Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 569
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 095
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Невена, имах предвид другата състезателка в бокса - тайванката, за която също се твърди, че не е жена и която също спечели злато в категорията си.
Защото нямат толкова нагло излъчване?
Е, хайде сега и по излъчването им да ги квалифицираме?
И понеже тази е масово по-несимпатична от другата, значи другата няма да я коментираме, макар че и при нея става въпрос за същото?
   Другите умно се покриха.

# 1 096
Невена, имах предвид другата състезателка в бокса - тайванката, за която също се твърди, че не е жена и която също спечели злато в категорията си.
Защото нямат толкова нагло излъчване?
Е, хайде сега и по излъчването им да ги квалифицираме?
И понеже тази е масово по-несимпатична от другата, значи другата няма да я коментираме, макар че и при нея става въпрос за същото?
   Другите умно се покриха.
"Другите" са една тайванка. Какво значи покрила се е? Златен медалист е. Ама там няма анализи кой я бил поздравил, как е реагирала, как изглежда.
Това е поредния пример колко нелогични и необосновани са голяма част от коментарите - опират се на лично мнение, на лични симпатии, на възприятия.

# 1 097
  • Paris, France
Колкото до гимнастичката, представяща Алжир - изключително грозно и неблагодарно отношение, ако това, което пишеш е истина. Без значение какъв й е произходът, баща й е от Алжир, тя спечели олимпийско злато и вдигнаха алжирския флаг и всички слушаха алжирския химн. В много отбори има натурализирани състезатели това не прави успехът им по-малък.

Как грозно и неблагодарно? Получава същите суми като Иман. Пътува в същия самолет и я посрещна същата тълпа. Президентът а Алжир пусна tweet в нейна чест. Ще празнува заедно с другите. Просто с нея мухабетът не върви. Виж как си хортуваха с баща и! Половината самолет беше пълен с нейни роднини. Също тя е затворен човек. Майка и, която също не знае арабски се изказа, а тя не.

Мисля, че по-топлото отношение към Иман идва и от това, че е била сам самичко момиче в Париж. Повечето състезатели имаха семейството за подкрепа, а тя не. Също беше и все още е нападана.

Смее ли някой да коментира тайванката, след като ще бъде обявен за ГанЯ и просто ни е яд, че тя би нашата състезателка. Плюс призиви джентълменски да се приеме загубата...

А мнението за Ганя, която била още по-мъжествена от Иман беше направо изтрито. Тъй де, Ганя е родена в аристократичен град в Европа и няма как нещо да не и е наред.

# 1 098
  • При семейството си
Сега видях, че и двете състезателки са участвали и в Олимпиадата в Токио:
https://olympics.com/en/paris-2024/athlete/imane-khelif_1540353

https://olympics.com/en/paris-2024/athlete/yu-ting-lin_1887963

Тогава явно никой не ги е забелязал, коментирал, изследвал, оплаквал от “мъжката им сила”, пък и 100 % жени са ги победили.

# 1 099
  • София
Италианката не знам какво се опита да направи, то успя, де. Едва ли е очаквала да излезе срещу нежно крехко девойки и е била изненадана от ударите. Всеки един противниците е проучван, чертаят се стратегии, тактики, гледат се видеа. Не е точно като да излезеш на ринга и да се изненадаш кой е срещу теб. Изключително ми е неприатна ситуацията с настройването и хейта. Ако тя и щабът й са считали, че Имане има нечестно предимство - подават жалби до съответните органи или правят бойкот.
Сега вече ситуацията е иди доказвай, че нямаш сестра.  Ами ако Имане е стопроцентова жена? Ами ако плюейки по Имане и повтаряйки "мъже бияг жени" загубим фокус и пропуснем да видим истинския виновник за липсата на адекватни критерии? Имане е допуснат/а по правилата и участва според тях. Другаде е проблемът.

# 1 100
Сега видях, че и двете състезателки са участвали и в Олимпиадата в Токио:
https://olympics.com/en/paris-2024/athlete/imane-khelif_1540353

https://olympics.com/en/paris-2024/athlete/yu-ting-lin_1887963

Тогава явно никой не ги е забелязал, коментирал, изследвал, оплаквал от “мъжката им сила”, пък и 100 % жени са ги победили.
Участвали са, да. И на предишната Олимпиада, и на други международни състезания.
Състезават се от 2017/2018. Побеждавали са ги и са били побеждавани многократно.
Точно това питам и аз, а и не само аз, вече не знам колко страници подред - защо досега всички са мълчали? Защо още след първия тест, който според ИБА не са издържали, не са ги дисквалифицирали, отнели правата да се състезават? Обяснението на ИБА е, че за първи път се сблъскват с подобен случай, не знаели как да реагират, консултирали се, обмисляли. И трябвало време, за да повторят теста.
Да, има резон във всичко това, но не променя факта, че и ИБА, и другите състезателки са си затваряли очите през цялото това време. Това е един от факторите, заради които лично аз се съмнявам в мотивите на ИБА.

Бър, +1, както се казва.

# 1 101
Това, че в началото някой не е обърнал внимание и не е пуснал тестове, означава ли, че трябва да си затваряме очите докато не решат да се откажат от спорта? Всяка федерация периодически сменя ръководството си, нали? И защо пък точно тези двете състезателки са на прицел?
Как мислите, ще продължи ли Иман Калиф да се състезава в женския бокс и на следващите първенства?

# 1 102
Ако не въведат правила, на които да не отговаря, защо да не се състезава.

# 1 103
Не означава, разбира се. Никой не е казал, че трябва да си затваряме очите завинаги.
Но останалите въпроса са все така важни и значителни за разплитането на случая и мотивите.

Имане и тайванката (така и не й запомних името) не би следвало да участват в състезания, организирани от ИБА. Все пак именно ИБА твърдят, че не са преминали успешно теста и са си написали правила след въпросния тест. Ако човек се зачете в тези правила, ще му направи впечатление как описват конкретно двете състезателки. Но все са въведени някакви права.

Не разбирам какво имаш предвид със смяната на ръководството? Че ако ИБА има ново ръководство, правилата могат да се сменят и те отново да бъдат допускани до състезания? Възможно е, да. Не го изключвам.

# 1 104
Не е толкова чудно, че Иман и тайванката са побеждавани преди години. Мъжете по-бавно съзряват физически и мъжете достигат максималната си сила някъде към 25 години

# 1 105
  • При семейството си
Италианката не знам какво се опита да направи, то успя, де. Едва ли е очаквала да излезе срещу нежно крехко девойки и е била изненадана от ударите. Всеки един противниците е проучван, чертаят се стратегии, тактики, гледат се видеа. Не е точно като да излезеш на ринга и да се изненадаш кой е срещу теб. Изключително ми е неприатна ситуацията с настройването и хейта. Ако тя и щабът й са считали, че Имане има нечестно предимство - подават жалби до съответните органи или правят бойкот.
Сега вече ситуацията е иди доказвай, че нямаш сестра.  Ами ако Имане е стопроцентова жена? Ами ако плюейки по Имане и повтаряйки "мъже бияг жени" загубим фокус и пропуснем да видим истинския виновник за липсата на адекватни критерии? Имане е допуснат/а по правилата и участва според тях. Другаде е проблемът.
Аз понеже наистина се зачетох и съответно включих в темата по-късно, но ето какво прави италианката:
https://www.iba.sport/news/iba-clarifies-the-facts-the-letter-to … and-acknowledged/
На 31 юли 2024 година Италианската федерация се обръща към IBA за причините, поради които е дисквалифицирана Иман.
IBA, явно, както и на МОК предоставя и разгласява конфиденциална медицинска информация, без да е ясно дали има съгласието на съответните тествани състезателки.
https://www.iba.sport/wp-content/uploads/2024/08/2023-06-16-LT-K … Mr-Yerolimpos.pdf
Мачът, 46 секундният е на 1 август 2024 година.
В последствие е предложена на италианката награда, парична от IBA.
https://www.iba.sport/news/iba-is-to-award-angela-carini-of-ital … pion-prize-money/
Е-майлът до МОК е пуснат, но…изрично са скрити резултатите от хромозомния тест.
https://www.iba.sport/wp-content/uploads/2024/08/Ltr-fr-IBA-to-IOC.pdf

Къде ги има тези резултатите, може ли за малко помощ.  
П.С. Пресконференциите не съм ги слушала, може там да са показани.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 18:31 от Elpis

# 1 106
  • София
Май никъде, Elpis. Не би и трябвало, защото е лична информация. Всичко са само намеци.

# 1 107
  • При семейството си
Май никъде, Elpis. Не би и трябвало, защото е лична информация. Всичко са само намеци.
Защото уверено се твърди (или поне аз така прочетох) какви са точно резултатите от тези тестове, при това 2 пъти потвърдени.

# 1 108
  • София
Защото уверено се твърди (или поне аз така прочетох) какви са точно резултатите от тези тестове, при това 2 пъти потвърдени.
IBA казали така.

# 1 109
Резултатите черно на бяло ги няма - тоест няма документ от самата лаборатория, в която пише такъв и такъв резултат. От ИБА казват, че според теста имат XY хромозоми, тоест не са жени.

Имаше по-назад хронология, публикувана от ИБА - там бяха посочени подробности, дати, имена на лаборатории и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт