Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 316
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Не просто жена от консервативна мюсюлманска страна се имаше предвид. Според коментара даже и американка не би си позволила подобно нещо. А сме виждали не една и две такива жени в момент на радост след победа. Аида е онагледила.

Интересно ще ми бъде как ще приключи този казус.
Ако тайландците наистина заведат дело срещу ИБА, вероятно ще се наложи да се правят тестове, да се привеждат доказателства.
И все пак, не възлагам големи надежди за разплитане на двата случая. Дано поне скандалът доведе до приемане на по-ясни и категорични правила, които да не оставят място за тълкувания и спорове.

Темата наистина в много моменти излиза от добри тон. Либерали не знам, но хомофоби се вихреха доста.
Няма как да стане без доказателства. "Един мъж/жена каза" (в бгмама Joy ) не минава в съда.

# 796
Освен това темата е за алжирката и подобните й, а не за жената/мъжът като цяло.
В такъв случай не използвай термин жена, а човешкият индивид с ХУ хромозоми с алжирски паспорт на женски индивид. Което по твоята логика води до логичното заключение, че всеки човешки индивид с паспорт в който пише пол женски, може да участва наравно с другите индивиди с ХХ и паспорт в който пише пол женски. Началото на новото "нормално" в спорта. За мен не е нормално, а граничещо с тотално недоразумение и лудост

# 797
Не са го направили 2022 и 2023. Нека внесът иск и тогава ще коментирам. Имаха много време до този момент да го направят, а не да чакат олимпиадата. Страх от изследвания и проблем за участие на олимпиадата. Това чета между редовете.

# 798
Аз бих могла да се заям за това защо изобщо жени напират за спорт като бокс. И наистина не го разбирам. Обаче това си е техен избор, който осъзнавам, че нямам право да осъждам.

# 799
  • София
Освен това темата е за алжирката и подобните й, а не за жената/мъжът като цяло.
В такъв случай не използвай термин жена, а човешкият индивид с ХУ хромозоми с алжирски паспорт на женски индивид. Което по твоята логика води до логичното заключение, че всеки човешки индивид с паспорт в който пише пол женски, може да участва наравно с другите индивиди с ХХ и паспорт в който пише пол женски. Началото на новото "нормално" в спорта. За мен не е нормално, а граничещо с тотално недоразумение и лудост
Нали си наясно, че ти не си човекът, който може да ми каже какви термини да използвам?

Ще пиша "алжирка", докато не се докаже друго.

# 800
  • Пловдив
Аз бих могла да се заям за това защо изобщо жени напират за спорт като бокс. И наистина не го разбирам. Обаче това си е техен избор, който осъзнавам, че нямам право да осъждам.
Аз и за мъже не разбирам, ама хора разни. Grinning

# 801
Общо взето да. Обаче си има и хора, които, така да се каже, насилието ги влече. Може да съм консерва в това отношение, обаче за мъже все пак ми изглежда поне малко по-приемливо.

# 802
.
Ще пиша "алжирка", докато не се докаже друго
Това, че е алжирка никой не го оспорва. Така пише в паспорта на състезателя.
И няма какво да се доказва - състезателят е с два положителни теста за ХУ което с вероятност 0.99996 го прави мъжки индивид. Или вероятността да е женски индивид е огромното 0.00004. Последните калкулации са по изказването на което се основаваш, онова на генетикът по телевизията.

Дължа и извинение. Трябваше не да налагам, а да питам
В такъв случай защо използваш термин жена, а не "човешки индивид с ХУ хромозоми с алжирски паспорт на женски индивид"?

# 803
  • София
Защото не се е доказало друго, а за мен "прилича на..." не е равнозначно на "значи е...".

# 804
Какво е другото което ти е необходимо? Joy Че е мъжки индивид ли?

# 805
  • София
Няколко пъти го написах:
...
За да има краен резултат, трябва да се правят оценки на външни и вътрешни полови белези, хромозоми и тестостерон:
Цитат
Основната информация при оценка за пол е оценка на външни и вътрешни полови белези, какви хромозоми има и в момента намесват нивата на тестостерон, които са коренно различни при типичните жени и типичните мъже.
Източник проф. А. Савов, генетик – https://offnews.bg/zdrave/genetik-v-redki-sluchai-mazh-mozhe-da- … na-xy-827697.html
Маркираното в черно.

# 806
  • Paris, France

Ето я истината за наглия мъж на когото ще платят за това, че публично бие жени с благословията на организаторите на олимпиадата. А едно време даже са спирали военни действия по време на игрите.
Тази снимка казва всичко и без научни доказателства. Бурките може и да не са задължителни, но човек по шорти и по потник, при това мюсюлманин, на раменете на мъж пред милиони зрители е всичко друго, но не и жена. Това и най-разкрепостената американка не би си го позволила.

В парижкия район, където алжирците са почти мнозинство, не е рядкост да се види алжирка по потник на раменете на мъж. Тези, дето са много религиозни и опаковани няма да се метнат на мъжки рамене вероятно, но те няма и да се разголят и да идат да се боксират. Иман е мюсюлманка културно, семейно, даже по закон в Алжир, но семейството и не е особено религиозно като ги гледам. Има и такива. Къса пола, потник, татуировки не я правят не мюсюлманка. В Алжир Иман е културно и законно родена жена и си е жена, с всички права и задължения на жена. Затова и най-религиозните и сънародници я защитават и са на нейна страна.

На снимката, на която целува медала си личи широкият и, женски ханш, та не са в черно и бяло нещата.   

Много африканки приличат на мъже и даже американски войници в гръб. В младостта си имат повече мускули от средностатистическия бял мъж. Костната им структура също е в мъжкия спектър, по-релефна, с по-широка брадичка и по-вертикална долна челюст. При азиатците е обратното. Допреди 30г трудно ги различавах в гръб, че бяха и на мода късите прически при жените през 80те, а мъжете ходеха с по-дълги коси.

Iris Kyle също има мъжествени черти, но никой не оспорва пола и:

milenaka, никой не прави кариотип и не мери тестостерон за да определи пол, освен ако човекът, когото касае не го изиска или не се оплаче, че се чувства като принадлежащ към противоположния пол.

# 807
  • София
Ще видим, ако тайвандците наистина стигнат до съд, какви изследвания и прегледи ще се наложат.

# 808
Което ни връща на изходна позиция. За да участваш в женски спортни състезания е достатъчно да имаш паспорт в който пише пол женски и за да ти забранят да участваш, трябва да минеш през хромозомен тест, тест на външни и вътрешни полови белези и тестостерон. Началото на новото "нормално" в спорта.

Алжирският състезател се е провалил на един и един е минал успешно. Щото не вярвам високи нива на тестостерон да не се хванат от допинг контрола.

# 809

Общи условия

Активация на акаунт