Априлче 2025

• 43 657
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, какви бяха отклоненията при вас при ФМ? ☺ Моето бебче е 5 дни напред(аз съм инвитро и знаем точната дата на зачеване). Сега забелязах, че главичката е най-напред, иначе не само тя 😅

Не са намерени отклонения при мен на ФМ, но чакам биохимичен, който не винаги е идеален , но мисля да не се филмирам излишно и да търся под вола теле, ако има леки отклонения. Коментираха  ли пол ?

Момичета, нормално ли е да се потвърди пол в началото на 14 г.с ?

# 676
Имаме предположение, но не е сигурно, на следващия преглед 🤗 Иначе в 14г.с. би трябвало вече да се вижда по-добре, но със сигурност може да се каже чак към 19-20г.с. Има много случаи на объркан пол дори и със супер ехограф 😅 На твоята такава снимка трябва да пише вдясно мерките на кои седмици отговарят, а най-горе да пише твоята. В 12г.с. гениталиите изглеждат почти еднакво, защото все още няма оформени тестиси/клитор.

# 677
Имаме предположение, но не е сигурно, на следващия преглед 🤗 Иначе в 14г.с. би трябвало вече да се вижда по-добре, но със сигурност може да се каже чак към 19-20г.с. Има много случаи на объркан пол дори и със супер ехограф 😅 На твоята такава снимка трябва да пише вдясно мерките на кои седмици отговарят, а най-горе да пише твоята. В 12г.с. гениталиите изглеждат почти еднакво, защото все още няма оформени тестиси/клитор.

14 weeks сме и каза, че вижда женски полови белези ясно.

Results. The feasibility as well as accuracy in determining gender increased with growing fetal CRL. At CRL < 50 mm (gestational age < 11+4) the feasibility was 39.1% and accuracy 30.5% (40.9% in male gender vs 24.3% in female gender). At CRL 50–54.9 mm (gestational age 11+4 to 12+0) the feasibility was 63.5% and accuracy 75.0% (89.1% in male gender vs 66.7% in female gender). At CRL 55–59.9 mm (gestational age 12+0 to 12+2) the feasibility was 90.5% and accuracy 96.6% (99.1% in male gender vs 93.5% in female gender). At CRL ≥ 60 mm (gestational age ≥ 12+2) the feasibility was 97.4% and accuracy 100.0% (100.0% in male gender vs 100.0% in female gender).
Conclusions. Fetal gender may reliably be determined when CRL ≥ 60 mm (gestational age ≥ 12+2). Male gender may already be reliably determined when CRL ≥ 55 mm (gestational age ≥ 12+0). If CRL < 50 mm (gestational age < 11+4) the gender cannot be reliably predicted.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 12:46 от dreamer1992

# 678
При нас само CRL-то е с 2 дни напред, но аз съм с ранна ОВ и знам, че съм заченала по-рано, защото стана от 1-2 опита, които все бяха ранни, почти след края на МЦ😁 та изместиха ми и термина с два дни напред. Другите неща си съвпадат с CRL-то на бебчо.
Иначе за пола при нас беше категорична в 13г.с. да видим дали, ще се запази твърдението😁 аз знам, че не само по гениталиите виждат. Има рзлично разпределение на пикочния мехур при различните полове. Но едно е сигурно толкова рано може да се види само на Фетална морфология с обикновен УЗ може би чак към 15-16г.с.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 13:22 от MariaNicko

# 679
Кактус, какво е мнението на доктора от ФМ? Нашето бебче върви около 3-5 дни назад и моят АГ каза - цитирам това са средни норми, както никой от нас не е еднакъв, това бебче ще върви и напред и назад. Пол предният път ми казаха в 20 гс. Но аз не бях правила ранна фетална - преди 7 г. не беше много модерно и ходихме на една морфология около 20 гс.  Вече ако имаш проблеми, тогава те съветваха по-често.

# 680
Гери, каза, че всичко е наред, но продължава да си върви напред. Просто чак сега видях, че вече не е 2 дни, а 5 дни напред. Отделно диаметърът на главичката отговаря на 13г.с.+3 дни, а обиколката на коремчето на 12г.с.+6 дни, а аз бях в 11г.с.+6 дни 😁 Средно 5 дни напред и изместен термин. За пола не посмя да е 100% категоричен, но с голяма вероятност. Не сме снимали конкретно дупето.

# 681
Главата винаги расте най-бързо и е най-голяма до годинка или повече. Забравила съм вече. Щом докторът ти е казал, че всичко е наред няма място за притеснение. Все пак бебчето е няколко см и представи си с ехограф как го мерят. Не мога да си представя, че апаратът няма да има и някакво отклонение.

# 682
По принцип е така, но тогава спеше по едно време и го измери с точност. По принцип си  върви напред от самото начало и другият лекар като го мери. Явно ще си имаме бухтичка 🤗 аз съм била като мишелин, когато съм се родила 😁🥰🥰🥰 Благодаря ти, успокои ме за главичката 🤗
ПП майка ми е била изключително слаба😅

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 14:40 от Kactus

# 683
  • Варна
И при мен върви напред още от самото начало.
А за главата......с предишната бременност, заради голямата глава на бебето ме плашеха че ще е гигант. Накрая се роди скакалец, едва 3кг и 47см. Доста малко бебе излезе, а прогнозите бяха страшни.

# 684
Аз бях на преглед в 13гс+3 дни и засега се предполага да е момче, но ще потвърдим на следващия преглед.

Някоя от вас чела ли е/има ли намерения да чете книги свързани с бременността, отглеждане на бебче и т.н? Имате ли някакви предложения?

# 685
  • Варна
За бременността не, но с първото дете четох много неща свързани с ранното развитие на децата и много ми помогнаха две книги, чиито практически съвети спазвах неотлъчно почти до 2 годинки и смея да кажа че имаше добри резултати.

Останалите, които се отнасят по - скоро за родителско справяне и разбиране психологията на децата и които са били ценни за мен са всички книги на Франсоаз Долто. Някои от тях ги има в интернет и лесно могат да се намерят и свалят.
На д-р Рос Кембъл - Детето, как да го обичаме истински. Това е много полезна книга с много полезни съвети, как да накараме детето ни да се чувства истински обичано и с "пълен" емоционален резервоар.
С тази бременност се засилиха да чета за сиблингите, но предвид проблемите които постоянно ме съпътстват за момента съм спряла и може би ще подновя последните 3 месеца.
Иначе си взех и бях започнала на Додсън - Изкуството да бъдеш родител.
Разбира се, за физиологични нужди на децата пак съм ползвала някаква литература, но там съм съчетавала повече съвети от лекари и т.н и съм съобразявала и със самото дете, понякога се съчетават различни похвати.
Но като цяло съм попадала и на много "куха" литература, особено що се касае за детско развитие, взаимоотношения с малкото дете и т.н. Има много книги пълни само с празни приказки, клишета и пожелания, но без никаква практическа насоченост, без конкретни примери и без никаква полза от тях.

# 686
  • София
Аз с първата бременност бях си взела две книги, една на Д-р Спок и една на д-р Уилям Сиърс. Но в крайна сметка колкото и да четеш, когато се появи малкото човече нещата се оказват съвсем различни и се нагласяш спрямо него ☺

# 687
Момичета аз съм в един лек филм заради мама доктора ми е дал доза от 4мг медрол заради стесняване на артериите обаче чета че има риск за бебето за надбъбречната жлеза ще се побъркам до другия преглед .... доктора е достаа добър амаа тя ме филмира...

# 688
  • София
Момичета, винаги настоявайте да проверяват шииките Ви. С втората ми бременност в 18г.с. се оказах с отслабнала шийка, цервикална недостатъчност, разкритие и пролабирал мехур. Само Господ и златните ръце на д-р Христов в болница Надежда успяха да спасят бременността ми и сега се радваме на едно петгодишно малко диво чудо ❤️
След първата фетална ще се чуя отново с него и този път ще направил серклажа на време, защото предния път беше на горещо и особено рисков.

# 689
Така е ☀️ На две мои приятелки Христов е правил серклаж и е спасявал бебчетата ми 🤗 За това е безумно меренето на шийката след 18-20г.с., когато може да е твърде късно! Трябва от самото начало да се следи. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт