Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 256
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 260
Относно Севда, да, не е много популярна, ама то и у нас не мисля, че женския бокс се радва на популярност. Арабите са от бялата/европеидна раса, както и индийците, въпреки по-тъмния тен. Не мога да твърдя, че в Северна Африка не е имало някакво смесване на раси, ама не са чак от негроидната раса като на юг от Сахара. И да, чертите на Иман са европеидни,  не негроидни. Относно косата - в първи курс, в България имах две съквартирантки с изключително ситно къдрави черни коси, тип  африкански. Едното момиче беше от Враца, другото от Разград, и двете си бяха българки, говорим за момичета родени 1971-1972 година.

# 1 261
Аз затова питам за мнение на някой, който е гледал. Нашият коментатор го чух и да, нашите са си пристрастни. За Лин ми е по-трудно да преценя, все пак говорим за друга раса, а и не виждам много снимки и видеа с нея/ него. Тя/ Той си се покри и си гледаше олимпиадата, вместо да се обяснява и доказва какъв е. Иман стана медийна звезда, европеидна раса е и там бие на очи външния вид.

Иман от европейска раса? ЖДНБ. Не и ли видя косата като малка? Косата и е афро, даже не ситно къдрава, структурата на тялото си е с ясен южносахарски примес,  който преценям към 30-40%, но може и повече да е.

На много европейци африканките им се виждат мъжествени като са млади и слаби.

Отделно доста берберидни жени нямат никакви гърди и не им поникват и като надебелеят
. Същото с азиатките. Но пък раждат, кърмят и не им пречи да съществуват.

Иман стана медийна звезда, защото в Алжир футбол и бокс са много популярни спортове, защото е алжирка, арабка и спечели във Франция. Лин е тайванка и едва ли ще е популярна в Китай, който е милиард и половина, а Тайван не са повече от 25 милиона.

Ето, и Севда не е супер популярна.

Е то остана и да им поникнат! Simple Smile

# 1 262
  • София
Vanne,
тук част от нас квичим да не се дава окончателно твърдо и непоклатимо мнение при липса на данни, а само по прочетено и гледано в нета.
И ще ни е спокойно, ако протестите са към когото трябва, а не към изпълнили изискванията за допустимост на съответния спортен форум спортисти. Разбираш ли какво казвам или да го напиша по-бавно?

А след изнесените данни от ИБА и несериозния отговор на МОК защитниците на правата вяра не трябва ли да си спестят категоричните твърдения? Дотук доказателствата доказват, че Имането не е биологична жена и ничий инат няма да промени това. Казвам това при цялото ми уважение към словесното вадене на вода от девет кладенеца и то в тия жеги.

# 1 263
  • София
Само едно ще попитам. Какъв е тестът за хромозоми? Кръвен, с урина, слюнка, коса, натривка някаква?

# 1 264
Дотук доказателства никой нито е показал, нито видял - само голи твърдения на ИБА, скрити зад бла-бла оправдания за евентуални дела срещу тях, които тежат точно толкова, колкото и несериозния отговор на МОК.

# 1 265
  • Далечният изток

А след изнесените данни от ИБА и несериозния отговор на МОК защитниците на правата вяра не трябва ли да си спестят категоричните твърдения? Дотук доказателствата доказват, че Имането не е биологична жена и ничий инат няма да промени това. Казвам това при цялото ми уважение към словесното вадене на вода от девет кладенеца и то в тия жеги.
Няма такива доказателства. Ако само ти по някакъв канал разполагаш, може да ги споделиш тук.

# 1 266
  • При семейството си
Дотук доказателства никой нито е показал, нито видял - само голи твърдения на ИБА, скрити зад бла-бла оправдания за евентуални дела срещу тях, които тежат точно толкова, колкото и несериозния отговор на МОК.
Между другото IBA много добре знаят, че за развяването и изнасянето (като документи, доказателства) на такава чуствителна, лична, медицинска информация ще ги съсипят от дела. МОК неслучайно ги питат имат ли съответните съгласия по GDPR да им показват резултатите от тестовете на състезателките, отговор няма разбира се.
Та затова разиграха 46-те секунди.
МОК, от своя страна, предполагам се притеснява от същото.

# 1 267
  • Пловдив
Само едно ще попитам. Какъв е тестът за хромозоми? Кръвен, с урина, слюнка, коса, натривка някаква?
Обикновено е или кръвен, или натривка от лигавицата на вътрешната страна на устата (букална лигавица), но принципно всяка тъкан, която съдържа клетки с ядра, може да се тества.
Конкретно тестът на МБА не знам какъв е.

# 1 268
  • София
Между другото IBA много добре знаят, че за развяването и изнасянето (като документи, доказателства) на такава чуствителна, лична, медицинска информация ще ги съсипят от дела. МОК неслучайно ги питат имат ли съответните съгласия по GDPR да им показват резултатите от тестовете на състезателките, отговор няма разбира се.
Та затова разиграха 46-те секунди.
МОК, от своя страна, предполагам се притеснява от същото.
Именно, защитничките на Имане искат да сме видели с очите си доказателства, които пък от друга страна не е политкоректно да се развяват. Което за мен е нелепо, предвид публичността на Олимпиадата, или тя е изгодна само в положителна насока. Да си беше стояла да ражда деца в Алжир и никой нямаше да я знае нито нея, нито хромозомите й.
Ти си абсолютно сигурна, че няма отговор от МБА? Да не говорим, че това не е развяване, не са ги публикували в нета, а между 2 спортни организации.
Веднъж се оправдават, че МБА я е допуснала до състезания, когато са я спрели - веднага се вади козът с дългата ръка на Путин. Що си със шапка, що си без шапка

# 1 269
Последно само задавам един въпрос и спирам да пиша тук.
Ако МОК един ден даде ясни правила, в които пише, че жени с ХУ хромозоми, жени след смяна на пола от мъжки в женски, мъже с женско самосъзнание и т.н. възможни опции, могат да участват в женските боксови категории, вие ок ли ще бъдете с това. Ще ги приемете без възражения ли?
Да разбирам ли, че не моралната страна на казуса е важен, а чисто юридическия. Щом законът допуска мъже да бият жени, какъв е точно проблема. Това ли ще кажете тогава?
Не се опитвам да се заяждам с никого. Само споделям мен какво ме притеснява.

# 1 270
  • София
Не, няма да съм ок с това и сигурно няма да гледам Олимпиадата вече с кеф, но и изброените състояния не са с еднаква тежест. Но пак, ако някой е допуснат по правилата, не бих го хейтила. Той си е изряден. Бих негодувала срещу организацията, определяща правилата. Както и в настоящия случай.

# 1 271
Последно само задавам един въпрос и спирам да пиша тук.
Ако МОК един ден даде ясни правила, в които пише, че жени с ХУ хромозоми, жени след смяна на пола от мъжки в женски, мъже с женско самосъзнание и т.н. възможни опции, могат да участват в женските боксови категории, вие ок ли ще бъдете с това. Ще ги приемете без възражения ли?
Да разбирам ли, че не моралната страна на казуса е важен, а чисто юридическия. Щом законът допуска мъже да бият жени, какъв е точно проблема. Това ли ще кажете тогава?
Не се опитвам да се заяждам с никого. Само споделям мен какво ме притеснява.
Проблемът само в боксовите/силовите/контактните категории ли е?
В другите спортове съгласни ли сте да има мъже, сменили пола си, с генетични малформации и т.н.? Или там нямате проблем заради казуса "мъже бият жени", въпреки че подобни състезатели също имат предимство над жените? Защото и на тази, и на миналата Олимпиада (а и не само) има такива спортисти, но никой не защитава с такъв плам жените, които се състезават срещу тях, никой не лее такава омраза срещу тях.

# 1 272
Ама той е изряден от юридическа гледна точка. А от морална?

Аз съм мъж, позволяват ми да се бия с жени и естествено да не съм луд да откажа, че и медал и пари ще взема. Отивам и ги разбивам. Виж ако избера да се бия с мъжете, мога и да си отнеса боя.
Струва ми се, че затова го хейтят толкова много. И заради арогантното поведение.

# 1 273
  • София
Кой?
И от морална е изряден. Позволено му е. Играе, състезава се по правилата на даденото състезание. Други международни форуми ще станат по-предпочитани, където правилата са прецезирани. Ако е проблем, останалите състезателки ще предпочетот да се състезават там без участието на подозрителни. Там той няма да играе. Който и да е този ТОЙ, дето го визираш.
Ама гледам на Олимпиадата пари се печелят и да те "набият", за 46 секунди само. Та не знам Карини дали ще има сметка само на такива рангове да се качва.

# 1 274
  • София
Интересно е има ли такива спорни случаи / състезатели в мъжките спортове?

Общи условия

Активация на акаунт