Психическа уморя

• 1 887
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте. През последните 3 месеца преминах през голямо психическо натоварване свързвано не само с мен, а с близките ми. Няма да изпадам в обяснения за да не разтягам темата. На нервна почва получих и гастрит. Явно съм го имала ,но сега е бил момента в който се прояви много силно и болезнено. През изминалите месеци се тревожех не само за себе си ,а за близките си. От тогава се чувствам преуморена и изтощена.. Въпроса ми е случвало ли ви се е да усещате умора, моментно изтръпване на главата, лек световъртеж и мравучкане? Преминала съм всякакъв вид изследвания и го свързвам само с психическото натоварване.

# 1
В момента аз съм така. Преуморена съм толкова много и физически, и психически. Много ми се стовари на главата ми. Загубих в рамките на 2 години и двамата си родители. Голям емоционален товар е за мен. Не знам как да го предолея.

# 2
Съжалявам за загубата ви. Колкото и да ви в трудно най-добрия вариант за вас е да НЕ се затваряте в себе си,а да общувате с хора. Консултация с психолог или психотервт не е лоша идея. Аз направих 2 консултации.

# 3
Посетете невролог. Бях в подобно състояние, след продължителен стрес и психическа и физическа умора, не можех да пазя равновесие и на три пъти падах. Добре, че не счупих крак или ръка. Направих си платени изследвания на вит. В12 и вит Д. Оказаха се критично ниски. За такива изследвания ЛЛ не ми даде направление по ЗОК. Неврологът ми каза  много ниския вит. В12 ми причинява това замайване, умора и падания. Вече 3 мес пръскам вит. В12 и вземам вит. Д и съм много по-добре  но е нужно продължително приемане да се наваксат.
Проверете си В 12.
Успех

# 4
Благодаря за отговорите. През последните месеци изпих доста магнезий в комбинация с витамини Б поради други причини. Не съм постоянно така ,а на моменти. Случвало ми се е вечер като легна да усещам всякаш вливане в главата. Странно е ,но минава за секунди.

# 5
Посетете невролог. Бях в подобно състояние, след продължителен стрес и психическа и физическа умора, не можех да пазя равновесие и на три пъти падах. Добре, че не счупих крак или ръка. Направих си платени изследвания на вит. В12 и вит Д. Оказаха се критично ниски. За такива изследвания ЛЛ не ми даде направление по ЗОК. Неврологът ми каза  много ниския вит. В12 ми причинява това замайване, умора и падания. Вече 3 мес пръскам вит. В12 и вземам вит. Д и съм много по-добре  но е нужно продължително приемане да се наваксат.
Проверете си В 12.
Успех
B12 и витямин D не се покриват от ЗК.По същия начин се чувствам и аз. Преди 3 седмици паднах като талпа на колене. Вечерта стана. Толкова преуморена бях, че ето така се сгромолясах. Добре че не си счупих капачките. Много ме заболя и си ожулих коленете. Друг път не ми се случвало. Преди си почивах, а сега не. Имам анемия. Пих желязо три месеца по предписана схема от хематолог. Приключих със схемата. Беше ми препоръчал да отида при невролог. И после да си направя пълна ПКК и да отида при хематалога. Ще пусна тези два показателя. Много ми се насъбра и не ми беше до здравето си през тези 3 месеца. Душевната ми мъка е голяма.

# 6
  • Terra incognita
Изследвай Б12. И аз имам подобни оплаквания, много нисък праг на търпимост, умора- психическа и физическа, мравучкания и т.н и се оказах с нива на Б12 133, което е доста ниско.

# 7
С направление ли се изследва? И колко струва?

# 8
  • Terra incognita
Не мисля, че се покрива от ЗК, бърза справка в сайта на Рамус- вит Б12 - 15 лв
Същата е цената и за вит Д

# 9
И вчера и днес ми е мътно на главата. Сякаш не съм пила кафе, а днес пих. Според близките ми твърде много обръщам внимание на това. Понякога имам дискомфорт от рода на мравучкане, изтръпване или затопляне на главата... Всичко свързвам с лошото ми настроение и стреса напоследък.

# 10
С тези оплаквания за мравучкане и изтръпване можеш да отидеш на невролог. Той ще ти каже какво да взимаш.
А психическият дискомфорт и умора е отделна тема.

# 11
Аз бях така последните два месеца.Плюс това имах и постоянни болки в главата.Невролог ми даде направление за скенер,въпреки че докторката беше сигурна, че състоянието ми е от стрес.Така и стана,резултатът от скенера идеален.Започнах да пия магнезий,понеже имам разширени вени,които са толкова зле, че ми предизвикват изтръпване и на крака.Странно,но откакто го пия се чувствам много по-добре.

# 12
Внимавайте с магнезия. Редовното му пиене ме доведе до анемия. Изследвайте си и нивата на желязо. При мен бяха под нормата и бях парцал, и физически, и психически. С ежедевния прием на желязо, рязко се подобрих.

# 13
Вит. В12 и вит Д не се покриват от ЗОК. Не правете изследвания в Рамус - дискутирано е многократно. Проблемите с мравучканията и изтръпвания са за невролог. Ако е на психо-суматична основа ще ви предпише успокоителни. На мен ми предписа Золофт 50 мг по 1 дневно за три месеца. Витамин В12 е критично нисък и причинява неврологични проблеми. Вече три месеца съм на 10000 ед. Вит. Д и К2,  четири впръсквания вит. Б12 и 1 хапче Золофт. Слава Богу пооправих се, не залитам, нямам замайване. Правен ми е скенер и ЯМР на главата, не е от там. От силният стрес и физическата и психическа умора, оттова че покрай грижите за болен човек, не си обърнах никакво внимание близо 7 години.
Отивайте на невролог и смело напред, ще се оправите.

# 14
Здравейте. През последните 3 месеца преминах през голямо психическо натоварване свързвано не само с мен, а с близките ми. Няма да изпадам в обяснения за да не разтягам темата. На нервна почва получих и гастрит. Явно съм го имала ,но сега е бил момента в който се прояви много силно и болезнено. През изминалите месеци се тревожех не само за себе си ,а за близките си. От тогава се чувствам преуморена и изтощена.. Въпроса ми е случвало ли ви се е да усещате умора, моментно изтръпване на главата, лек световъртеж и мравучкане? Преминала съм всякакъв вид изследвания и го свързвам само с психическото натоварване.
Това изтръпване на главата в коя област е - най отгоре и се простира като шапка до към средата на челото? И мравучкането Ви къде е ?

Общи условия

Активация на акаунт