Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 536
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 870
Като цяло тези xy, които наричат жени, изглеждат като жени. Това, че е ху и прилича на женствен мъж, не слага Иман в категорията на тези, които наричат жени.
Севда не ми прилича на мъж.

# 871
Кой те убеждава, че е жена?
Аз такива не видях.
Единственото, което няколко човека поддържаме като теза е, че имаме само едни твърдения, без конкретика, без резултати. Имаме и големи съмнения в мотивите тези твърдения да излизат сега точно сега. Да, знам, че първия тест на Имане е от 2022, не от сега, но тя се е състезавала и след него.
Имаме критика и към МОК.
Аз не знам дали е жена, няма как да те убеждавам в това. Просто си задавам разни въпроси, които не смятам за неоснователни.

# 872
Да приема, че е мъж, понеже Марийка от форума е решила така, е смехотворно.
Но си решила, че е жена, защото не е доказано, че е мъж. Наистина ли не виждаш логическото противоречие?

# 873
  • София
За себе си съм приела, че е жена, защото досега се е водила такава. Когато/ако започне да се води друго, ще приема другото. Приемам, че такава официална промяна няма да стане без съответните доказателства, което мен ме устройва напълно.

# 874
Имане Халиф е олимпийски шампион (жени кат. до 66 кг.) с 5:0 съдийски гласа.
За да съм по заглавието на темата- и другият зюмбюл спечели олимпийската титла.
Но виждам на първо време две разлики с Халиф- Лин има видима адамова ябълка и той носи треньора си на конче.

# 875
  • София
Никой не е длъжен да си развява органите.
Който твърди, че не е жена, трябва да докаже това.

Ако искаш да участваш в спортно състезание в квотата за жени, си длъжна да го докажеш. Длъжна си, защото критерий за участие в това състезание е да си жена. Ако не покриваш този критерий, ти нямаш място там. Съответно при съмнения дали го покриваш ти не само си длъжна да го докажеш, а дори и хоро да играеш.

Обратното е като някой да каже, че никой не е длъжен да доказва, да речем, финансовото си състояние и това да се използва като оправдание да вземеш кредит от банка без да доказваш какво е твоето, защото не си длъжен, пък ако банката има съмнения, да ги доказва сама. Когато се налага да покриваш дадени критерии и има съмнение, че не ги покриваш, е твоя работа да докажеш, че ги покриваш. Разбира се, ако можеш да го докажеш - иначе си намираш някое корумпе като тия в МОК и си питаш ушите!

# 876
  • Далечният изток
Можеш ли да посочиш критериите на МОК и точно кои от тях тези двама индивиди не са покрили?

# 877
Можеш ли да посочиш критериите на МОК и точно кои от тях тези двама индивиди не са покрили?

Какви критерии, нали пола по паспорт е достатъчен за тях?

# 878
  • Далечният изток
Питам съфорумеца от горния пост.

# 879
Там е работата, че според МОК важи само паспортният критерий. Проверката на пола, според тях, е незаконна и унизителна едва ли не. Все едно ще се извършват гинекологични прегледи пред публика.

# 880
  • София
Питам съфорумеца от горния пост.

АИДА, МОК бяха споменати съвсем ясно в частта с "корумпетата". Те критерии нямат /това за паспорта беше толкова нелепо, че едва ли и самите те го вярват/, което е проблема им. Фактите са, че ако искаш да участваш в състезание за жени, ти трябва да си жена. Състезанието е за жени, не за "всеки, дето реши да се запише".

За сметка на това някои потребителки тук се опитаха да обясняват, че било справедливо да се правела нова категория за всеки, дето не покривал критериите за наличните. Т.е. фокусът е как да променим правилата в полза на някого, за да не се наложи тоя някой да ги спазва. Има правила - те важат за мен, за теб, за всеки. Правилата са задължителни не само тогава, когато ни облагодателстват, а винаги. И никой не е толкова важен, че да променяме правилата специално заради него.

# 881
  • Paris, France
Има правила и те са пол по паспорт в момента. Да ги променят!

# 882
  • Далечният изток
След като нямат критерии, а аз също съм съгласна, че нямат, как тогава някой не ги е покрил?! Ми то няма такива, какво точно да покрие. Значи ти си противоречиш като казваш, че който иска да участва трябва да покрие критериите, а в следващия момент то критерии няма.
Тоест излиза, че съвсем логично който не е решил, той не е участвал. Разбира се покриват се квоти и т. н., но това е спортната част, в частта относно пола, разбрахме - единственият критерий, зададен от МОК, е едно лице да попада в категорията по пол, който е посочен в документа му за самоличност.
Така че, състезанието е за жени, които са определени като такива в техните документи. Това е условието и то е изпълнено. Точка.
За останалото съм съгласна. Няма как да се заформят 1000 категории, щото някой не се вписва дали по пол или нещо друго, само и само да не излезе, че е дискриминиран, защото има стотици отклонения и аномалии.
Трябват ясни правила, това е. Като знаеш, че правилата не ти дават право да участваш в световни състезания, знаеш, че няма смисъл да се готвиш 4 години за олимпиада в този спорт, ще си го практикуваш в залата, ако чак толкова те влече и ще си спортуваш за собствено удоволствие. Такъв ти бил късметът...

# 883
Попаднах на снимки с разкървавеното лице на 20г. полякиня била се на финала срещу другата ХУ жена в категория 57 кг. Довършила е състезанието със счупен нос и кръв по лицето и по тепиха.
Това е втора боксьорка за тези ОИ със счупен нос от противник с ХУ хромозома. Тези ХУ жени вместо да бъдат подложени на тестове за допускане до участие бяха наградени с олимпийски титли, златен медал и шестцифрени суми в долари. Това е което светът видя. Посланието е ужасяващо.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 11:23 от Рори72

# 884
За разлика от мъжете, които са много солидарни и се защитават, при нас, жените, това го няма. За мен спорът в тази тема го потвърждава.
На мен ми беше неприятно да видя физически и психически сломени жени на ринга и жени, които правят знак Х на ринга. Не вярвам да са просто злобни, завистливи или някой да им е платил да го направят.
Надявам се случаят с двете псевдожени да остане изолиран инцидент. Да не бъде основание за по-нататъшни промени и да стане практика.
Всички знаем, че в силовите спортове няма как жени да участват при мъжете. Но ако полека-лека се намерят вратички мъже да участват при жените, резултатът е ясен, можем да се досетим какъв ще е.
Жени, бъдете солидарни към сълзите на другите жени!

Общи условия

Активация на акаунт