Априлче 2025

• 44 053
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Ох, theDoodLe, много ти благодаря 🤗❤️❤️❤️ че наистина не знам как щях да се успокоя.

# 181
  • Смолян
И според мен няма страшно, защото щеше да прокървиш.
Аз също не се спирам, а и няма как. По-малкото ни дете е с СОП и изисква своето внимание и грижи постоянно. Да не говорим, ако се тръшне на земята как се вдигат почти 50кг.

На лазерна епилация не ходя, но и да ходех със сигурност щях да я спра.
Аз сега стоя и се чудя как да се появя на работа с този израснал корен на главата си.
Вие боядисвате ли се?😁😁😁
Иначе съм решила и гел-лака да махам.

# 182
И според мен няма страшно, защото щеше да прокървиш.
Аз също не се спирам, а и няма как. По-малкото ни дете е с СОП и изисква своето внимание и грижи постоянно. Да не говорим, ако се тръшне на земята как се вдигат почти 50кг.

На лазерна епилация не ходя, но и да ходех със сигурност щях да я спра.
Аз сега стоя и се чудя как да се появя на работа с този израснал корен на главата си.
Вие боядисвате ли се?😁😁😁

Аз утре ще се боядисвам, че последния път беше преди няколко месеца, а съм на сватба в петък. Винаги съм ползвала безамонячни бои и на отворена врата в банята, че да не се задуша Smile Гел лакът си го правя сама вкъщи - маникюр и педикюр, та ще си продължа, но сигурно ще го правя по-рядко.

# 183
  • Смолян
Аз ходя на фризьор да ме боядисва, освен да я попитам за безамонячна боя дали има. Аг-то ми каза да изчакам до 12 седмица и тогава.

Имали други, които да се чувстват вечер зле с гадене. С предишните две бременности бях, като кон. Повръщай по веднъж и то от преяждане. Сега стане ли 18;00 от няколко дни и се започва една тежест в стомаха, гадене и утихване. Гледам да хапвам всичко, но само да видя месо и ми се повдига.
Хляб консумирате ли?

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 20:48 от rali_sm

# 184
Здравейте и от мен! Лека бременност на всички!. Дами, някоя от вас излязла ли е вече в болничен? Днес разговарях с АГ, но там, където смятам да се следя записват за ЖК от 11-12 г.с. и ми казаха, че от тогава ще ме пуснат в болничен. Какви са вариантите да изляза по-рано? Благодаря предварително!

# 185
DM765847, може да отидеш на преглед при гинеколог, който е член АГ лекарска комисия. Поне при мен искаха направление от личен лекар. При мен е малко по-различно, защото съм инвитро и имам две биохимични преди това, тромбофилия и 100000 лекарства. Най-вече, че работя в пряк контакт с болни хора.

# 186
Вие боядисвате ли се?😁😁😁
.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 16:34 от An_Belle

# 187
  • Смолян
Аз съм начален учител и мисля още сега, като отида на работа на 02.09 да съобщя на директор. На родителите, обаче малко по-малко. Колегите ще се досетят сами, заради спирането на цигарите ей така.
Имам време до 14.09 да го мисля за боята.
Тъкмо излизам от кабинета на АГ-то.
Каза, че всичко се развива по учебник и че точица расте с дни.😁
В първия момент даже ме хвърли в тъча, че май виждала близнаци и за малко не ми спря сърцето.😁😂😁
Отново на преглед съм на 09.09, а фетална морфология записах при Стоилов за 16.09,оттам за 29.09 имам час и за Ставрев, за да видя дали наистина ще е моят човек.😁

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:51 от rali_sm

# 188
Вие боядисвате ли се?😁😁😁
Аз бях на фризьор снощи, руса съм и не мога да си позволя да ходя с черни корени. С гел лак съм също, не смятам да променям тези неща. Не мисля, че има категорично доказана вреда.
Момичета, вие кога мислите да кажете на работа? С предишните ми бременности се занимавах със собствен бизнес и не съм имала такъв казус, та сега се чудя кога е редно.

В петък влизам в 8г.с и на 03.09 съм на преглед при АГ. Мисля още същия ден да кажа на HR, с които съм близка, за да знаят от сега, тъй като в моята работа се изисква вдигане на тежко, местене, тичане наляво надясно и напоследък отбягвах да ги правя тези неща. Пък на мениджъра ми и колегите малко по-нататък, поне да влезна в 10г.с.

rali_sm, на мен ми се гадеше по цял ден до 7г.с. после изчезна за няколко дни и сега отново ми се гади по цял ден, но по-леко. Вечер е по-скоро едно неприятно чувство и дори да съм гладна не мога да се насиля да ям. Вчера си сложих супа и си поръчах отделно месни неща, защото ми се ядеше, но в момента, в който ги помирисах ми се отяде. Хляб ям препечен със сиренце и яйце. През деня гледам да ям плодове.

# 189
  • София
Аз съм учител в детска градина и веднага след положителния тест съобщих на директорката, защото ми изтичаше първото майчинство и исках да обсъдим вариант да не се връщам на работа, тъй като са си намерили заместник и няма смисъл да се връщам само за няколко месеца и после пак да търсят човек. Ако не трябваше да казвам на директорката щях да изчакам до към 10-12г.с., поне така направих с първата бременност. На родителите ни казахме, когато чухме сърчицето☀

# 190
Аз съм учител в детска градина и веднага след положителния тест съобщих на директорката, защото ми изтичаше първото майчинство и исках да обсъдим вариант да не се връщам на работа, тъй като са си намерили заместник и няма смисъл да се връщам само за няколко месеца и после пак да търсят човек. Ако не трябваше да казвам на директорката щях да изчакам до към 10-12г.с., поне така направих с първата бременност. На родителите ни казахме, когато чухме сърчицето☀

Аз също съм учител в детска градина. Обмислям да занеса амбулаторен лист и да информирам директора, както и да обсъдим вариантите за болничните, които ми предстоят. Смятам, че така е коректно.  Понеже през деня не се чувствам особено добре. Вие, как съобщихте за първата бременност и кога излязохте в болничен? Ползвали ли сте няколко дена отпуска между болничните? Септември трябва да се върна на работа..

# 191
  • София

Аз също съм учител в детска градина. Обмислям да занеса амбулаторен лист и да информирам директора, както и да обсъдим вариантите за болничните, които ми предстоят. Смятам, че така е коректно.  Понеже през деня не се чувствам особено добре. Вие, как съобщихте за първата бременност и кога излязохте в болничен? Ползвали ли сте няколко дена отпуска между болничните? Септември трябва да се върна на работа..
Здравей!
При първата бременност явно ми е проличало, защото директорката беше разбрала от помощник-възпитателките, че съм бременна. Не бях казвала на никого и бях в лек шок, защото директорката дойде един ден докато децата спят и ме попита дали съм бременна 😀. Това е било някъде 12-15та седмица. И понеже бях учителка на 1-ва група, които си изискват повече носене и физическо натоварване и коремът започна да ми се втвърдява, та обясних на директорката, че не се чувствам добре и ще говоря с АГ за болнични. Директорката ме подкрепи, каза, че в детската градина има много вируси и най-добре да си пусна болнични до края.
Не съм се връщала изобщо на работа. Не виждам и смисъл, при положение, че след някой друг месец ще отсъствам пак, а и есенно-зимният период е пълен с бацили в детските градини. Бях си пуснала няколко месеца платен отпуск, защото малкото ми дете го приеха на ясла, но в последствие го отписахме и пак си се върнах в майчинство, което вече изтече и сега съм болнични.
Амбулаторен лист още не съм занесла, но мисля щом се запиша в ЖК.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 21:11 от MariaDH

# 192
  • Смолян
Добро утро!
Обмисляли ли сте кой пренетален тест да правите?
Вчера го загледах, ама те милион видове. С предишните две бременности не съм правила, но сега не знам. Мисля да видя и при Стоилов какво включва неговия.
Тези от вас, които приемат желязо на коя фирма е?
Вчера ми излязоха резултатите и желязото отново е супер ниско. Започнах малтофер, защото не ми дразни на стомаха.
Иначе ЖСК е супер, ТСХ,инсулина и кръвната захар също, което поне ме успокои.

# 193
Хоп и аз се записвам в темичката. За сега термина ми е в краят на Април, и по-точно 25.04, но вероятно ще подлежи на корекция заради по-ранната О.

И аз проучвам какви са опциите за Прена тест. На 40г съм и е първа бременност.

При мен гаденето е постоянно, няма ден няма нощ. Пробвах Антиметил, Емил, газирана вода с лимон, хляб и какво ли още не, но ефект 0. Кръвното ми падна на 90/60, като долната граница пада и под 60. Имам нужда и от разхлабителни Simple Smile

За лазерната епилация и аз правих домашна, но я спрях. За жалост това е нещо, с което се “родих”, но няма как.

# 194
Здравейте, момичета 😇 Включвам се и аз в темата. Това е първата снимчица, още не се вижда ембрионче, но има плоден сак и жълтъчно мехурче, та след 2 седмици съм за установяване на пулс. Ще се радвам да споделяме опит, тъй като аз съм с първа бременност и още доста неща са ми непонятни 😇

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 12:04 от Lilyivanova

Общи условия

Активация на акаунт