различни от мъж/жена. Пак да подчертая, че говоря за биологични вариации, не за оперативна и медикаментозна смяна на половата идентичност.

# 544
Защо според мен? То който трябва му е правил тест и си е дал заключението, че това е МЪЖ!

# 545
  • София
Защо според мен? То който трябва му е правил тест и си е дал заключението, че това е МЪЖ!
И ти вярваш сляпо?

# 546
  • Paris, France
Nevena Virolan, твоята позната не е била бременна като са й правили теста?

Естествено, че не. Преди 20-25г никой не тестваше рутинно кариотип на бременна, нито можеше да се направи генетичен профил на фетус от кръв на износващата го майка. Даже и в днешно време не мисля, че ги правят, но ме съм 100% сигурна. Тя си е направила всички тестове като двоен или троен (за тризомия 21 и спи на бифида), за токсоплазмоза, сифилис и всичко останало, което е рутинно. Бебето се ражда недоносено и му правят кариотип, който е нормален. Този тест, обаче, не се приема в съда като доказващ бащинство (заедно с тест от набедения за баща мъж). Тогава искаха майката да отиде с бебето и личните си документи и тя също да даде кръв. Излиза ХY и го повтарят, защото въпреки, че излиза сходна с бебето по половината маркери, които не ги помня колко бяха, мислят за грешка. Повтарят теста и излиза същото. От слюнка или (вече не помня какво) си излиза жена. Има яйчници, има и матка. Искаха да тестват и други нейни тъкани, но тя не се съгласи. Off - въпросната дама е женствена и не може да бъде сбъркана с мъж. Можеше да си умре без да разбере.

Черна Станция, Майк Тайсън няма да бъде приет да се състезава като жена, защото има видими мъжки полови органи.

# 547
Карина, въпреки че представената от ИБА хронология, дати, писма и лаборатории звучи доста по-достоверно и придава някаква тежест на твърденията им, все още обществеността не е видяла резултатите от тестовете, нито знае какви точно са тези тестове. И все още няма отговори на редица въпроси. Да, пак е някаква крачка напред. Но докато или ИБА, или МОК не излязат с конкретика, тоест с резултати, съмнения винаги ще има и данните ще бъдат противоречиви. Трябват правила, ясни, категорични, с изброени черно на бяло условия, тестове за доказването им и т.н. А не алабализми от сорта на така пише в личната карта, поверителна информация е, ще ни съдят.

# 548
  • София
При ИБА за хромозомен тест ли ставаше въпрос или бъркам?

# 549
И ти вярваш сляпо?

Защо да лъжат? Не ми пробутвай само темата с руснаците, че е много несериозно.

# 550
  • София
Защото Халиф бие рускинята.
И защото цялата процедура, която те самите описват, е много сбъркана.

# 551
Мисля, че да. Точно те говорят за XY хромозоми.

Темата с руснаците никак не е несериозна и не можем с лека ръка да я загърбим, макар и реално да има повод за съмнения при двете състезателки. Както не можем и да отдадем всичко единствено и само на руската връзка. Отделно като добавим и че ИБА е тотално компрометирана в годините, не само при управлението на руснака, а още от преди това, съвсем резонни са въпросите около достоверността на твърденията им.

# 552
  • София
Мисля, че да. Точно те говорят за XY хромозоми.
Значи не бъркам.

Обаче жена може да има XY хромозоми и това не я прави мъж.

# 553
  • София
Точно този казус е пример защо когато се говори за проблематиката на биологичен пол, различен от мъж/жена, тази тема не трябва да се затваря. Не трябва да скачаме като ужилени и да повтаряме мантрата, че половете били само два и точка. Напротив, човечеството е достигнало етап, в който може да разглежда хората с аномалия в половия генотип не като "грешки на природата", за които не се говори, а като равноправни членове на обществото и да регламентира всичко необходимо, включително например участия в спортни изяви.
И не, това няма нищо общо с педофилия и никой няма да ви открадне децата.

# 554
Защото Халиф бие рускинята.
И защото цялата процедура, която те самите описват, е много сбъркана.
В изявлението на IBA те ясно заявяват, че правят тест за пол на Имане Калиф за първи път на Световното първенство през 2022. Тогава Имане Калиф не играе с рускиня в нито един от мачовете си. Играе с Айда Абикейева (Казахстан), Беатисе Росентале (Латвия), Олга Пападату (Гърция), Челси Хейнен (Нидерландия) и губи финала срещу Ейми Броудхърст (Ирландия). Вече на Световното първенство през 2023 побеждава в първи (поправка - във втори) кръг рускинята Азалия Аминева. На това състезание е направен втори тест, който според тях потвърждава резултатите от първия, направен през 2022.
Ето тук IBA дава обяснение - https://www.iba.sport/news/iba-clarifies-the-facts-the-letter-to … and-acknowledged/

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 23:47 от BronzeIce

Общи условия

Активация на акаунт