Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 345
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 705
Аз още в първата страница казах, че за мен това е мъж. Може да му се иска да е жена, но не е. Много клипчета и снимки изгледах в гугъла, според мен си е мъж. Ама като се барне и гримира, даже е красив, въпреки зъбите и носа. Дето се вика, има харизма в него. Още е прекалено млад, ще намери себе си със сигурност. Не се знае и семейството му и околната среда как му влияят и колко го притискат. Мисля, че трябва да избере да живее в някоя по-неутрална страна. Жена в мюсюлманска страна си е трудно.
По този повод наистина не ги разбирам французите, а и германците, и шведите... и всички останали западни страни, които са прегърнали толерантността и приемат мигранти с отворени обятия.
Какво правим с отношението им към жените? Колкото и да се преструват, мъжете им подтискат жените и не ги имат за съвсем равноправни хора. Аз за това не мога и никога няма да приема ценностите на либерализма, които са толкова лицемерни и двойствени. Пропагандираш толерантност към травестити, а пълниш страната си с хора, които биха убили и заровили една жена без да им мигне окото. Жена съм и ми стига дискриминацията и презрението от белите мъже. Остава и някакъв черен да ми се зъби и да ми говори на То. Хайде бе.

# 706
Добре де, защо не се пита предишния ръководител на ИБА защо не е обърнал внимание?
Първите състезания на Иман са май в Африка, т.е регионални и е възможно да не са се задълбочавали. Възможно е мъжкото да не е било чак толкова изразено, при едно девойче на 16-17- 18 години.
2020 нямаше състезания, за 2021 не помня много. Сегашният президент на ИБА не пише ли в изявлението, че са правили тестове след различни натрупани жалби през годините?
Даже аз, която с периферния си слух я чуе нещо, я не си спомням, че в спортните новини имаше нещо за тестове за пол и уличени състезателки, че не покриват изискванията. Просто не са се раздухали случаите 2022-2023.

# 707
  • Paris, France
Сериозно ли вадите изводи от манипулирано видео?

Не, някой ме попита в мъжки род ли са думите или нещо подобно. Написала съм, че за мене интервюто нищо не значи, защото може, дето се вика, да е изманипулирано и да са и сложили тези думи в устата. Тя може и друго да е казала. Може и да не е тя. Всичко може.

Аз още в първата страница казах, че за мен това е мъж. Може да му се иска да е жена, но не е. Много клипчета и снимки изгледах в гугъла, според мен си е мъж.
Скрит текст:
Ама като се барне и гримира, даже е красив, въпреки зъбите и носа. Дето се вика, има харизма в него. Още е прекалено млад, ще намери себе си със сигурност. Не се знае и семейството му и околната среда как му влияят и колко го притискат. Мисля, че трябва да избере да живее в някоя по-неутрална страна. Жена в мюсюлманска страна си е трудно.
По този повод наистина не ги разбирам французите, а и германците, и шведите... и всички останали западни страни, които са прегърнали толерантността и приемат мигранти с отворени обятия.
Какво правим с отношението им към жените? Колкото и да се преструват, мъжете им подтискат жените и не ги имат за съвсем равноправни хора. Аз за това не мога и никога няма да приема ценностите на либерализма, които са толкова лицемерни и двойствени. Пропагандираш толерантност към травестити, а пълниш страната си с хора, които биха убили и заровили една жена без да им мигне окото. Жена съм и ми стига дискриминацията и презрението от белите мъже. Остава и някакъв черен да ми се зъби и да ми говори на То. Хайде бе.

На клипчетата и снимките му видя пениса и тестисите, както и простатата, така ли?

За тебе може да е мъж, слон, куче, покривка за маса, но за акушерката, майка и, роднините и, педиатъра е била момиче и като такава е записана в гражданските регистри. Никъде в света не променят автоматично пола от женски в мъжки заради ДНК тест, показал наличие на Y хромозоми.

Ако искат, нека променят законите за участие и нека изискват ДНК тестове, но прилагането ще е много трудно.

# 708
Nevena, по тази логика ти да не си й виждала яйчниците на Имане?
Никой нищо не е виждал, за това и се спори тук.

# 709
Защо да е толкова странно, че са се състезавали няколко години и чак тогава са им направени тестове? Как си представяте, че от ИБА ще отидат при някого и ще му кажат "приличаш ми на мъж и затова ще проверим". Направили са го когато е имало официални жалби. И вероятно щеше да стане световна новина, ако бяха петкратни световни и двукратни олимпийски шампионки.

# 710
  • Over the hills and far away
От състезателна гледна точка има по- голямо значение под влиянието на какви хормони се е развило и продължава да функционира тялото й, а не дали има 5 см пенис или вагина (освен за овчарски скок при мъже, там си е важно Grin )
А неприемането на регулации за женския спорт просто го обрича на изчезване като такъв. Ето, последно съдът за човешките права е отсъдил в полза на Семеня, въпреки, че за нея е доказано наличието на вътрешни  закърнели, но функциониращи тестиси и естествени нива на тестостерон 3 пъти надвишаващи тези на нормалните жени. Въпреки, че има вагина ( сигурно майка й, родата, акушерката, педиатъърт, шаманът и имамът я приемат за жена, но това е повече от ирелевантно за състезание)
Каква е пречката в такъв случай транссексуални жени да превземат женския спорт, ако са преминали операция за смяна на пола? Пак ще имат заветната дупка, която явно решава проблема? Каква ще бъде пречката Лия Томас, например, да се състезава срещу жени? Или на другите състезателки ще им бъде позволена употребата на допинг, за да може поне *на теория* да имат шанс, съсипвайки здравето си, да се състезават срещу в@гини ( извинете за вулгарността) с мъжко превъзходство? Наистина ли свеждате проблема до цици и патки?

# 711
Проблемът е много по-дълбок, но масата за съжаление е с "широко затворени" очи за него.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 11:59 от Sysly

# 712
Проблемът е далеч по-сериозен от външните полови белези, лично аз не го свеждам изобщо до това. Именно и затова смятам, че е нужен комплексен текст за определяне на пола, за да се обхванат колкото се може повече аскпекти за по-голяма категоричност, защото очевидно има какви ли не случаи. Не ми допада идеята мъже, сменили пола си, да се състезават при жените, защото имат биологично предимство, нищо, че в момента са жени.
Просто коментирам, че тези външни полови белези - наличието или лиспата им, външния вид като цяло, би трябвало да направят впечатление още в началото.

# 713
И на мен Имане-то ми прилича на мъж който малко се опитва да бъде по женствен. А Лин ми е нещо неутрално, нито изявен мъж нито жена. Както и да е, нека да има твърд регламент поне за големите спортни форуми. Пък щом някой толкова му се боксира, има сума регионални състезания и турнири. Да не говорим за нестандартни битки без много много правила- мъже срещу жени и други разни варианти, без ясни правила, просто яко млатене за задоволяване страстите на публиката.
Не е задължително всеки да участва на олимпиади. Големите спортисти понякога пропускат дали световно, олимпиада или друго, за да бъдат подготвени само за едното.

# 714
Не виждам кои права на жените не се спазват у нас... може ли конкретен пример? Можем да излзиме навън по долни гащи и сутиен (пълно е с такива), да караме кола, да гласуваме, да се омъжваме и развеждаме за който си искаме, можем да имаме собственост, да пътуваме сами, да изповядваме каквато религия искаме, да живеем сами, не ни разменят/ продават за две камили и със сигурност не ни зариват живи, защото сме погледнали някой мъж на улицата. И моля без примери за разни убити жени от мъжете си поради ревност, това го има по целия свят и няма общо с правата на жените.

П.с. забравих да заемаме ръковдни позиции и да печелим повече от мъжете. А и да учим! Не знам вие в коя България живеете, честно..

# 715
  • София
Доколкото разбирам, Бел не твърди, че жените тук нямаме права, че да я опровергавате за правата ни, а говори за балканския манталитет на мъжете. Правилно ли разбрах, Бел?

П.П. Не че това е по темата.

# 716
https://www.facebook.com/share/r/3ap16MUYL66qMm5k/
Невена, това не е ли бащата на Иман? Не се разбира нещо от Гугъл превода от арабски. Не разбрах някой е починал ли, щял да ходи с парите на поклонение ли...?

# 717
  • София
А дали е нямало оплакващи се състезателки през годините, но жалбите им елегантно са били замитани под килима от МБА, независимо кое ръководство?
Ако искате да се състезавате и ви кажат да си траете, защото иначе с кариерата сте дотук, дали няма само да се молите да не срещате тези двечките?
Тя и италианката се "осъзна", обаче изпусна духа от бутилката.
Сега България и ГанЯ виновни, че някога тези двете са се състезавали на наш турнир.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 14:52 от Cuckoo

# 718
Има ги всякакви, но никой не се е изтъпанчил на олимпиада да драпа за златен медал на всяка цена.
...
Да. Повечето състезатели са там от културен интерес.

Какво от това, че някой различен е отишъл на олимпиадата и драпа за медал (което би трябвало да се отнася за всички спортисти там)?

Да, какво толкова....някакви си спортистки, дето тренират по цял ден, ограничават се от храна и какво ли още не, за стигнат до заветната олимпиада....голям праз, че някой си мъж решил да изкара пари  като бие по-нежния пол.
Я по-сериозно - цялата работа е в липсата на достатъчно добре изработен регламент за допускане и участие на спортистите. Аз лично не виждам проблем да си ги изследват, преглеждат, ако ще и голи да ги събличат, иначе се получава заради правата на едни, да се отнемат правата на други.
Въобще, светът полудя  и се люшна от едната крайност в другата, това е много лошо, защото махалото в един момент ще се върне там, където е било.

# 719
  • Paris, France
https://www.facebook.com/share/r/3ap16MUYL66qMm5k/
Невена, това не е ли бащата на Иман? Не се разбира нещо от Гугъл превода от арабски. Не разбрах някой е починал ли, щял да ходи с парите на поклонение ли...?

Да той е. Не мога да ти кажа какво казва. Почва музика и ме препраща на следващите новини и ми казва да се регистрирам. Нямам профил във фейсбук. Има ли го в YouTube ?

Общи условия

Активация на акаунт