"Системата - 60" - тема 55

• 19 535
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте
Frozenn, благодаря за идеята с призовките. Ще трябва да си взема.
Менюто за днес няма да е съвсем системно, защото цял ден съм по срещи и нямам възможност за обяд. За вечеря сме на рожден ден на свекървата от 19.30 и няма как да не ям.
З: 2 филии с хайвер и свинско филе, домашно сладко от круши
О: пропуснат
В: 19.30 ч не знам още какво
Има и такива дни, където не всичко върви по план

# 61
  • София
И моят ден няма да върви много по план, защото от много рано започна и ще е все в движение, но поне ще се постарая да е почти, както трябва:

З: 6:30ч. филийка с вегански пастет с чушки, кафе
О: сандвич от ръжен хляб с кашкавал, айрян
В: зеленчукова супа, малко пилешка пържола

# 62
  • в реалния свят
Лебед, благодаря. Много позитивно звучи. Но пък и продължавам да твърдя, че килограмите по-трудно се свалят с годините. Богат опит имам с качване и смъкване на сланинки😂
Днес първи ден след отпуск. Следователно лудница и работа. И странен храноден се получи, защото едната купичка  с храна забравих вкъщи.
Хранителен прозорец от 12 до 15ч. И последователно-2 малки тортили с крема сирене и филе, чепка грозде и... половин опаковка Слънчо. Направо интервално гладуване, ако устискам до утре. И водата е малко до момента.
Момичета, имате ли опит с вега тест?
Утре имам записан час и ми е много любопитно какво ще се получи.

# 63
мама барба, просто всяка възраст е най-хубавата Simple Smile

Ящен ден!

Ден 32 + 150
з: две големи парчета домашна дебела редена баница
о: порция ориз със спанак и кисело мляко с голямо парче агнешко
в: (до 20:00) суши на корем

# 64
Здравейте. Идвам да се похваля колко съм доволна от себе си. Имах ужасен ден вчера. Вечерта бяхме на рожден ден на свеки. Обикновено като ми е нервно преяждам. Вчера успях да хапна нормално. (дори беше малко). Дребно нещо, но за мен е голяма победа в сферата на емоционалното хранене. При мен продължава да е драматично и напрегнато на работа, но гледам да съм спокойна.
Менюто за днес:
З: кафе, 2праскови
О: 2 кюфтета, салата домати и малко маскарпоне
В: оризовки и зеленчуци
Kally, ще може ли рецептата за зеленчуковата супа? Да разнообразя вечерите

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 10:25 от cvetnaS

# 65
  • София
Днес се записвам по-късно от обичайното, но денят ми беше пак от раннозапочващите, а менюто почти като вчера:

З: 6:30 ръжена филийка с веган пастет с чушки, 1 бисквитка с шоколад, кафе
11:30 - ръжена филийка с кашкавал
13:30 - айрян
В: 2 кюфтета на скара, краставица (и не знам дали е много системно, но ще ги задраскам за всеки случай: пуканки)

мама барба, за първи път чувам за вега тест. Можеш да разкажеш какво е това и как е минало при теб?

cvetnaS, давам ти оригиналната рецепта на супата. Аз не винаги слагам всички зеленчуци, понякога нямам всичко налично. Харесвам я с повече магданоз и обикновено слага цяла връзка. А маслините могат да се заменят с 1 с.л. маслинова паста.

Зеленчукова супа:
1 консерва белени домати
2  малки картофа (или 1 голям)
7-8 гъби
1 глава лук
3 моркова
6-7 черни маслини
1 връзка магданоз
Песто
Чубрица
Сол - малко
Всичко това се сварява и после се пасира фино.

Обичайно ям тази супа на обяд заедно със сирене, може и краставица. Вечерята гледам да е малко по-лека.

# 66
  • в реалния свят
Лебед вслушах се в съветите ти и си направих късния следобед една чудесна козметична терапия. Какво ми прави козметичката точно не знам, ама не исках да си ходя😃
И това чудо Вега тест също. Диагностика на храните. В проценти определя какви храни, подправки.. могат да се хапват всеки ден, кои рядко през седмицата и кои са забранени за употреба. Сравних процентите с една моя приятелка, която го прави миналия месец, за да видя дали случайно не си измислят еднакви стойности. Ами различават ни се тестовете. Спокойно мога да хапвам топ храните, от които винаги съм отслабела през годините- пиле, извара, броколи, краставици, кисело мляко, яйца и др. А сладките, шоколада, свинско месо, тястяно и всякакво олио и още други храни са ми забранени😃 Ама това вега - чудо за диагностика важи от 3 до 6 месеца. Едва ли някога вече ще си го правя, но и аз да си мина по реда на шараните😃
Днес системна, само нещо водата ми е малко. Ще наваксвам.

# 67
Едвам гледам, но влизам за отчет.

Ден 33 + 150
з: едно парче домашна дебела редена баница
о: огретен + десерт - чаша с крем от маскарпоне, мед, цедено мляко, бадеми, боровинки и т.н.
в: (до 20:00) шопска салата (бяхме на голяма претрупана софра, но ядох само салата!)

# 68
Добро утро
Отчет за вчера
Късна закуска 10:30: домашна луканка, 2 варени яйца, маслини
Обяд 14:30: свинско със спанак и ориз, корнишони, нектарина, 4 сини сливи
В: нектарина, 3 кайсии, диня

Днес отново съм с болки навсякъде, неприятно се изненадах сутринта. Явно от захарта в плодовете за вечеря. Ще трябва и тях да редуцирам и избягвам.

# 69
Здравейте,
Frozenn, съжалявам за неприятните усещания. Дано скоро да премине болката.
Лебед, браво. Щом си устискала само с една салата, докато всички покрай теб си хапват.
Мама Барба, колко ти струваше вега теста?
Kally, благодаря за рецептата. Ще си направя тези дни една зеленчукова супичка и аз.
Менюто за днес:
З: 3 оризовки, пастет от майонеза и топено сирене, свинско филе
О: печен патладжан с домати на фурна, 2 кюфтета,малко маскарпоне и няколко зърна грозде
В: протеинов шейк

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 12:03 от cvetnaS

# 70
  • в реалния свят
Добро утро
Да се похваля с резултат. - 3кг от миналата седмица. Доволна съм🙂
Закуската вече е излапана - мляко с кафе, сандвич от "облачно" хлебче с хумус и млечен протеинов десерт.
За офиса си приготвих за днес домат, краставица, моцарела, котидж и 2 сварени яйца. Обядът и вечерята ще бъдат според кефа ми през деня от изброените храни.
Frozenn, много плодове си хапнала вчера  за човек с проблемна КЗ. Ограничи плода максимум до един и то не всеки ден. А ако си изследвала и непоносимост към лактоза, не знам какво ще ядеш. Може би си за твой индивидуален нисковъглехидратен режим.
Цветна, взеха ми 80 лв за изследване на 260 храни, подправки, ядки, алкохоли итн. Съставят режим в 5-кратно ядене през деня в зависимост от резултата.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 08:39 от мама барба

# 71
мама Барба, интересното беше, че не усетих да ми скочи КЗ. Друг път усещам, когато я вдигна. Но определено ще огранича плодовете, и всякаква захар. Правя и фастове, те много помагат за КЗ и инсулин, и дори да се изяде нещо сладко след дълъг фаст няма такъв ефект. Непоносимост не съм изследвала към нищо, водя се по това как се чувствам, какви симптоми имам и какви кожни прояви. Не консумиран глутен, млечни ще гледам да са много рядко, плодовете ще намаля. Направо е мъка с това хранене. Трябва да започна да си водя дневник и да пиша какво ям и какви симптоми имам след това.

# 72
  • София
Днес не беше много системно положението, но се успокоявам, че само до обяд бяха прегрешенията от една почерпка. Иначе менюто ми като цяло не се различава от предходните 2 дни, защото когато съм в движение, сандвичът като неразливащ се и компактен, е най-доброто решение в моя случай.

Ден 21
Закуска: 6:30 - Ръжена филийка с веган пастет и шунка, кафе
10:30 - 2-3 шоколадови бонбона, 2-3 солени бисквитки
Обяд: 12:00 - сандвич от ръжен хляб с кашкавал
Вечеря: 17:00 - в блендер 2 ябълки, 1/2 кофичка кисело мляко, канела

Докато си легна най-вероятно ще изпия около 2 литра вода, което ще направи около 3-4л. за целия ден.

За утре съм си измислила вече менюто и ми е спокойно, но утре ще го напиша, защото не знам какво ще ми се прияде на закуска.

# 73
Аз пека пица, задуших пресни картофи, варя царевица и мляко с ориз а вечерях кисело мляко и ябълка 😃 Но си повтарям мантрата и утре е ден, мога да изчакам до утре.....

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 19:53 от cvetnaS

# 74
  • в реалния свят
Аз пък няма да пиша предварително меню вече. Днес се изложих сериозно не само по Системата, но и по моите представи за отслабване, когато съм на режим. Та.. в 12.30 си хапнах приготвенста храна за обяд 1 варено яйце и кофичка котидж. Между 14 и 15 ч. имаше черпня в офиса. Хапка, две, три уж щяха да бъдат, ама пуста лакомия.. Доста сандвич хапки, бисквити и плод. Разочаровах се от себе си,  не бях гладна. Добре, че всичкото ядене приключи  в 15ч.
Купих си днес много вкусни праскови  и мисля за закуска няколко дни само плод да хапвам. Нещо ми дотежава и ми се доспива сутрин с друга закуска. Не съм свикнала да закусвам и ми е тежко с друга храна, освен плод.

Общи условия

Активация на акаунт