Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 161
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 395
Може ли да ми кажете по чия инициатива е направено изследването, съответно изготвен доклада, който се обсъжда последните дни (от МОК, IBA, друга организация)?!
Има ли механизъм, по който да я заставят да го/ги направи, с каква цел…през 2023 година (когато прави и изследването за хромозомите)?!
Докладът е направен от френски лекари, нещо общо има/ше и с алжирски.
Може ли наистина да ми дадете информация и/или вашите теории за какъв доклад става въпрос?
Доколкото си спомням, след олимпиадата мениджърът на Имане даде интервю и каза, че по негова инициатива е намерил най-добрите ендокринолози във Франция и са правили изследвания. Дали този доклад е от точно тези прегледи не знам.

# 1 396
  • При семейството си
Трудно се води дискусия, като задаваш конкретен въпрос “по чия инициатива, поискване, натиск са направени определени изследвания, съответно е изготвен доклад , с каква цел”, а отговорите са….”стига бе, хора…не е пещерняк….не е живял/а в пустошта…”
Едит: Да, и на мен ми е интересно по чия инициатива са направени тези изследвания, доклади, преди, след Олимпиадата.

# 1 397
Оф, отговора е на въпроса "Възможно ли е по инициатива на Имане и тя наистина да не е знаела за генетичната си аномалия?"
Ако знаех, по какъв повод е доклада, щях да отговоря. А истински трудно е да водиш дискусия, когато на опонента ти му свършат аргументите.

# 1 398
От това което прочетох в новините сутринта или вчера, не помня точно кога и къде става въпрос точно за изследванията които са направени 2023г. по искането на боксовата организация и на база на които е дисквалифициран през 2023г. Това са докладите за които ставаше въпрос, че МОК са игнорирали когато ставаше въпрос за участието на Имането на олимпийските игри в Париж в категория жени. Там където прочетох че е изтекъл доклада имаше имена на лекарите, които са го изготвили и подписали и се посочваше къде, в кои болници са извършени ЯМРто и останалите изследвания. Не съм запазвала линкове, така че не мога да сложа такива в темата. Но ми направи впечатление, че има цитирани имена и болници.

# 1 399
  • При семейството си
Оф, отговора е на въпроса "Възможно ли е по инициатива на Имане и тя наистина да не е знаела за генетичната си аномалия?"
Ако знаех, по какъв повод е доклада, щях да отговоря. А истински трудно е да водиш дискусия, когато на опонента ти му свършат аргументите.
Какви аргументи са свършили.
Изследването на IBA, довело до дисквалификация, е извършено в Индия 2023 година.
Самите IBA са споменали, че с Имане разменят медицинска документация след това.
Вие самата посочвате, че медицинските доклади, които се дискутират, са от 2023 година. Докладите са от френска болница.
Та може ли Вашите аргументи за твърдението Ви “как може да не знае бе, хора”?!

Едит: В официалната страница на IBA се споменават резултати от изследвания, направени в Индия. Даже изрично, в някакъв официален документ се споменава, че нива на тестостерон не са тествани. За ЯМР и дума не се обелва.

# 1 400
В статия ясно пише, че са взети от болница в Париж. Коя не се посочва.
Аргументите си ги посочих много ясно, но отново за неразбралите- липсата на нормален полов орган, типичен за пол Жена, липса на яйчници и матка, което означава липса на МЦ. Това достатъчно ли е? Или той не е чувал за тия неща и няма представа, че е различен, от представителите на пол Жена? Дори при доклада на  IBA бил формиран за резултата, обжалва след това, но се отказал уж по финансови причини.

# 1 401
  • Далечният изток
Само дето името на Имане никъде го няма. Поне не и в тези две снимки от някакъв "доклад", които се тиражират. А който знае френски и прочете какво пише, се оказва, че някои неща са пълни глупости.

# 1 402
Ти няма откъде да знаеш, понеже и статията, която сочиш като категорична истина, очевидно не знае и не казва. И именно в това е проблемът.
И в твой стил ми остава само да изразя надежда, че най-сетне си разбрала какво казвам, защото по-ясно от това не мога да го кажа.

# 1 403
След като няма женска полова и репродуктивна система, не е жена! Дали се чувства жена, кон, или извънземно не ме вълнува ама грам. След като не е жена, няма право да се състезава срещу жени! А да си се определя както иска. Хората, които са го изследвали, доказват че биологично е мъж. Как тогава се състезава срещу жени? Вие наистина май не разбирате за какво говорим! Аз не му отнема правото да се определя както иска! Искам подобни индивиди да не се бият срещу жени! В противен случай женския спорт умира!
Ама тя и мъжка такава няма. Няма доказателства за изследвания. Как пък не го проумяхте и как не проумяхте, че тя не се чувства жена, а е родена и отраснала като такава.

Просто не схващам как това, че е отраснала като момиче я прави момиче???  Ми то това си е бизнес - събират се сирачета момчета, отглеждат ги като момичета и после ги пускат да се състезават като жени...
Разбирам семейството да не знае, ама тук става дума за състезател на световните рингове.

# 1 404
  • При семейството си
Не знам, Невена.
Някъде се споменаваше някаква френска болница или поне френски лекар, пък и алжирски.
Аз лично, този път много нямам време да задълбавам, но медицински, цялостен доклад не видях:
Не твърдя, че няма.
Затова и ми стана интересно по чия инициатива, с каква цел е направен.
Отговори ми се, че е от 2023 година.
Явно не е този, на който се е позовал IBA.

# 1 405
То има и операции да я направят жена, но няма нужда, защото е такава по рождение.

Не е жена по рождение. Родена е с генетичен дефект и неясен пол и по рождение си е такава. Жена е само по документите след раждането. Има огромна разлика.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 21:19 от Черна станция

# 1 406
Аз коментарам изнесената в медиите информация, интервютата на нашето момиче също не е за подценяване като достоверност. Няма причина да лъжат и да набеждава някого в подобно нещо. Най-малкото, Имане, ако беше жена и нямаше хабер да е мъж, щеше да ги разкости на тема расизъм и да води дела за клевета и оронване на престижа. Нищо подобно обаче няма и до този момент!

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 21:06 от Karina-88

# 1 407
  • При семейството си
За другата, тайландска (май беше) състезателка излезе ли подобен доклад?!
От/за нея никой не се интересува какво има в гащите, кога е разбрала, защо не обжалва, защо мълчи, колко е религиозна, нищо….

# 1 408
Не съм видяла с очите си доклада, нито...ъъъ органите, но цял свят настръхна от победата насам. Във всички страни пишат и дискутират по въпроса. Очаква се официална позиция. Не бива да се оставя въпроса така. Ето, наистина има още една състезателКА. Това е вече много известен прецедент, важно е каква ще е позицията. Ако тя остане никаква, само по документи, за съжаление с женския спорт наистина ще е свършено.

# 1 409
  • При семейството си
То е малко относително колко точно боксът е “женски спорт”, подобно на борба, щанги.
Та женският спорт едва ли ще свърши със случаят Имане.

Общи условия

Активация на акаунт