Априлче 2025

• 43 773
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Спри да четеш Simple Smile)
Първото и най-важното нещо е да си спокойна. Знам, че е много лесно да се каже, обаче това е положението Simple Smile
Всичко, че бъде наред, хванала си нещата навреме, ще намериш правилния лекар и ще проконтролирате процесите!
Понеже не можем да си сипем едно, хапни нещо вкусно, мъжът ти много да те гушка и горе главата, ще се справиш!

# 601
следя се при доктор Бабаков и ще бъда в 12 гс за скрининг. Докторът каза да изчакам да мине и след неговите резултати да обсъдим кой точно пренатален и колко разширен да бъде.
За добър ревматалог препоръчвам професор Коларов. Той е един от най-опитните в България. Препоръчвам Ви да отидете на частен преглед при него.

# 602
Здравейте, мами!
При мен, за съжаление, с бременността се отключва и автоимунно заболяване, което ме дебнеше от години като клинична картина, но винаги с отрицателни изследвания за антитела. От днес вече антителата са на средната граница, което означава , че прогресивно растат. Събирам мнения за добър ревматолог в София с опит при бременност с ревматологично автоимунно заболяване (Синдром на Сьогрен).
Моля Ви, не ме отчайвайте с коментари, четох достатъчно ужасни неща, опитвам се да мисля позитивно 😏

За София не знам, но за Пловдив ако мога да бъда полезна със сто ръце препоръчвам др. Иван Горанов , завеждащ ревматология в Окръжна болница, невероятно компетентен и отзивчив лекар.

# 603
Дами най-накрая мога да си отдъхна, тъй като бях притеснена. Излезнаха ни резултатите от БХС днес, докторката каза, че съм нисък риск и да не се притеснявам. Нямам търпение за следващия преглед, тогава ще се потвърди полът Relaxed

# 604
Дами най-накрая мога да си отдъхна, тъй като бях притеснена. Излезнаха ни резултатите от БХС днес, докторката каза, че съм нисък риск и да не се притеснявам. Нямам търпение за следващия преглед, тогава ще се потвърди полът Relaxed

Чудесни новини! ❤️

# 605
Здравейте момичета. Имам въпрос за ЖК по ЗК. На първи преглед с какво направление се ходи, тъй като не мога да се свържа с този лекар, при който искам да отида. И другият ми въпрос от коя седмица гледат само с коремен ехограф на ЖК по ЗК. и кога е по-добре да отида в 12 г.с., или 14-та, това са опциите за записване на час. Също на този първи преглед по ЗК какво представлява. Благодаря много. Аз отделно си се следят на частно, но искам и да имам по ЗК, в случай, че ми трябват документи.

# 606
Здравей, Vanilias
-Моят АГ ми поиска направление номер 9, за да ме впише в прогарамата.
-На първият преглед ЖК се назначават изследвания: кръв, урина, цитонамазка и микробиология, по мое желание си пуснах и някои витамини, които си доплатих + ултразвук на бебчо (на мен ми измерих и шийката бях 10+6г.с.).
- Трансабдоминално (коремно) започва да се следи бременността с УЗ от втори триместър - 14г.с /като не е изключено при определени състояние да се преглежда вагинално, например- наднормено тегло, измерването на шийката също е по-точно с вагиналния УЗ/.
- Моя съвет е ако не са ви назначавали до сега изследвания идете в 12г.с. - хубаво е да се пускат във всеки триместър, за да се проследяват показателите. Simple Smile

# 607
Здравейте момичета. Имам въпрос за ЖК по ЗК. На първи преглед с какво направление се ходи, тъй като не мога да се свържа с този лекар, при който искам да отида. И другият ми въпрос от коя седмица гледат само с коремен ехограф на ЖК по ЗК. и кога е по-добре да отида в 12 г.с., или 14-та, това са опциите за записване на час. Също на този първи преглед по ЗК какво представлява. Благодаря много. Аз отделно си се следят на частно, но искам и да имам по ЗК, в случай, че ми трябват документи.

При мен личният ми АГ не следи и трябваше да се насоча към друг човек.

От личната исках направление от лична за регистрация на бременна, което е онлайн и с него можеш да отидеш да се следиш където решиш.

В 9г.с. ме гледаха с вагиналният трансдюсер, сега в 13г.с. беше коремно на феталната морфология. И на мен ми взеха кръв за БХС, урина, микробиология и цитонамазка. Аз имам допълнително здравно, та си платих всичко и ще ми върнат парите.

# 608
MariaNicko и еlliepeant много ви благодаря за отговорите! ❤️❤️
Zarria 999 може да направиш консултация с доц. Русев, той е имунолог. Не съм ходила при него, но съм чувала доста добри отзиви. Иначе аз наскоро ходих на ревматолог в Токуда -Стоян Андреев, обърна ми внимание и ми пусна доста изследвания, оказа се, че няма нищо сериозно. Не знам обаче при бременост дали е добър. Надявам се всичко да е наред!❤️

# 609
elliepeanutкъм кое до е доп здравно аз съм към ДЗИ и май нищо не покриват

# 610
При ДЗО, майчинството обикновено е допълнителен риск, както денталните услуги напр. Трябва да говорите с тях какво покриват.

# 611
elliepeanutкъм кое до е доп здравно аз съм към ДЗИ и май нищо не покриват

Аз съм през Булстрад и за наблюдение на бременност е 600лв, раждане покриват 1500лв.

Ако не си получавала документ или в приложението не е описано, може да искаш от работното си място или директно да им се обадиш на ДЗИ да ги питаш.

# 612
И аз съм на Булстрад и искам да попитам дали сте представяли фактури за БхС и ФМ и да са ви покривали нещо? Преди бяхме на Дженерали и покриваха, но сега?

# 613
Гери, аз съм на Булстрат, но още не ми е дошло времето за БхС и ФМ, за да ти кажа. Моя колежка обаче каза, че си е взимала фактури и са и ги възстановили. В нашите планове има покритие за бременност и раждане. За прегледите при нас покритието е до 500лв.

# 614
Аз съм към ОЗОФ Доверие и покрива 600лв за следене на бременност. Точно колкото две фетални и два прегледа при хематолог, дори няма да стигнат.....
Луничке, след ФМ те чакам с розов прашец, така си мисля 😁

Общи условия

Активация на акаунт