Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 414
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 645
  • Paris, France
[quote author=Mama Ru link=topic=1680028.msg48394721#
Колко жени боксьорка има в Алжир? Има ли женски боксов клуб? Жените с мъжете ли тренират? Допускат ли се жени да тренират с мъже?
За шампионката на Алжир на греда пише, че е родена във Франция, предполагам, че там живее и тренира.[/quote]

Много жени боксьорки има в Алжир. Съжалявам, че не мога да изброя стотици, но ги има. Ето листата на по-елитните боксьорки. Цъкнах на няколко имена и има града или областта, в която са родени:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Cat%C3%A9gorie:Boxeuse_alg%C3%A9rienne

Има женски боксови клубове. Потърси във Facebook! Аннаба имат такъв клуб.

Да, делят стадиони и зали с мъже като тренират. Някои тренировки и рехабилитация може да са в смесена група.

Алжирките са много силни и атлетични. Печелят медали в маратон, футбол.

На женския им футболен отбор треньорите са мъже.

Преводът е точен, но първата изписана дума (звучи "драри") се използва за голямо дете, не само момче.

# 646
Някъде пишеше колко пари би взела всяка от двете боксьорки ако получи златен медал. И двете суми бяха 6 цифрени, но едната малко по-голяма - 716 000 щатски долара. За толкова пари всяка от тях би се съгласила на всичко.

Освен това италианката, която напусна състезанието е получила сериозна травма - счупен нос, така че реакцията й не е заради това че не е победила, а заради травмата. И 50те хиляди, които са й дали смятам че са компенсация за счупения нос, вероятно за да не се коментира травмата..

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 17:21 от Рори72

# 647
Невена, благодаря. На български не ми излезе нищо в Гугъл. Интересно, но на другите няма снимки. Беше ми любопитно как изглеждат другите боксьорки на Алжир, но всички са без снимка, защо? Защо само Иман има снимка? Там има още една боксьорка със същата фамилия, дали са сестри?

# 648
Само да напомня, че 'предполагаемо счупен нос' не е 'счупен нос', а все си мисля, че Карини, като боксьор, ще може да определи дали носът е счупен. Което тя така и не прави.

# 649
  • София
Италианката нали е знаела срещу кого излиза? Защо не рИва преди мача? Достойно щеше просто за каже, че няма да се състезава. А не...ако мине.
Не ми харесва това държание, всичко друго, но не и достойно. Ревала за счупен нос. Боксът все една никога не е чупил носове.

# 650
Ето, връзва се. Срещу 50 000 долара носът е предполагаемо счупен, вместо счупен.

# 651
  • Paris, France
Невена, благодаря. На български не ми излезе нищо в Гугъл. Интересно, но на другите няма снимки. Беше ми любопитно как изглеждат другите боксьорки на Алжир, но всички са без снимка, защо? Защо само Иман има снимка? Там има още една боксьорка със същата фамилия, дали са сестри?

Хаджила Хлиф не и е сестра. Иман е от югозападен Алжир, а Хаджила от Бежая (Вгайет на кабилски), което е в североизточната част. Те са нещо като Мария Георгиева и Гергана Георгиева. Не са рода. На всички можеш да намериш снимката като копираш името и добавиш Brazzaville или града, в който са спечелили медал.

Те доскоро нямаха сайтове на повечето министерства. Сайтът на министерството им на правосъдието беше ..... на френски език. Само дето не е официален и съдиите не го приемаха. В Google translate има езици като лингала, тувалу, а кабилски и други брокерски липсват. Не ги интересува, може би. Иначе всички имат Facebook и сие.

# 652
Благодаря NevenaVirolan.
Това означавали, че той сам си признава че е мъж? Поне от превода така излиза.

# 653
  • Paris, France
Да, точно така. Признава си. Това ако е той, ако интервюто е реално.

# 654
  • Пловдив
Чакай, де, не им ли е арабският (не берберският/-ските) официален език и не са ли им на него сайтовете на министерствата?

В това интервю на берберски ли говори?

# 655
Да, точно така. Признава си. Това ако е той, ако интервюто е реално.
Т.е, ако интервюто е реално и това действително е Иман Келиф, то мисли за себе си като за мъж. В такъв случай има две вероятности:
- при раждането е определен и записан като момиче, но в действителност е с генетична аномалия и У хромозома, която в пубертета дава мъжката визия, структура на тялото, мускулатура, но и психически влияе, карайки детето Иман да се идентифицира като мъж, оттам и влечението към спортове, повече подхождащи на мъже. Той е едно от момчетата и това виждам като отношение към нея/ него в отбора.
- всичко е измама от самото начало - той си е мъж, пуснат да се състезава при жените. Малко вероятно ми се струва точно тази опция. Защо?
И покрай цялата тази история никой не говори и не се радва на девойчето, което спечели първа олимпийска титла и първи медал въобще в история на Алжир в спортната гимнастика. Нима нейното име не трябва да се помни? Нима нейният успех е по-малък?

# 656
Да, и аз виждам тези варианти - или има генетична малформация, без да задълбавам кой като какъв се възприема, или всичко е умишлено от самото начало. И в двата случая основният въпрос е защо? Защо съотвените федерации и отговорни организации са позволили да се случва толкова време? Защо чак сега се реагира? Защо дори и при цялата тази стандална ситуация не се показват реални доказателства от всички, а само приказки? Защо и самите състезателки, срещу които са излизали толкова много пъти, са мълчали толкова дълго време? Дано има някакви отговори, но силно се съмнявам.

# 657

Да плачеш ли, да се смееш ли...

# 658
  • София
Да, и аз виждам тези варианти - или има генетична малформация, без да задълбавам кой като какъв се възприема, или всичко е умишлено от самото начало. И в двата случая основният въпрос е защо? Защо съотвените федерации и отговорни организации са позволили да се случва толкова време? Защо чак сега се реагира? Защо дори и при цялата тази стандална ситуация не се показват реални доказателства от всички, а само приказки? Защо и самите състезателки, срещу които са излизали толкова много пъти, са мълчали толкова дълго време? Дано има някакви отговори, но силно се съмнявам.

Още повече, че Халифе има малко загуби. Защо някоя от другите, загубили от нея, не е реагирала?
Защо и нашата федерация не реагира, когато Халифе беше тук?

# 659
В чужди медии, четох освен двете спорни жени, още на петима боксьори са им правили този тест и не са го издържали. Защо само двамата/двете са упоменати, а другите не? Ще потърся пак точно от къде статията.

Общи условия

Активация на акаунт