Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 138
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 365
Elpis, благодаря за информацията. Само, че мен ме интересува Имане какво има и какво няма точно. И все пак, говорим за възрастен индивид, а не за бебе. И ако при раждането не са знаели какво е, в момента знаят. Той също знае. Чисто и просто се е възползвал от предимството си. Бас ловя, че срещу мъже няма да спечели. По-готино е, да се бие срещу жени, понеже нали той бил роден като жена (?) и се чувствал такава....

# 1 366
  • При семейството си
Elpis, благодаря за информацията. Само, че мен ме интересува Имане какво има и какво няма точно. И все пак, говорим за възрастен индивид, а не за бебе. И ако при раждането не са знаели какво е, в момента знаят. Той също знае. Чисто и просто се е възползвал от предимството си. Бас ловя, че срещу мъже няма да спечели. По-готино е, да се бие срещу жени, понеже нали той бил роден като жена (?) и се чувствал такава....
Ама защо ме питаш мен какво има и какво няма Имане. Нито съм медицинското лице, извършило прегледите и изследванията, нито имам достъп до оригинала на медицинския доклад, че да ти цитирам нещо.
Един път пишеш, че е мъж, който се чувствал жена.
Не е истина. Имане по документи, акт за раждане е от женски пол и на това основание е допусната до участие от страна на МОК.
После пишеш, че някой просто решил, че е жена.
Дадох ти информация, че при тази генетична аномалия много често при раждането се записват от женски пол, както и причините за това.
Едит: Информацията е превод оттук.
https://medlineplus.gov/genetics/condition/5-alpha-reductase-deficiency/

# 1 367
Това е (да го наречем някакъв хибриден пол, или пък аномалия според някои), в случая на Иман, повече засилваща мъжкото. Без значене от вторичните полови белези. В други подобни случаи може да е по-различен вариант ( в смисъл експресията на мъжко или женско е друга).
МОК и разните федерации във всички спортове, не трябва да се правят че това/тези отклонения го няма, и че тези различия правят различни възможностите на състезателите, а да се заемат заедно с медицински и др. експерти, да сложат всичко в регламентирани рамки.

# 1 368
След като няма женска полова и репродуктивна система, не е жена! Дали се чувства жена, кон, или извънземно не ме вълнува ама грам. След като не е жена, няма право да се състезава срещу жени! А да си се определя както иска. Хората, които са го изследвали, доказват че биологично е мъж. Как тогава се състезава срещу жени? Вие наистина май не разбирате за какво говорим! Аз не му отнема правото да се определя както иска! Искам подобни индивиди да не се бият срещу жени! В противен случай женския спорт умира!

# 1 369
  • София
След като няма женска полова и репродуктивна система, не е жена! Дали се чувства жена, кон, или извънземно не ме вълнува ама грам. След като не е жена, няма право да се състезава срещу жени! А да си се определя както иска. Хората, които са го изследвали, доказват че биологично е мъж. Как тогава се състезава срещу жени? Вие наистина май не разбирате за какво говорим! Аз не му отнема правото да се определя както иска! Искам подобни индивиди да не се бият срещу жени! В противен случай женския спорт умира!
Ама тя и мъжка такава няма. Няма доказателства за изследвания. Как пък не го проумяхте и как не проумяхте, че тя не се чувства жена, а е родена и отраснала като такава.

# 1 370
  • София
Ама тя и мъжка такава няма. Няма доказателства за изследвания. Как пък не го проумяхте и как не проумяхте, че тя не се чувства жена, а е родена и отраснала като такава.
Какво означава "родена като такава"? Нещо по-специално ли е станало, не като при нас - простосмъртните?
Записали са я като жена, което е човешко действие, не някаква божествена предопределеност.
Има в пъти повишено равнище на тестостерон.

# 1 371
  • При семейството си
Не знам кой не разбира.
Според правилата на МОК, щом по документи за самоличност е от женски пол, има право и се състезава в съответната категория с жени.
Опитах се да Ви обясня, включително Ви дадох линк, защо Имане по документи се води жена.

# 1 372
Не знам кой не разбира.
Според правилата на МОК, щом по документи за самоличност е от женски пол, има право и се състезава в съответната категория с жени.
Опитах се да Ви обясня, включително Ви дадох линк, защо Имане по документи се води жена.

https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/zashto-chak-sega-frensk … if-vse-pak-e-maj/

Ето един линк, да прочетете какво има и какво няма Имане!
Нали точно за това говорим, че в МОК е проблема! И при все, че вече е имало доказателства за това, че не е жена, но въпреки това е допуснат до състезание!

"Ядрено-магниген резонанс на таза на Имане показва липса на матка, наличие на тестиси в корема ѝ, сляпа вагина и микропенис. Анализите на масивна сравнителна геномна хибридизация показват, че тя носи кариотипа „46XY“ и това потвърждава мъжкия й пол. "

# 1 373
  • София
Не знам кой не разбира.

Точно така и то по рождение, а не чрез смяна на пол и самоличност.
Това не означава, че няма проблем със спортисти с подобни генетични проблеми. Просто федерациите да си изяснят правилата. По принцип, винаги тестват за нива ба тестостерон, защото е един от допинг добавките, които и жени с пълни детеродни органи взимат.

# 1 374
  • При семейството си
Имане го изкарахте, че не знае какво има в гащите, че не знае от кой пол е и едва ли не е невинен участник в случващото се. А реално, мъж, който се чувства жена, си използва да ги наречем бонусите, за да се бие срещу жени и да печели медали! Гнусна работа! И наистина съм потресена как от 100кладенеца,вода се носи, но не и да се признае истината!
Извинявайте. Не съм разбрала, че и Вие говорите за МОК.

# 1 375
Ти говориш, че е отвратително да коментираме полови органи на друг човек, а ти самата ги коментираш по ужасен начин. Сериозно ли?
В статията ясно е описано какво има и какво няма! И че е биологичен мъж! Което автоматично означава, че няма как да се състезава срещу жени!
Epis, възрастен индивид няма как да не знае от кой пол е и какво има като полова система! И да възползва се от това. И точно, проблема е в МОК!
Karina, видяла ли си въпросния доклад? Чула ли си лекарите, които според статиите са провели тестовете, да потвърдят, да обяснят, да се изкажат?
Защо мигом се прие, че тази информация е вярна? Защо вярвате така на сляпо в нещо, което нито сте видели, нито сте прочели? Че и с такава категоричност квалифицирате?
Работата пак е като ИБА - ние знаем и ви казваме, ама няма да ви покажем.
Съжалявам, но така не се прави и подобни статии повдигат повече съмнения, отколкото изясняват нещо.
Утре излезе статия, в който някой твърди, че е откраднал досието на Имане и в него се доказва, че е мъж, ти ще повярваш ли така безрезервно, както вярваш сега?

# 1 376
  • София
Кой я е изследвал? Аз така и не знам.

# 1 377
  • Пловдив
Невена, не е толкова просто "няма пишка - жена/крава е". Опростяваш го поне толкова, колкото и "има У-хромозома - мъж е". Вземат се, най-общо, според мен предвид преобладаващите признаци плюс евентуално самоопределението, ако признаците не са дотам преобладаващи и лицето не е бебе.
На мен ми се струва, че лицата с дефицит на този ензим, който липсвал при Иман, се считат в общия случай за мъже. Също така, ако се съди по нея/него, с всички условности на преценката, изглеждат като мъже. Да, сигурно има и жени, които изглеждат като мъже (и това не са всички в менопауза, нито пък само такива в менопауза Wink), но на тях пък другите работи са им категорично женски.

# 1 378
Не, не те питам гледала ли си в гащите на някого.
Но преди няколко месеца разни потребителки тук бяха крайно категорични какво се вижда в гащите.

Питах те конкретно ако прочетеш обратната информация, представена по същия този начин, ще й повярваш ли, без да изпитваш съмнения?

Не,защото има няколко доклада, които доказват, че е биологичен мъж. Спомнете си, че дори той е признал на наша състезателка, че е мъж. Или и тя лъже в интервюто, което дава?
Добре, хайде по друг начин. Защо хората твърдят, че е мъж? За какво им е? Какво целят? Защо точно срещу Имане, а не някоя друга състезателка, изглеждаща като мъж? И генерално въпроса не е в това какво мислим ти и аз, а в справедливостта. Жени да се състезават срещу жени! Биологични жени! А не по психологичен пол! Пак ще го напиша, че на мен не ми пречи като човек какъв е или като какъв се определя! За мен е проблем, че такива хора се състезават срещу жени, които превъзхождат по полов признак. Да им създадат категория и честно и справедливо да се състезават там! По-ясно не знам как да го кажа наистина.

Reunion, "Тестовете са направени в болница „Кремл-Бисетр“ в Париж и клиниката „Мохамед Ламин Дебагин“ в Алжир от едни от най-добрите ендокринолози в света – Сумая Федала и Жак Йъг."

# 1 379
  • София
Къде са тези доклади. Отново, върни се и прочети за генетичната аномалия. Наличието на хромозома не е равно на това да е мъж. Отделно, ако в пубертета се засили чревес на мъжки хормони, може би е редно да не се допуска в състезания. Казаах 100 пъти, че нива на тестостерон се тестват.

Общи условия

Активация на акаунт