Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 539
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 825
Е, тези много редки случаи ще духат супата.
Скрит текст:
Или сами ще си поискат специални изследвания. Няма как иначе за едно състезание да се правят изследвания като за космонавти. Щото нещо тези много редки случаи се случват два едновременно, все в един и същ спорт, където им минава номерът. Очаквам на другата олимпиада да са десетки...
Не си казала, не са го направили.

Според мен всеки състезател трябва да има възможност да се състезава, де, при съответните критерии, но това е само мое мнение.

Всички, тоест 100%, в природата не съществува. Винаги има аномалии и отклонения, ама не може заради тях да се правят нови категории. Всеки има право да спортува, както казват от МОК, но да се състезава е друга работа.

# 826
  • София
Цитат
В редки случаи мъж може да има ХХ хромозоми, а жена XY
Какво е жена? Кой индивид е жена?
Писах го на друго място, ще го напиша и тук "Не е жена. Няма жена с ХУ. Има индивид в интерсексуално състояние. Който няма работа в женско спортно състезание. Наричат ги жени, само защото при раждането, не са имали една висулка под корема"
Нека да отговоря тактично така:

За мен мението на генетик (в тази ситуация) е с тежест, за разлика от мнението на Санди.

Ами, ЧС, за мен всеки има право да се състезава, ако има спортните данни за това.

# 827
Ами, ЧС, за мен всеки има право да се състезава, ако има спортните данни за това.

Няма да споря за това каква логика има в твърдението, но ще попитам къде го пише?  То всеки травестит има спортните данни, да ги пускат ли? Не може само спортни данни да се гледат.

# 828

Няма да споря за това каква логика има в твърдението, но ще попитам къде го пише?  То всеки травестит има спортните данни, да ги пускат ли? Не може само спортни данни да се гледат.

И пак срещу жени ли ще играят? То така много лесно.....

# 829
Никой не отрича правото им да се състезават, но да го правят според реалната си полова принадлежност, а не по паспорт.

# 830
  • София

Няма да споря за това каква логика има в твърдението, но ще попитам къде го пише?  То всеки травестит има спортните данни, да ги пускат ли? Не може само спортни данни да се гледат.
В какъв смисъл "къде го пише"? Нали написах "според мен'?
И да, според мен няма проблем всеки спортист (травестит, марсианец или друг) да се състезава, стига да прецизират критериите (знам, че го пиша за хиляден път, не знам какво неясно има).

# 831
Няма неясно. Просто за мен е неприемливо да се направят толкова критерии, колкото полове се навъдиха.

# 832
  • София
А за мен това не е проблем.
На различно мнение сме.
В което не виждам никакъв проблем.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 17:10 от milenaka

# 833
Остава само и умните глави да дефинират как се тества и определя реална полова принадлежност.
И при нужда (в случай на съмнения, жалби и т.н.) просто да се оглася нужната информация, за да няма безпочвени обвинения, гадаене по снимки - кой забулен, кой не; кой върху мъжки рамене, кой не; кой с каква прическа е и какво има в гащите. Единствено така може да има категоричност, да се разсейват всякакви съмнения и да се решават спорове. В противен случай ще наблюдаваме лов на вещици, както в момента.

# 834
Нека да отговоря тактично така:
Ще използвам същият подход да отговоря тактично.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279170/
Превърти до таблица едно и прочети мотивите за класификацията, като обърнеш особено внимание на "Мъжките полови жлези се откриват в преобладаващата част от 46,ХУ пациентите, но при някой от тях не се открива гонадна тъкан."
Не че не вярвам на мнението на генетик. Просто с разбиране приемам индивид с недоразвити мъжки полови жлези да го нарече жена пред журналистите.
П.с. малко по-нагоре в статията на американският национален център има и картинки, какво може да се види под дрехите на алжирката

# 835
  • София
Даже не знам какво значи "гонадна". Неслучайно написах, че нямам образованието да определям пола при по-специфични ситуации. И съответно не го правя.

# 836
Щом постоянно се изтъква религията като някакъв довод, трябва да се има предвид, че в Алжир и ислямския свят като цяло, няма как мъж да бъде оставен със свободен достъп до жени. Ако жената се покрива, чужд мъж не бива да я вижда непокрита даже и на снимка, жената не бива да опише дори цвета на косата или прическата си, пък какво остава някой да има достъп до съблекални и един куп други места, разрешени само за жени (като фризьорски салони примерно, които в арабския свят са с непрозрачни стъкла).
Видно от снимката е, че не е религиозна, Алжир не задължава жените да носят мюсюлманско облекло или да избягват контакт с мъжете. Имат много разкрепостени жени, които не се различават от европейките, явно е една от тях. Носенето на хиджаб там варира от близо 100 процента в пущинаците на юг, до под 50 в някои от големите градове по крайбрежието.

# 837
  • Terra incognita
Щом дойде ред Николета Лозанова да защитава Имане, всичко е точно.

# 838
  • Over the hills and far away
Даже не знам какво значи "гонадна". Неслучайно написах, че нямам образованието да определям пола при по-специфични ситуации. И съответно не го правя.
Миленака, това са половите жлези. При жените- яйчници, а при мъжете - тестиси  Simple Smile под "гонадна тъкан" се има предвид събирателно от закърнели полови жлези, до (частично) функциониращи такива- отлъчващи гамети ( яйцеклетки или сперматозоиди) и/или полови хормони. 46, XY се използва по- скоро като полово- неутрално събирателно название. 46- нормалният брой на човешките хромозоми (като "половите" X и Y са в 23 чивт) и XY респективно ХХ, за да се окаже   за какъв случай от ген. гледна точка, става въпрос без да се специфицира пола Simple Smile

# 839
  • София
А, мерси Simple Smile

И всички тези признаци ги има при Халиф, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт