Априлче 2025

• 43 987
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
За мен Чучумишев е най-добрият в София 🤗
Да, за него също съм чувала положителни отзиви, но не съм го посещавала. Проф. Марков и Стратиева казвам, че са най-добри на база личен опит.

# 436
На някой случва ли му се да се задъхва повече от преди? Често се задъхвам и ми е по-трудно да качвам стълби, нагорнища и подобни и се движа по-бавно от всякога

# 437
На някой случва ли му се да се задъхва повече от преди? Често се задъхвам и ми е по-трудно да качвам стълби, нагорнища и подобни и се движа по-бавно от всякога
На мен.💁🏽  не се притеснявай- нормално е😂 втория триместър най-веротяно, ще отшуми и нататъка отново се появява вече заради голямото коремче. В ранен етап по моята логика се случва заради повечето изпомпване на кръв от сърцето + ако не се храните пълноценно. Все пак всички органи и ситеми се пренастройват на бременен режим. Важното е да не си даваш зор. Върви си бавничко, почивай си- всичко е наред!

# 438
MariaNicko, аз по принцип съм пациент на Калчев и хематолога доктор Тончев в МЦ Калчев и препоръчах доктор Чучумишев на база години прекарани в инвитро процедури и положителни мнения за него. 🤗 Апаратурата е просто уаууу. За това и написах, че ми е мечта да отида при него на преглед, а не в съседните кабинети 😁 На много мои приятелки го препоръчах, едната дори я прие на следващия ден още, защото в Надежда я бяха наплашили на ФМ и спешно трябваше втора консултация. Иначе Чучумишев и Марковск са от най-добрите в България. ❤️ Единствено Стратиева не съм я чувала.

ПП мислех, че само аз съм с това ужасно задъхване 🤣 Даже се притесних как ли ще е в последния триместър....щом от сега съм така 😅 Сякаш задъхването мааалко намаля с влизането в третия месец.

# 439
MariaNicko, аз по принцип съм пациент на Калчев и хематолога доктор Тончев в МЦ Калчев и препоръчах доктор Чучумишев на база години прекарани в инвитро процедури и положителни мнения за него. 🤗 Апаратурата е просто уаууу. За това и написах, че ми е мечта да отида при него на преглед, а не в съседните кабинети 😁 На много мои приятелки го препоръчах, едната дори я прие на следващия ден още, защото в Надежда я бяха наплашили на ФМ и спешно трябваше втора консултация. Иначе Чучумишев и Марковск са от най-добрите в България. ❤ Единствено Стратиева не съм я чувала.

ПП мислех, че само аз съм с това ужасно задъхване 🤣 Даже се притесних как ли ще е в последния триместър....щом от сега съм така 😅 Сякаш задъхването мааалко намаля с влизането в третия месец.
Хахахах не, не си само ти. Даже нато споделих на мама и тя ми вика въобразяваш си много е рано за тези екстри👀 но не, нее въображение никак😃 с мъжо като вървим го догонвам като пинчер след него😃

# 440
И аз се задъхвам и по-бавничко ходя. Но с това гадене не седя и много права, че ми става още по-зле. Аз вече си имам и коремче, а като съм хапвала така се подува, че човек може да си помисли, че скоро ще раждам. Гаденето при мен се усили и дори нормални дейности са ми трудни вече. Вчера беше ден за миене на коса, което ми се стори много сложна задача заедно със сушенето.

# 441
MariaNicko, леле, мислех, че само аз и мъжът ми ходим с 3 метра разлика и само повтарям "чакай ме" 🤣🤣🤣
Луничке, аз всеки ден май ставам по-зле с гаденето и повръщането. Днес още от сутринта се започна, а уж само вечер повръщам по веднъж. Май наистина ще взема Вомакур, защото искам поне един ден да не ми е лошо.
ПП аз също имам коремче, а съм едва в 10г.с.

# 442

И аз имам задъхване и липса на въздух на моменти, правя почивки, подпирам се, сядам където мога 😊😃. Не се притеснявай нормално е. Аз имам и тенденция да ми намалява апетита и да ми прилошава по-често. Седя и не знам какво да ям, вдичко от гадно по-гадно ми се струва.😃Само плодовете ми понасят и нещо кисело.

# 443

И аз имам задъхване и липса на въздух на моменти, правя почивки, подпирам се, сядам където мога 😊😃. Не се притеснявай нормално е. Аз имам и тенденция да ми намалява апетита и да ми прилошава по-често. Седя и не знам какво да ям, вдичко от гадно по-гадно ми се струва.😃Само плодовете ми понасят и нещо кисело.
Аз съм подкарала киселите краставички вече😄 онзи ден изядох 2 зелени кисели ябълки и после стана страшно с коремчето ми- не ги препоръчвам🥲 много дразнят, но краставичките са друга работа🤌🏼

# 444
Здравейте Simple Smile
Имам въпрос към мамите, които горе споделиха, че са били на ФМ при д-р Стоилов в Пловдив.
Може ли да споделите как протече прегледа - бащата може ли да присъства; на коремен ехограф ли преглежда и тн.?
И на мен ми предстои ФМ при него, и понеже ми е първа бременност всичко ми е много непознато 😅

# 445
Предполагам първо е коремен ехограф и мъжът присъства. След това мъжът излиза и докторът измерва шийката.

# 446
  • Смолян
Здравейте Simple Smile
Имам въпрос към мамите, които горе споделиха, че са били на ФМ при д-р Стоилов в Пловдив.
Може ли да споделите как протече прегледа - бащата може ли да присъства; на коремен ехограф ли преглежда и тн.?
И на мен ми предстои ФМ при него, и понеже ми е първа бременност всичко ми е много непознато 😅
Аз минах на 16.09
Подробен и много хубав преглед направи доктора. Обяснява всичко, което гледа и измерва. Преди това ми взеха кръв и мерихме кръвно. Ехография с коремен беше. Не е измервал сега шийката.
След това ни пуснаха на разходка 1 час и пак се върнахме да говорим за резултатите. Таткото присъстваше.

# 447
Да се включа и аз със задъхването - и при мен е така + повече потене от обикновено.

Гаденето вече отшумява, но пък от миризми директно клякам над тоалетната. Напоследък ми се яде много люто и кисело, специфично салата с настъргани моркови, краставици и пресен лук с много лимон и сол Satisfied Пържени картофи и айрян също.

За щастие запекът, който имах в 7-8г.с вече изчезна и се ходи нормално до тоалетната.

Вие избягвате ли да ядете шунки, салами и такива подобни? Аз лично си правя на тост и не се съобразявам много с това точно, но пък за сирената не си позволявам, колкото и да се изкушавам.

Много се радвам на идващото студено време също така.

Вие как се чувствате напоследък?

# 448
При мен гаденето вече тотално отшумя и тези дни ме е налегнал един страшен апетит и постоянен глад Joy . Започнах прием на утрогестан и от него се чувствам като труп, постоянно ми се спи.

Иначе за саламите, аз лично избягвам луканка и суджук, но шунка/филе си хапвам смело в сандвичи.

# 449
Здравейте, аз вчера прокървих, у доста се уплаших, този път не беше само зацапване. Оказа се полип, и сега ще следим какво се случва. Направихме преглед и на ембриона. Всичко е наред. Отговаря си на седмицата и има пулс. На 24 отново ще съм на преглед.

Иначе и аз имам задъхване, изморявам се лесно, всичко ми се вижда като предизвикателство.

Общи условия

Активация на акаунт