Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Август'24

• 144 628
  • 1 690
  •   1
Отговори
# 1 500
Карен, ако ти харесват си ги вземи, светли са, но такъв цвят трудно се намира и са класически модел.

Обичам велурени обувки и много нося. Има спрейове, както са писали, пере се, с мокри кърпички се почиства, не  е сложно.

Сигурна ли си, че има такъв закон, че не може втори път  за бакалавър, дъщеря ми завърши един бакалавър и една магистратура и записа второ висше от нулата, сега е на път и него да завърши.

# 1 501
Аз много обичам велурени обувки/ботуши Karen. Моите повечето са тъмни цветове (черно, зелено, бордо, св. кафяво). Ако не са подложени на редовна употреба в лоши меорологични условия се поддържат лесно.
Но имам и едни яркожълти обувки до глезена, които си изискват по - сериозна  поддръжка.
Сандалите и чантата са в пастелни цветове, така че удачно би било и останалото облекло да е в подобен, но в др. цвят (синьо, зелено или нещо пъстро, но пак с преобладаващо синьо и зелено ). И с неутрални става разбира се.

zari65, не може 2 образования (еднакви като степен) по държавна поръчка. Ако си платено, едва ли някой ще те върне.

# 1 502
  • Sofia
ДХ3, не са много скъпи, Hogl на намаление, 150лв.

Да, Зари, държавна поръчка имаш право по веднъж за всяка степен.  Платено може. Сега някои хора рискуват и не съобщават за предишна диплома, но има държавен регистър на дипломите за висше образование и могат да проверят.
А конкретно в моя случай в деканата ми казаха и че нямам право да уча по-ниска степен. Rolling Eyes Катастрофа прекъсна проучването на въпроса.

# 1 503
  • София
Платено може колкото си искате висши да запишете. И бакалавър и магистър. И в различни професионални направления. Зависи от учебните планове.
По държавна поръчка само по веднъж за степен. Тогава обикновено магистратурата следва професионалното направление на бакалавър.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 19:53 от asa

# 1 504
Разбрах, при дъщеря ми първото е в чужд университет, второто е тук.
Има логика държавата да не ти покрива повече от едно висше.

# 1 505
  • Sofia
Деси, браво на теб, поздравления!
Карен, я разясни - защо не може 2ри бакалавър - конкретно за себе си и каква професия говориш, защото това няма как да важи за всички специалности?
Да, за държавната е ясно, че е така, реших, че говориш по принцип и много се възмутих😀

# 1 506
Безплатно може един бакалавър, после е само платено. Магистратури мисля може повече.

# 1 507
И честит Александровден !❤ Да са живи и здрави всички с това прекрасно име!🌹

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 17:17 от ДХ3

# 1 508
# 1 509
  • Сливен
В момента има отворена програма в Агенцията по заетостта, по която може да се кандидатства за финансиране на курсове за  работещи. Доста варианти има, има и за дистанционно, и за присъствено обучение. Беше коментирано това преди около два месеца в друга тема тук. Аз се записах за езиково обучение.
Иначе самите университети могат да  имат различни условия при втора специалност - аз завърших паралелно две бакалавърски  специалности, безплатно и втората, заради отличен успех по първата. Но това беше по правилата на самия университет, и също така - преди малко повече от двадесет години Stuck Out Tongue Winking Eye.
Велур харесвам и имам, поддържам със специален спрей и гъба, и не нося при дъжд.
Агент, в първия момент помислих, че е някаква арт-инсталация Joy.
Карен, много са хубави и чантата, и обувките, заедно - зависи от облеклото.
Рокстар, честито, пожелавам ти спокойни и щастливи години, години, години.... в новото жилище.
Дх3, щом си усетила, че е момента, значи трябва да го направиш! Стискам палци за приема! Аз обичам да уча, даже обмислях да започна, но  моето ще отнеме 5 години и като пресметнах на колко ще съм когато завърша, и кога ще си върна инвестицията, се отказах. Ще уча да забавление като стана пенсионерка Grinning

# 1 510
Агент, в първия момент помислих, че е някаква арт-инсталация Joy.
Миналогодишната беше по артси Simple Smile))) Ние сме в класическото задръстване на Лейбър Дей!

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 19:24 от Agent Provocateur

# 1 511
  • София
Чудни сте всички!

Само да поясня, че магистратурите не са отделни висши образования. За 1 висше образование се брои целия цикъл от степените бакалавър + магистър. Само магистратурата не се брои за отделно висше образование, а за допълнителна магистърска степен. Има разлика.

# 1 512
  • Бургас/Пз
Привет от мен. Успявам да ви прочета оттук оттам, но изобщо не мога да се включа последните дни. Ще пропусна темите за кръвно, мръсно, пулс и бележки, но виж ако имам път към София в един бар на по питие бих се включила 🤣
Честито ново жилище на Рокси, само хубави моменти да споделяш в него.
Вчера празнувахме 16тия рожден ден на големия ми син. Днес чакаме зетя и утре ще празнуваме и с него. 🤣
Пускам за бързо една снимка....младежa вече се навежда, за да го целуна, добре че все още ми дава, макар и само вкъщи
Миличкият ми беше купил цветя

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:21 от ani_d

# 1 513
ani_d, да ти е живо и здраво порасналото момче! Много сте красиви и двамата, бъдете щастливи, много мило ми стана, като прочетох, че още ти дава да го целуваш, аз от сега страдам, че един ден няма да иска да го целувам и прегръщам..
Рокси, честито жилище! Много хубави емоции ти желая в него!
Агент, лек да ви е пътят и приятна почивка ви желая! Ще се радвам да споделиш снимки, много те бива във фотографията.
ДХЗ, поздравления с начинанието и успех за приема, чакаме да се похвалиш.
Аз нямам нерви за още една магистратура, но пък ме влекат езиците, бих записала някой курс, когато се сдобия с повече свободно време. Като бях бременна бях записала разговорен гръцки - вече почти нищо не помня.., но бих записала пак по-сериозен курс, както и испански.
Аз си чакам босите обувки тази седмица и съм решила да си купя обувки за планината, сега ще проучвам марките.
Иначе искам да си купя някаква жилетка за офиса, като стане по-хладно, да я намятам. Харесах това, ама не мога да се реша прави ли ми се този разход в момента:

https://www.answear.bg/p/pamuchna-zhiletka-polo-ralph-lauren-v-s … 211891643-1142758

# 1 514
Ани, да ти е жив и здрав младежът! Май прилича на теб? Simple Smile
Догодина и двете ми деца ще са по-високи от мен. Горчиво-сладко чувство е.

Мими, моята офисна връхна дрешка си изби инвестицията за по-малко от месец. Ако смяташ, че ще ти топли, разходът е оправдан.

Общи условия

Активация на акаунт