Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 287
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
При мен също Клексана е вечер, Натаспинй сутрин преди хранене. За другото не знам.

# 211
Няма значение дали Натаспин ще се приема сутрин или вечер. 🤗

# 212
Да, няма значение освен, както казах да е преди хранене, на ако ще се правят инжекциите вечер, е хубаво другото разреждащо да е в различен интервал от тях. А инжекциите е добре да са вечер, защото тогава сме обездвижени и кръвта се сгъстява повече вечер.

# 213
  • Варна
Лекар трябва да ти каже как. Иначе при мен са точно наобратно - фраксипарин сутрин, натаспин вечер по изрично предписание на хематолога.

# 214
Лекар трябва да ти каже как. Иначе при мен са точно наобратно - фраксипарин сутрин, натаспин вечер по изрично предписание на хематолога.
Няма никакво значение кое ще се прилага сутрин и кое вечер. Аз съм фармацевт 😉 А и хематологът ми каза абсолютно същото. Каза аз да си реша как ще е по-удобно за мен🤗 По принцип е по-добре инжекциите да са сутрин, защото е по-удобно при изследване на анти Ха за ефикасността на дозата НМХ. Иначе Натаспин при необходимост може да се приема 2×1(сутрин и вечер), но трябва консултация с хематолог. ☺️

# 215
Здравейте момичета! За онези от вас, които се следят при д-р Веселина Иванова в колко часа ви е казала да слагате НМХ и може ли да е веднага след сън на гладно? Колко време след това се чака за храна и кафе? Благодаря на всички и лека бременност Simple Smile

# 216
  • Замък сред облаците
Няма отношение към съня, храната, водата и кафето Simple Smile

# 217
Както АА е казала, нмх може да се бие по всяко време на денонощието. Не се съобразявате с храна, кафе или други лекарства. Единствено се съобразявате да го биете на 24ч. Успех!

# 218
Здравейте, какво мислите за тези изследвания в 21 г.с, спряхме Клексана преди 10 дни поради тежка алергична реакция и минахме на Аспирин Акард😀 Понеже чак сегаа излезнаха и връзка с хематолог ще имам утре вече, ще ми е полезно да чуя и вашето мнение. Слагам ги в скрит текст.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 219
  • Замък сред облаците
Много са прилични, браво! А доказа ли се че е от НМХ или изключихте и другите лекарства паралелно - алеракта и еутирокса?

Също какъв е планът след 32 седмица, когато вече е противопоказно да приемаш аспирин?
Ще пробвате ли фракси? Имахме съфорумка с алергия към клексан (тя още в първи триместър реагира), която с фракси нямаше проблем и си изкара с него.

# 220
Много са прилични, браво! А доказа ли се че е от НМХ или изключихте и другите лекарства паралелно - алеракта и еутирокса?

Изключихме само НМХ и обрива веднага започна да се оправя. За сега ще продължим с Акарда и ще следим показателите и АГ и хематолога са категорични обаче, че към края на бременността ще трябва пак да се мине на инжекции.

# 221
  • Замък сред облаците
Редактирах се горе, може да погледнеш 🤗

Съжалявам че се усъмних че в клексана е реакцията, просто са толкова по-редки тези случаи спрямо другите лекарства ❤

# 222
Интересното при мен е, че до средата на 4тия месец бях на фракси от + тест, от него също получих реакция, но по краката и имах повишени ензеофили. След това минах на Клексан и положението се повтори само, че доста по-тежко този път. Планът им е да минем пак на инжекциите с надеждата да се е поизчистил от организма до тогава, и да изкарам по възможност без реакции последните седмици с инжекциите. 😀

# 223
  • Замък сред облаците
Ох, вярно, ти беше писала. Сега се сетих. Сещам се да пробваш евентуално турския Оксапар/Аксепар или третото не се сещам името сега. Те и не щипят толкова спрямо клексан и фракси и може да имат по-добра поносимост евентуално, ако случайно алергията е към помощните вещества си мисля.

# 224
Благодаря за идеята, ще попитам хематолога 🤞🏼 Малко ме притесни, че за 1 месец Д Димера от 353 е станал 751

Общи условия

Активация на акаунт