Априлче 2025

• 42 265
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Да ви кажа, аз си пуснах болничен няколко дни, заради повръщането. Толкова съм изморена, нямам сили да работя, макар че работата ми не е физически натоварваща, даже седенето на бюрото ме изморява. Като чета, как повечето се справяте и с гаденето и с работата, направо ви се възхищавам. Мисля, че психически вече много ме удря това положение, чувствам се като някаква слабачка. Не искам да се оплаквам изобщо, това ме кара да се чувствам, все едно се оплаквам от бременността и от бебчето. Наистина се надявам скоро всички да усетим прилива на енергия. Simple Smile

# 706
Mila Недей така да се обвиняваш. Щом не се чувстваш добре, почивай си.  Аз например не повръщам често, но чувството, че това ще се случи всеки момент е постоянно. Аз работя от вкъщи и се моля лаптопа да не разбира какво съм яла и пила. Аз също съм имала моменти, в които си мисля дали да не взема болничен. Единствено ме спират финансите и как  ще се отразят някой ден на майчинските надбавки. Но ако трябваше да ходя в офиса със сигурност щях да съм болничен.

# 707
Mila Недей така да се обвиняваш. Щом не се чувстваш добре, почивай си.  Аз например не повръщам често, но чувството, че това ще се случи всеки момент е постоянно. Аз работя от вкъщи и се моля лаптопа да не разбира какво съм яла и пила. Аз също съм имала моменти, в които си мисля дали да не взема болничен. Единствено ме спират финансите и как  ще се отразят някой ден на майчинските надбавки. Но ако трябваше да ходя в офиса със сигурност щях да съм болничен.

Благодаря ти, за отговора. Гледам да мисля позитивно и да се възползвам поне от дните почивка сега. И аз повечето дни вече съм хоум офис. Още не съм казала на работата, мисля следващата седмица вече да съобщя и сигурно ще ходя един, два пъти месечно в офиса. При нас поне е по желание. Всички ще излезем от тези седмици и със сигурност крайният резултат си заслужава. Междувременно се радвам, че сме тук и си споделяме. ❤️

# 708
Направо ви завиждам, момичета. Аз дори да съм в болничен, ме карат да работя и чакам с нетърпение да вляза в 4 месец да кажа на работа. Отделно е борба за всеки ден хоум офис.  Дано по-малко ме товарят като кажа, че вече нервите не ми издъжат. Затова днес като започнах да повръщам, още повече се притесних, защото жива, умряла трябва да съм в офиса.
Mila91, щом можеш си почивай. Аз благородно ти завиждам. В ситуацията с работата ми не е нормална, но все исках да излезна първо в майчинство, за да си търся нова...

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 11:37 от Gery666_

# 709
Да ви кажа, аз си пуснах болничен няколко дни, заради повръщането. Толкова съм изморена, нямам сили да работя, макар че работата ми не е физически натоварваща, даже седенето на бюрото ме изморява. Като чета, как повечето се справяте и с гаденето и с работата, направо ви се възхищавам. Мисля, че психически вече много ме удря това положение, чувствам се като някаква слабачка. Не искам да се оплаквам изобщо, това ме кара да се чувствам, все едно се оплаквам от бременността и от бебчето. Наистина се надявам скоро всички да усетим прилива на енергия. Simple Smile
Изобщо не трябва да имаш такива мисли в главата. Аз лично не работя само се водя фиктивно, за да могат да ми текат осигуровките. Та напълно разбирам мислите ти. Ако трябваше да ходя на работа със сигурност щях да съм в болничен.. то просто нямах енергия да измия една чиния.

# 710
При мен гаднето вече не се случва, но за сметка на това от време на време просто скачам и отивам да повръщам от нищото. Вече съм 14гс+4 дни и прилив на енергия не усещам, даже малко като в началото, изобщо не мога да отлепя от дивана и леглото.

Аз работя в офис и по цял ден хората влизат с въпроси, трябва да тичам наляво-надясно и вечер съм просто убита, та мисля от началото на януари да изчезна болничен. При мен няма и опция да работя от вкъщи, мога само един ден в седмицата да си позволя.

Други симптоми, които имам в момента са честото пишкане, през 15мин и запушен нос. Будя се по няколко пъти на вечер заради носа. Кръста почна да ме боли тези дни и съм все още без дъх като говоря по-дълго. Също така почвам да забравям много Smiley Излиза ми и акне под скулите, което отдавна не ми се е случвало. Апетитът почва да се появява и ми се хапва често, но не мога да изям нещо по-голямо от една шепа, защото ми става много тежко.

Стискам палци на всички от вас, които още се борят с гаденето да изчезне бързо и дано всички се почувстваме по-енергични скоро Flowers Hibiscus

# 711
Днес минах на преглед при д-р Михова. Отдели ни цял час, изключително подробно обясняваше и показваше всичко. Страхотна е! Нямаше асистенти, тя сама осъществи прегледа.
Желая успех! Flowers Four Leaf Clover Relaxed

Ще питам и в други теми, но ако някой има опит да сподели.
Ще си запиша час за д-р Михова в Надежда за късната ФМ.
Тя ли осъществява прегледите или някакви асистенти, защото често чета за други светила в София, които поради натовареност не извършват те самите прегледа.
Предвид факта, че ще пътувам от Варна, ми се иска да бъда прегледана от конкретния лекар, а не от асистент.

# 712
При мен гаденето беше отминало, но ето днес се убедих, че хапна ли банан за закуска и тичам към тоалетната. Явно на бебето не му харесват бананите Joy . Аз все още имам страшна умора, надявам се с втория триместър да отшуми и да дойде този прилив на енергия

# 713
При мен гаденето беше отминало, но ето днес се убедих, че хапна ли банан за закуска и тичам към тоалетната. Явно на бебето не му харесват бананите Joy . Аз все още имам страшна умора, надявам се с втория триместър да отшуми и да дойде този прилив на енергия

И аз имам гадене и умора. Влизам в. 15 гс

# 714
В 12 седмица и 3 дни съм. На предния преглед лекарката ми спря дуфастона и вече съм човек. Гаденето изчезна! Още малко момичета.

От към симптоми - подут корем, акне по челюстта и леко нестабилни нерви 😅 Не ми се прияжда нищо.

Аз казах на работодателя ми много рано заради зацапване и минали 2 аборта. Бях в болничен цял Септември и направо ви се възхищавам на силите да работите докато се чувствате толкова зле.

Днес започнах на кашлям. Уж гледам да не ходя никъде и постоянно да съм с маска, но… Някакви съвети? Писах на лекар и чакам отговор.

# 715
В 12 седмица и 3 дни съм. На предния преглед лекарката ми спря дуфастона и вече съм човек. Гаденето изчезна! Още малко момичета.

От към симптоми - подут корем, акне по челюстта и леко нестабилни нерви 😅 Не ми се прияжда нищо.

Аз казах на работодателя ми много рано заради зацапване и минали 2 аборта. Бях в болничен цял Септември и направо ви се възхищавам на силите да работите докато се чувствате толкова зле.

Днес започнах на кашлям. Уж гледам да не ходя никъде и постоянно да съм с маска, но… Някакви съвети? Писах на лекар и чакам отговор.

Заедно сме със седмиците, аз също съм 12та + 3 дни. Simple Smile Моят термин е 19ти април. За кашлица- джинджифил, лимон и мед пасирам и си правя чай или по малко хапвам директно с лъжичка. Помага ми, предполагам, че е безвредно, докато сме бременни. Simple Smile Сигурно докторът ще ти изпише нещо.

# 716
  • София
Момичета, съвет за червено гърло - веднага гъргара със сода бикарбонат, ако можете разбира се. 3 дена и никакви кашлици и нищо не се развива.
Спрейове с морска вода, от онези странните неща дето си ги пъхаш в носа и вдишаш (с адски силен ментов аромат) също отпушват запушен нос.
За кашлица - черна ряпа издълбана, с лъжица мед. Стои и след като се напълни със сок взимате с лъжичка периодично.
Никога не съм вярвала на такива неща, но помагат.
Само проверете ряпата колко е ок за бременни де.

# 717
Аз препоръчвам гаргара с Елудрил и спрея за нос Стеримар. Пила съм и топло мляко с мед и сода за кашлица. Simple Smile бързо оздравяване, че тепърва започва сезонът на вирусите.

# 718
И аз със задушени нос, иначе в 14гс +6дни. Гаденето изчезна. Пишкането се увеличи. И някак си стомаха почна да се пълни по-бързо, изглежда с нарастването на бебето. Е, апетитът не намаля Grinning

След като ми изскочи висок риск за Даун на БХС направих пренатален (Vision). Всичко е наред. Генетичката каза, че след 30-35 годишна възраст БХС често дава лоши резултати за Даун и другите хромозомни, дори при добри нива на хормони.

Някой тук беше казал, че БХС оценява и риск за преекламсия. В моя тест нямаше такава оценка. Поглеждайки назад, не бих си го правила, имайки предвид какъв стрес ни нанесе за няколкото дни преди да излезе резултатът от пренаталния.

Следващата ФМ е в 18та седмица. Много си харесвам докторката (Славкова) във Фемина. И ранната ми я направи на корема, не вагинално. Да уточня заради горен пост, че не съм слаба, но това не попречи да се види бебето отлично.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 05:53 от Belronika

# 719
Моите резултати от БХС са добри. Аз съм на 34г., но ембриончето е от яйцеклетка, когато бях на 33г. Пише си риска от прееклампсия и риска от преждевременно раждане. Ранната ФМ+БХС се прави с коремен и след това с вагинален ехограф. Иначе няма как да се измери шийката и да се види добре плацентата. Следващата ФМ се прави 20-23г.с. Аз ще я направя в 21г.с., тогава е най-добре. Няма смисъл от ФМ в 18г.с., щом има правена в 12/13г.с. Тази от 21г.с. е най-информативна 🤗❤️❤️❤️ Надявам се и моето гадене и повръщане да изчезне 🙏
ПП Славкова има ли сертификат за ФМ, защото нещо не ми харесват пропуските ѝ?
ЪПДЕЙТ!!! Сега проверих и тя е най-обикновен АГ. Тя няма сертификат за ФМ и не може да прави това изследване достоверно. Аз не бих се доверила, по-добре отиди в 21г.с. на ФМ при лекар, който е специализирал.
Скрит текст:
Вместо Сигридов трябва да е Мануелян*

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 07:59 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт