Отговори
# 300
Черно сърце

Излязоха буквичките на Черно сърце. Вече ще мога да го изгледам... и да коментирам.

ЧЕРНО СЪРЦЕ, ЕПИЗОД 3 - ПРЕВОД И СУБТИТРИ: NERON ANGELOV

# 301
И аз харесах филма "Джентълмен". Вярвах на всички актьори във всеки един момент. Усетих, че всички са нещастни, всеки посвоему. Единствената, в която усетих хармония и лекота е Нехир. И тя донесе светлина в безрадостния живот на Сайгън.

# 302
Джентълмена се класира на 6-то място в общото класиране на Нетфликс
с 303 точки още през първият ден на излъчване.
В топ 10 е в 56 държави, а в Турция, Мароко и Румъния е на 1-во място

# 303
Цвети, благодаря за българските буквички за Черно сърце! Hug Само да попитам- автоматични ли са?

# 304
Цвети, благодаря за българските буквички за Черно сърце! Hug Само да попитам- автоматични ли са?

Да, но са хубави, той Нерон ги редактира.

# 305
Ето отделните държави, в които е бил в топ 10

# 306
От канала NOW са ни подарили откъсчето от промо клипа с Ебру и Мурат

Нашата нова поредица Тайната градина
Нека любовта ни заобикаля с...

# 307
Здравейте, момичета! Simple Smile Записвам се при вас. Както и предполагах още от пъвите фрагове, "Черно сърце" се оказа фаворитът ми за сезона. Благодарности на oncee, че ми помогна да ви открия. Гледах Бурак Тозкопаран и в "Огнени птици" и много си му се радвах, но любимката в състава ми e Едже Услу. Поздрави и хубава вечер на всички! Simple Smile

# 308
JessyG23, добре дошла! Чувствай се уютно сред нас.
И ние от започналите сериали се спряхме на Черно сърце. Също много си харесваме Бурак Т. още от Легендата. Дано си харесаш и Тайната градина, защото това ще са двата сериала, които ще коментираме.
А сега отивам да си доизгледам 3-ти епизод на Черно сърце с БГ буквички.

И великолепната ни четворка на Черно сърце те поздравява.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 22:16 от cvetansk

# 309
От Ебру от сета на Тайната градина

# 310
Един от най-добрите автори на колажи ни е зарадвал с  двете ни влюбени двойки от Черно сърце.

# 311
Черно сърце

ЧЕРНО СЪРЦЕ – Дългът на майчинството Черно сърце

Пътуването на Черно сърце започна. 
Анализите на епизодите  ще бъдат публикувани от Gözde.

Според мен първият епизод протече изцяло като представяне на героя и въведение в основната история. Децата, наранени от майките и бащите си, са в центъра на историята и искам да стана свидетел как тези наранени деца лекуват раните си и се лекуват.
Виждаме Едже Услу в ролята на Сумру Шансалан в сериала. Когато за последен път се появи като гост-актьор в My Wonderful Life, не можах да се наситя да я гледам. Да кажем, че годините не са я накарали да загуби нищо от красотата си. Нашата история започва през 1997 г. в Ерзурум, когато Сумру ражда своите близнаци. По причина, която не знаем, Сумру оставя бебетата на прага на баба им и бяга след няколко дни. Дори никога да не видим тези сцени и близнаците, никога няма да разберем от поведението на Сумру през целия епизод, че тя има такова минало. Никога не сме я виждали да мисли за миналото или да изпитва угризения. Не видяхме профил на майка, който да е грижовна и любяща към децата, които споделяше със съпруга си, и те почти нямаха контакт. Напротив, Сумру странно обича Джихан, сина на Самет от първата му съпруга. Той се грижи за него като за собствено дете. Доколкото разбирам от казаното, Сумру влезе в живота на Самет преди смъртта на първата му жена, когато беше болна, и стана най-големият му поддръжник като бавачка на малкия Джихан през този период. Мисля, че той й даде любовта и състраданието, които не можеше да даде на децата, които изостави; Дори да отиде в интернат на 12-годишна възраст беше извън неговия контрол... Например, не го видях да се чувства неудобно като майка си, накрая да каже "Джихан е на преден план, не Есат". Честно казано, "Защо изостави близнаците си, въпреки че беше влюбена в баща им? Как се запозна със Самет? Имал ли е участие в болестта или смъртта на първата си жена? Сонам ​​и Самет знаят ли за близнаците си?" Любопитен съм за отговорите на въпроси като тези. Мисля, че Самет определено не знае за това, но не съм сигурен за Finally.
Не вярвам, че която и да е майка някога би изоставила с радост децата си. Защо една жена се отказва от любовта си към децата, когато дори децата, родени от насилствени съюзи, могат да бъдат обичани? Не искам да вярвам, че Сумру има черно сърце... Това подчерта и бабата в последните си думи преди да почине. Чудя се дали бащата на близнаците, който непрекъснато влиза и излиза от затвора, стои зад това изоставяне. Или това изоставяне беше причинено от манипулацията на Finally? Нека да видим дали можем да съчувстваме на Сумру и да й простим, когато причините излязат наяве. Друг момент, който привлече вниманието ми относно Сумру, беше, че тя не гледаше с пренебрежение на служителите на къщата и искреността на нейните диалози. Може би защото е дошъл от бедност.

Скрит текст:
Много ми харесаха Арас Айдън и Хафсанур Санкактутан, които изиграха ролите на близнаците на Сумру, Ноа и Мелек, както в хармонията им като братя, така и в отделните си роли. Те са толкова истински братя, че дори походките им, жестовете с ръце и пиенето на вода са еднакви. Обичах тяхната привързаност и отдаденост един към друг. Моля, не им позволявайте никога да не се отказват един от друг, независимо какво преживяват. Въпреки гневното си настроение през повечето време, Ноа ме впечатли много с нараненото си отношение. Бях много емоционален, особено в сцената, в която бабата почина и в сцената, в която премахнаха табуто от моргата. Моментът, в който Ноа видя Сумру за първи път отблизо, също ме нарани много. Майка му, на която той не беше виждал нито една снимка от години, стоеше пред него с цялата си красота и щастливото си семейство. Милостта и лоялността на Ной, граничещи с чистота, също бяха забележителни. В днешно време кой би дал назаем 140 хиляди лири на приятел, особено ако се бори да свързва двата края? Според мен омразата и желанието за отмъщение на Ноа към майка му винаги ще са малко повече от тези на Мелек. Мисля обаче, че Ной ще бъде по-прощаващ, ако се стигне до ситуация, че те простят на майка си. Гледах Хафсанур Санкактутан в ролята на Мелек в последните й два проекта. Той определено е играч, който се самоусъвършенства. Много ми хареса играта му в драматичните сцени. Красиво отразява нараненото състояние, тъгата, страховете и гнева на Мелек. Исках да прегърна това наивно момиче, израснало без майка, сираче по дух и сърце. Надявам се, че няма да е тъжен през цялото време, ще се радвам да я видя отново толкова весел, колкото в сцените с баба й. Иска ми се да има сцена, в която Мелек вижда майка си за първи път, бих искал да видя първите й емоции.
Честно казано, не можах да проследя проектите на Бурак Тозкопаран, който се появи с героя Джихан, след Парампарча. По принцип рядко харесвам руси актьори и Бурак Тозкопаран стана един от тях с обновения си образ в сериала. Въпреки че Джихан има голямо семейство, той всъщност е самотен млад мъж. Това всъщност го тласка да работи и живее в Берлин. Няма чувство за принадлежност; Дошъл си за церемонията по откриването, не си виждал семейството си кой знае колко време, хората остават по седмица, нали? Напротив, Джихан искаше да се върне за един ден, сякаш пламна. Никога нямаше да остане в Кападокия и да поеме управлението, ако не се наложи. Въпреки всичко изпъква чувството за лоялност. Ако беше някой друг на негово място, той нямаше да се съгласи да се ожени за някого, когото познаваше като свой братовчед и го чувстваше като своя  сестра, за да се оправят обърканите работи на баща му. Освен това, въпреки че Джихан изглежда много послушен, в него има и скрита твърдост. Никога не съм очаквал, че ще удари голям шамар на Есат и ще подходи към него по-груб начин от баща му. Е, Бюнямин изглежда не го харесва много, може би затова.
Сцената, в която Мелек и Джихан се срещнаха за първи път, беше доста проста. Използваната мека музика също беше интегрирана със сцената. Съдбата на Мелек се промени, когато беше оставена на вратата на баба си в дъждовен ден, а сега съдбата й отново се промени в един дъждовен ден. Той дошъл в Кападокия само от гняв, за да потърси отговорност от майка си и да я накара да плати дълга си по майчинство; Сега животът ще отвори съвсем различна врата за него, с чисто ново чувство вътре в него. В сцената, когато Джихан не му отговори от изненада, той помисли, че Мелек е туристка и говори английски, а на всичкото отгоре помисли, че Мелек и Ноа са любовници, и се разстрои и взе решение, тази глупост беше смешно. Скъпи Джихан, щеше да е по-добре, ако не го беше обвързал с Али Кабар преди първата среща. ^^ Между другото, мисля, че всъщност е много естествено Джихан да мисли, че Ноа и Мелек са любовници. Тъй като тя няма толкова близки отношения с братята и сестрите си, така че никога дори не си е помисляла, че са братя и сестри... CihMel е кандидат да бъде една от любимите ми двойки този сезон, но моля, позволете им да имат повече сцени. Подобно на Джихан, Мелек трябва да се впечатли от него възможно най-скоро. (Амин.)
Лейла Танлар беше топ изборът за ролята на Севилай. Тя е наивно, крехко момиче, заседнало под натиска на майка си. Колкото и да твърди, че не иска да се омъжи за Джихан, никой не чува гласа й, а за тези, които го чуват, звучи като жужене на муха. Чудя се защо Севилай е дадена на Хикмет и мъжа й въпреки че е дъщеря на богат баща? Извънбрачно дете ли беше? Как родителите й се съгласиха на това? Нима изобщо не им липсваше дъщеря им? Много съм любопитен за този истински семеен парцел, който ще бъде открит за Sevilay. Да видим как ще се отрази на отношенията между тях тази тайна, въпреки че жената, която познава, обича и уважава като своя майка, я използва за свои интереси.
Докато Севилай правеше сватбени планове за нея в болничната стая, тя срещна любовта на живота си навън. Въпреки че първата среща на Севилай и Ноа беше доста клиширана, тя остави мила усмивка на лицето ми. Яснотата и невинността на Севилай, изненадата на Ноа и след това вълнението и топлата му усмивка бяха много сладки. Те се впечатлиха един от друг от пръв поглед, да видим кога ще го осъзнаят. Вече е ясно, че SevNuh ще бъде една от любимите ми двойки този сезон. ^^
Виждаме Бурак Серген като Самет, съпругът на Сумру. Гледането на Ece Uslu и Burak Sergen в същия сериал 20 години след Zerda ме върна в онези години. Махмут Ага, изигран от Бурак Серген в Зерда, беше в платонична любов със Зерда, но те не бяха официално двойка. Те дават добра картина рамо до рамо, но не видях завладяваща двойка енергия между тях. Причината Самет да се ожени за Сумру не е заради любовта. Не ми хареса образа на Самет. Той крещи почти непрекъснато и това е изморително за публиката. Той прави разлика между децата си и непрекъснато несправедливо критикува Асад. Дори когато детето предложи много добра идея, тя не се взема предвид. Да си баща не означава само да плащаш пари, за да изпратиш детето си в най-добрите училища, нито постоянно да му се караш. Чудя се дали някога се е изправил срещу Есат като Джихан и го е изслушал вежливо? Не мисля така. Също така е много егоистично от негова страна да постави собствената си компания в свят на дългове и след това да използва детето си, за да ги изплати. Какво задължение има Джихан да носи това бреме? Защо трябва да се омъжи за някого, в когото не е влюбена и го възприема като брат? Защо Джихан трябва да действа по същия начин, само защото не се е оженил по любов? Къде беше умът на Самет, когато дължеше целия този дълг? Нещо повече, това поставя ипотека не само върху живота на собствения му син, но и върху живота на момичето, което го познава като чичо. Освен това не мисля, че е рак на белите дробове или нещо подобно, мисля, че той измисли такава лъжа, за да притисне в ъгъла Джихан.
Обичам да гледам Işıl Yücesoy, която най-накрая се появява в ролята си на екрана, тя определено много подхожда на екрана. Тя определено е актриса, която не е загубила нищо от красотата и аурата си с напредване на възрастта. Очевидно е, че Финал е добър наблюдател и е наясно с всичко, което се случва в имението. За да не кара Есат да харчи пари, той ще влезе в битка за власт с Хикмет, като манипулира Сумру. Тъй като Sumru ще излезе от пистата заради близнаците, има нужда някой да я вземе след нея.
Не само нашите четирима млади главни роли, нашият герой Есат също е млад мъж, който е обезпокоен от родителите си. Да, смяхме се на повечето му сцени, само той отговаря на комедийните нужди на сериала, но когато го погледнем, има и страхотна драма под Esat. Той е млад мъж, който се е объркал, не е ценен от баща си, непрекъснато е презиран, а майка му се отнася с безразличие. Genco Özak е много успешен в този образ, тази роля е идеална за него. Изключително съм любопитен за връзката на Esat с новите му братя и сестри, която ще се развие, когато научи за тях. Има потенциала да получи голям шамар от Ноа, също като Джихан. Въпреки че той дори не може да види Джихан като по-голям брат, ще му отнеме време да ги приеме. Мисля, че ще има забавни сцени с Ноа. Другото дете на Сумру и Самет Харика не показа особено присъствие в първия епизод. Той е просто разглезено, небрежно, богато дете с лош характер.
В сериала виждаме Esra Dermancıoğlu в характер, с който сме свикнали. Но също така е факт, че подобни персонажи много му отиват. Чудя се как и защо Хикмет осинови Севилай преди години? Както току що писах, тази ос е много интересна. Мисля, че майката и бащата ще участват в сериала занапред и Хикмет ще бъде изпитан в този аспект. В крайна сметка той не трябва да изпитва никаква любов към момичето, което е отгледал. Също така съм любопитен за връзката, която мисля, че ще се развие с Тахсин, който се обръща към нея заради собствените си амбиции. Те ще направят добро дуо, могат да бъдат забавна двойка.
Виждаме Илкер Аксум в ролята на Тахсин Йенишехирли. Противно на коментарите, мисля, че той е бащата на близнаците, а не бащата на Севилай. Тъй като смятат, че могат лесно да получат пари от бащата на Севилай, този човек не трябва да им бъде враг. Освен това Хикмет може да е познавал истинските баща и майка на Севилай, но не е познавал Тахсин. Може би греша, може би Тахсин е бащата на Севилай, може би не е баща на никого. Ще почакаме и ще видим. Ако той няма нищо общо с проблемите на бащинството, чудя се защо изпитва толкова враждебност към Самет?
В сериала има много служители на имението, чиито сцени няма да ни омръзнат. Бюлент Полат играе ролята на иконом на имението, както в Имало едно време в Чукурова. Bünyamin обаче е различен персонаж от там. Той не е чист идиот като Gaffur в BZÇ, напротив, той е буден и хитър. Очевидно е, че младата прислужница също си пада по Есат, определено ще се случи нещо между тях в бъдеще и семейството никога няма да одобри.
След героите бих искал да оценя епизода и от техническа гледна точка. За съжаление, докато темпото на епизода не беше лошо в началото, то внезапно спадна сериозно и се вдигна добре по-късно. Имаше много странни преходи на сцени и липсваща музика. Имаше сцени, в които героите не можеха да ни предадат емоциите си. Кинематографията и светът, който се създаде, бяха добри, но такива неща ми попречиха да навляза напълно в него. Казвам, че първият епизод не е грях и се надявам проблемите да се решат във 2-ри епизод. Според трейлърите от Епизод 2 ни очаква много по-завладяващ епизод. Начинът, по който Сумру се отнася с близнаците, ще бъде доста досаден и мисля, че ще се почувстваме тъжни и ще я намразим заедно с близнаците. Съществуват ли наистина снимките на Севилай? Ако е така, как е попаднал в такава ситуация? Очаквам с нетърпение сцената, в която SevNuh се приближава. Явно поведението на Джихан към Мелек отново ще ни разсмее. Интересно кога Мелек ще се повлияе от него? Тези очи искат да видят как CihMel се приближава. Мисля, че попадането на Мелек в капана на огъня ще бъде краят на епизода.
Благодаря за усилията на всички, които допринесоха.

# 312
Девойки, за Черно сърце- имам си свой критерий и по него ми е фаворит на този етап. След като снощи предпочетох да започна него, а не любимците ми от предишния сезон "Безгранична любов", значи ми е влязъл в душата. Heart

Някои от вас ме знаят, че търся асоциации навсякъде. Blush По една от темите на сериала- за неизживените неща, малко офтопик Blush, пускам една невероятно красива песен. От моите любими стилове, може да не хареса на всички. Blush Но текстът и близък на темата на Черното сърце. Аз поне намирам връзка. Blush
Скрит текст:
От новия албум на Nightwish е.

И заглавието асоциирам с темите на Черно сърце. Слагам тук редактиран превод на коментар към видеото.
„Hiraeth" няма перфектен превод/ значение. Обикновено се превежда като „носталгия по дома“, но има по-широк смисъл. Улавя дълбоко, горчиво-сладко чувство на копнеж и носталгия, което надхвърля просто липсата на място или човек. Включва чувство на меланхолия и копнеж по миналото, което не може да бъде възстановено."
И рефренът, който се повтаря- "Копнеж по "какво, ако".
Ей такива неща от мен.Blush Ами от вас има достатъчно информация, затова от мен- песнички и други подобни. Hug

# 313
Джентълмена се изкачи на първо място,
още през вторият ден на излъчване с 459 точки

В 14 държави е на първо място, а в 64 - в топ 10!

Първите места са: Австрия, България, Гърция, Гваделупа, Унгария, Ливан,
Люксембург, Мартиника, Мароко, Reunion, Румъния, Сърбия, Швейцария и Турция

Целият списък на държавите в които е в топ 10

# 314
Честито, момичета, за първото място на Джентълмен!

Онче, благодаря за песента, много е хубава, точно мой стил. Радвай ни честичко с такава музика.

Общи условия

Активация на акаунт