"Системата - 60" - тема 55

• 19 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,

Frozenn, и аз го преминах това с кантара. Малко драматично го преживях, защото бях между 79 и 80. Тъкмо се бях зарадвала, че видях 7 и хайде пак 8. Не, че визуално има значение 1 кг, но знам колко е неприятно. Важното е, че правиш нещо за себе си.
Лоритта, след почивката те чакаме. Сега не го мисли. Наслади се на почивката максимално. И аз се отпуснах, когато бях и дори имах минус от 0.600 кг
Мама Барба, радвам се, че се чувстваш добре. Благодаря, че повдигна темата за олекотеният вариант на системата2. Аз се чудех дали да повдигна въпроса, защото лично на мен сезонните плодове и зеленчуци са ми препъни камъка, комбинацията месо и салата за вечеря и комбинацията картофи с месо за обяд.
Менюто за днес направо избива рибата Grinning
З: диня със сирене, кафе с мляко
О:няколко хапки бекон на скара, диня със сирене
В: риба тон в собствен сос, 1 домат

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 13:14 от cvetnaS

# 46
  • София
Ден 16

З: бял шоколад, филия с кашкавал, кафе
О: Салата от Хепи с киноа и бяла риба, като ѝ махнах крутоните
В: Таратор

Още четири дни и ще правя втори отчет.

# 47
  • в реалния свят
Цветна, тези нововъведения на авторката ме радват, защото психологически ще знам, че не нарушавам диетата. Виж, разширяването на вината никак не ме вълнува. След няколко години и водка може да включи Мириманова. 😂
Днес - трети ден. Кантарът се движи във вярната посока - 1 кг.
З- кетобаница(и за утре има последно парче), чаша прясно мляко и две лъжици млечен протеинов десерт.
О-моцарела с домат
В - сухари 3-4 с крема сирене и кисело мляко
Сухарите днес ги купих, като пропуснах да видя процента на ръженото брашно. Ами най-малък е😃Това значи, че е по - добре да си препека ръжена филийка, когато реша да вечерям по последния вариант. Но първи тези трябва да изям.
Усмихнат ден, момичета🙂

# 48
Ден 29 + 150
з: две големи филии с кашкавал, топено сирене и лютивка
о: много солено прясно зеле с пиле...
сз: 10% уж кисело мляко - сметана и т.н. има в него + малини
в: 19:30 - овкусена шопска салата и няколко парчета диня

Ще се събираме с приятели и ще ходим на късно кино, та си мисля да си забъркам витамини за пиене в киното Simple Smile))

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 01:05 от Лебед

# 49
  • в реалния свят
Привет😃
Снощи изживях първата сериозна драма между  22-23 ч. Толкова гладна бях, че три  пъти отварях хладилника да хапна някоя хапка от нещо и се завръщах към глътки водичка. Горда съм от себе си, че проявих инат и не се подадох на изкушението. Голяма борба беше на дяволчето и ангелчето в мен😃И докато заспя си представях, че ще изям чудеса на закуска. Ами не стана така...
Ден 4: З - 1 голяма праскова
О - супа топчета с неутрални зеленчуци
В - млечни със зеленчук, ама не съм ги мислила още.
И кантарчето отчита малък минус след снощната ми драма🙂
Спокоен ден на всички!

# 50
  • София
Ден 17

З: 7:00 - парче пица, кафе
О: паста с доматено пюре, сирене и маслини
В: краставица, кисело мляко (такъв беше планът, но не ми се получи)

мама барба, малките победи водят до големите резултати. От личен опит ще споделя, че в такива моменти, като при теб снощи, най-много ми помага чаша билков чай (без захар, мед, подсладител). Топлата вода "засища" повече от студената, а самият билков чай помага на съня.

Аз реших, че няма да се меря до края на месеца. След чудесния ми старт в първите 10 дена, не очаквам резултатът да е същият през вторите 10 дена. И за да не се разочаровам, ще гледам кантара на 31-ви. Ако през първия месец отметна 5 кг, това ще е голям успех.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 18:57 от Kally May

# 51
Мама Барба, чувството да се събудиш с прибран корем след вечерната борба е незаменимо. Само така 😁
Кали, успех от мен. Дано успееш с плана

План-меню за днес
З: гофрети (яйце, кисело мляко, бакпулвер, сирене, настъргам кашкавал, безглутеново брашно) с мед, чисто кафе.
О: зрял боб яхния
В: ще имаме гости и ще гледам да не прекалявам
Започвам ден втори без глутен. Надявам се да има положителна промяна, ако ли не следва спиране и на млечните.
Надявам се на -2 кг до края на месеца. При мен нещата стават изключително бавно, за разлика от качването на килограми.

# 52
Здравейте,
Мама Барба, поздравления, че си успяла да пребориш себе си снощи. Усещането после е прекрасно! Продължавай все така!
Kally,  убедена съм, че ще имаш много добри резултати след месец. Полагаш много усилия и те не са напразни!
Frozenn,  успех и на теб. Трудно си е без глутен, но понякога се налага.
Лебед, кой филм гледахте на киното?
Лоритта, чакаме те след почивката.
Менюто за днес:
З: 2 филийки с хайвер, домат и 1 малка круша
О: луканка, диня и кисело мляко
В: кисело мляко и 1 праскова
Отчитам и един ползотворен ден с домакинстване

# 53
мама барба, така е най-гот, да издържиш до сутринта и тогава да видиш, минус! Вечер не случайно има чаша червено вино със сирене - успокояваш се, наслаждаваш се и спиш чудесно!

Kally May, тъкмо сега ми направиха "комплимент" (в странна компания съм, помагам за рождения ден на детето на една чудесна приятелка, за съжаление вече съм в обкръжението на семейните им приятелите от квартала ѝ, торта, бира и "чудесна" музика) - "много си се сбръчкала, сигурно е от годините, ха-ха, не бе не си се сбръчкала, отслабнала си", та очаквай скоро "комплиментите" да завалят и към теб Simple Smile)

Frozenn, браво за решението, ако се разклатиш пробвай ръжен хляб с квас, глутенът е със скъсена нишка и съответно по-лесно се усвоява (моят човек е с всякакви проблеми в стомаха и хляб с квас му се отразява чудесно).

cvetnaS, вчера Пришелецът, днес Отвътре навън 2.

Днес бях много гладна, исках да излезем за закуска и за обяд, но нещо много се замотахме и... домати с кашкавал, а следобяд бяхме на детско кино и вечерта на детски рожден ден.

Ден 30 + 150
з: огромен домат с кашкавал
о: домат с кашкавал
сз: пуканки
в: до 21:30 - грозде

# 54
  • София
След вчерашния disaster следобед с торта по никое време, айс-кафе и без вечеря, днес отново в релси:

Ден 18

З: рогче с маслини, кафе
О: краставица, 2 варени яйца, сирене
В: ябълка и айрян

Довечера ще си направя една зеленчукова супа да имам за утре. Обикновено я правя с 1 картоф, морков, гъби, домати и магданоз, без мазнина, само с малко сол, като пасирам всичко.

Лебед, хареса ли ти "Пришълеца". Синът ме врънка да ходим да го гледаме, но имам чувството, че като n-тият пореден филм, ще е голяма тъпотия. А пък гледам, че рейтингът му се е качил до 7,5 и сега се чудя.

# 55
Кали,  в една ФБ група за ужаси дават смесени отзиви. На мен също ми е в списъка за гледане, но когато го качат на сайтовете. По принцип последните 2-3 години няма хубав филм в жанр ужаси.

Вчера не особено системен ден
З: солените гофрети с мед
О: остатъка от гофретите без мед
В: шопска салата, малко ракия, домашни мезета, боб яхния, парче наденица и едно парченце негърче

# 56
Здравейте
Днес ми беше ден за отчет с кантарев. За 6 дена - 0.700 кг т.е 81.7
Все повече наближавам 7цата 😊
Менюто днес:
З: 2 филии с хайвер, 1 кюфте, и 2с.л домашно сладко от круши
О: доматена салата, 2 кюфтета ( кюфтаците са печени на фурна без мазнина)
В: домашно кисело мляко, 1 праскова или зеленчук. Ще видя какво ми се хапва.

# 57
  • в реалния свят
Здравейте и от мен
Приключих системния ден вече и заключвам шкафове и хладилник😃
З - пъпеш
О- супа топчета
В - варени яйца
Много се притеснявах за уикенда да не го оцапам с много храна, но ми се получи засега.
От утре ще ми е по - лесно на работа, пък и съпружеското тяло ще липсва няколко дни и няма да има излишни изкушения.
 Цветна, и аз гоня като първа цел 7-цата, но за мое съжаление съм още далече от нея. По мои сметки на месец и половина - два разстояние съм , ако се отнеса сериозно с режима. На дърти години (54) доста трудничко се смъкват килцата. Ама как лесно се лепят гадовете😂

# 58
Отчет за днес
З: царевични макарони с масло и сирене
Късен обяд: свинско със спанак и ориз, диня
В: оризовки с айвар (печени чушки, олио и сол по етикет)

# 59
Kally May, на мен ми хареса Пришелецът, но аз си ги харесвам всичките му варианти (има неща, които да споделя като негативи, но въпреки това си е чудесен филм за кино). Според мен или по-скоро, за моят вкус, тази последна четвърт на годината ще е филмова, доста продукции чакам да пуснат по кината.

cvetnaS,  още малко и ще прескочиш стената!

мама барба, ще ти кажа една тайна, която може да приемеш и днес, но дори и да не го направиш, ще я разбереш след 20 години. Ти в момента береш плодовете на живота! В най-хубавия момент от него си. Силна си, умна си, все още си с млад дух, тялото ти ти се подчинява, приемаш всичко около теб по правилния начин, не се изнервяш и претоварваш излишно, знаеш как да вземеш от сладостта на живота без да ти загорчи! Чудесна възраст.

Frozenn все забравям за оризовките, трябва да си взема отново, заедно със сухарите. Благодаря!

Днес бяхме на барбекю.

Ден 31 + 150
з: кашкавал с пакет солети
о: шопска салата + парче кашкавал
в1: 19:00 пилешка, свинска пържола, две бирени наденички и една друга наденичка + две резенчета тиквичка
в2: 20:00 цедено кисело мляко със замразени горски плодове - на другите направих по една истинска мелба Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт