Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 466
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 915
  • В заешката дупка
Как може да пледирате за нещо като нямате идея какво точно е състоянието на Имане?!

# 916
  • Далечният изток
А, знаят всичко те, нали са прочели във фейсбук - мъж е, преструва се на жена и бие жени...

# 917
Ако не произвежда тестостерон или не е чувствителен спрямо него, човек ще прилича на жена. За да не прилича на такава значи произвежда и е чувствителен.
ЧС достатъчно ясно отговаря на Соларис, която доста неуспешно защитава Иман, че да се правите на неразбрали какво има предвид.

# 918
Как може да пледирате за нещо като нямате идея какво точно е състоянието на Имане?!

Aма за мен не е важно каква е, има десетки варианти. Учените да спорят и пишат дисертации. За мен и за феърплея е важно каква не е - не е жена като другите и има нечестно предимство.

# 919
  • София
Пазете се, норвежците идват да ви взимат децата 🤣.
Честно, очевидно има проблем, но този проблем е там от едно 50-60 години.
Рускинчетата и румънчетата от поне толкова се състезават така. Явно е провокация и МОК трябва да си оправят критериите.

# 920
Това, че е от десетилетия не е аргумент и сега да се мълчи. Все някога нещата трябва да се оправят.

# 921
За онлайн тормоз им стиска да се съдят, но за дисквалификация заради полова идентичност, не.
Сега могат да съдят за всичко, защото получиха подкрепа от МОК, счупиха малко носове и станаха олимпийски шампиони. Това ги прави силни и затова сега ще водят каквито искат дела. Преди са били тествани и дисквалифицирани на база тестовете т.е. никой не е бил зад тях и са били слаби.

# 922
  • Paris, France
Аз не виждам никаква прилика между това момиче и Имане.

Аз не виждам и прилика между това момиче и лелята на Иман, Надя, която е жена и е родила деца. Има истински жени с черти в мъжкия спектър. Иман явно не е подложена на хормонална терапия. Има я в Алжир, но може би не са се консултирали, а и здравеопазването им в момента е трагедия, а тя е от забутано селце.

Ако не произвежда тестостерон или не е чувствителен спрямо него, човек ще прилича на жена. За да не прилича на такава значи произвежда и е чувствителен.
ЧС достатъчно ясно отговаря на Соларис, която доста неуспешно защитава Иман, че да се правите на неразбрали какво има предвид.

Жените също произвеждаме тестостерон. Може костите и мускулите и да са чувствителни към тестостерон, но не е развила мъжки полови органи.

# 923
  • София
Хайде стига с тези счупени носове. Всеки може да счупи нос. При всички спортове има травми, дори и неконтактните.
Явно е, че има проблем, но да се асоциира с развирлилата се защита на традиционните семейства, половете и религии е тъпо.
Всъщност, ако не бяхте го асоциаризирали с това, никой нямаше да опонира. Проблем има и е дългогодишен. Неприемливо е да се свързва с джендър  движението или каквото е там, защото няма нищо общо.

# 924
Следващата олимпиада е изключила бокса. Имат поне 8 години да си оправят регламентите и изискванията към спортистите, но в настоящия момент няма никаква причина да се плюе по Имане, защото е участвала според правилата в конкретния момент. Правилно, неправилно, морално, неморално, тя отговаря на условията и няма причина да я изключат, още по-малко пък да я обиждат.

# 925
  • София
Този проблем ще възниква във всеки силов спорт. В леката атлетика се появява периодично. Просто сега стана доста очевидно, че е кампания. Аз лично не се съмнявам кой го провокира.

# 926
Този проблем ще възниква във всеки силов спорт. В леката атлетика се появява периодично. Просто сега стана доста очевидно, че е кампания. Аз лично не се съмнявам кой го провокира.
В леката атлетика за добро или за зло, проблемът е решен. Имат много ясни критерии, които са базирани на данни от сляпо проучване. Доколко е валидно проучването е под въпрос, но поне са свършили работа и са определили ясни критерии. Доколко пък тези критерии са научно и етично обосновани също е под въпрос, но ги има и в момента са най-доброто, с което разполагат.

# 927
  • София
Другият вариант е Имане да е мъж с пенис, който се представя за жена, но просто не виждам какъв е смисъла от това и защо цялото ѝ семейство ще твърди, че е родена като момиче.

Отговорът на въпроса ти дават ABBA с песента Money, money, money...

# 928
  • Paris, France
Следващата олимпиада е изключила бокса.

Защо?

# 929
  • София
Последно помня подобен скандал в атлетиката. Не е разрешен.

Общи условия

Активация на акаунт