Априлче 2025

• 43 680
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Розичка, колко е размера на бебче и колко е трябвало да бъде? Питам, защото и при мен като че ли върви поне със 1 см напред, днес го измери 5.5, даже мъжа ми казва, че първо е измерила 5.7, после е коригирала.
Ние също правихме пренатален на Vision, всичко излезе ок и чакаме също момиченце.

# 646
  • Варна
Аз едва с тази бременност и от четеното във форума разбрах за мерене на шийката.
С предишната бременност никой не ми е казвал размери, а дори да са я мерили не са считали за нужно да ми дават тази информация.
Аз мисля, че има лекари които спестяват понякога информация, която не е от значение / в слуая когато нещата се развиват нормално/

Miki, CRL e 73.72mm
А какво ви е показанието за нухалната транслуенция, моето е 2,11мм

# 647
При мен бебчето още в 9г.с. го измериха с 5 дни напред и като бях на ФМ и БХС докторката ми каза, че най-вероятно цикълът ми е бил по-къс (обикновено ми е 26-30 дни) и затова е няколко дни напред. Та ми преместиха и термина по-рано. Първоначално беше 12 април, сега е 5 април.

# 648
На мен ми е първа бременност, следя се при двама лекари и не помня нито единия, нито другия да ми е казвал за размери на шийката, на следващия преглед сега ще попитам и за размерите и за това което пишете за плацентата, че и това не ми говори нищо.
При мен показателя за НТ е 1.2 мм.
Също да вметна че и на мен ми казаха, че бебчо е по-голям с няколко дни…

# 649
  • Варна
Elliepeanut, при мен ситуацията е точно така. С ранна овулация, затова още от начало бебето вървеше все по - напред с дни. Моя термин първоначално беше за 10 април и го смениха за 03.04.

# 650
И моето бебче е малко напред, но аз съм инвитро и всичко е точно изчислено, таааа по-едричко е малко. Иначе ние вече два поредни пъти през две седмици сме с пулс 168, но май сме с младеж, разминахме се с надеждите за мома 😅, ама здраво да е. Важно е да се мери шийката, особено след 14та г.с. На моя приятелка се скъси драстично за две седмици и в 17г.с. се наложи спешен серклаж! Честити ви девойки 🩷🩷

# 651
Аз едва с тази бременност и от четеното във форума разбрах за мерене на шийката.
С предишната бременност никой не ми е казвал размери, а дори да са я мерили не са считали за нужно да ми дават тази информация.
Аз мисля, че има лекари които спестяват понякога информация, която не е от значение / в слуая когато нещата се развиват нормално/

Miki, CRL e 73.72mm

Още не съм минала фетална. Или това на пренаталния го има?

# 652

Miki, CRL e 73.72mm

Какво е CRL?

Нухалната е супер , нашата е 2,3 в 14та гестационна, трябва да е под 3 мм, но и да е над - 95 % от бебетата са добре. Гледат и ностната - като показатели за аномалии.

Иначе изкуствения интелект каза 😀😀 - най-много се мери ат 18 та до 20 и някоя тази шийка - да няма преждевременно раждане и да се вземат мерки. Доста често се допитвам до ChatGPT.

# 653
Забравих да вметна, че не помня за шийката дали са ми казвали нещо. За плацентата само че е отпред (anterior placenta) и ми каза, че няма да усещам бебето как рита в началото.

# 654
На мен в 10 г с ми я премери за първи път, беше 4,60мм. Имаше и предположение за пол, но не каза, та ме навява на мисълта, че може и момченце да е 😄 Другата седмица сме на ФМ, та дано и там да се види вече

# 655
Открих си в амбулаторния лист следното CRL 7.28 HT 1.04 и все пак нямам спомен да го е споменавала Sweat Smile или не ми е направило впечатление.

# 656
Открих си в амбулаторния лист следното CRL 7.28 HT 1.04 и все пак нямам спомен да го е споменавала Sweat Smile или не ми е направило впечатление.

В моя пише CRL : 64.8 mm = 12+ 6 г.с

Какво ли означава това ? 🫣🧐

# 657
Размера на бебока от върхът на главата до върхът на дупето, накратко казано.

И аз съм с по-ранна О в месеца, който забременях и вървим с няколко дни напред.

# 658
И аз да дам отчет момичета , в 11г.с+3дни , днес ми излезнаха резултатите от прена теста nifty pro, всичко е наред  , чакаме девойка , на 10.10 съм на ФМ, живи и здрави да сме всички

# 659
Момичета с предната бременност вдигах кръвно сега пак а съм 7ма седмица кажете как го сваляте ,ако някоя е имала такъв проблем....

Общи условия

Активация на акаунт