Чакат ни любов и морски дни, а после пухкаво бебе в пелени. ~бебеправене 608~

• 39 099
  • 973
  •   1
Отговори
# 15
С този ник се регистрирах с моята бременност, когато исках да се убедя, че теста ми наистина е положителен... малко или много си мисля, че щом тогава така съм го усетила, така трябва и да си остане... а и именно с него се запознах и с вас ❤️

# 16
Записвам се и аз в новата свежда тема, благода Rave
Дух, честито и нека проблемите са зад гърба ви. Грабвам си прашец и си пожелавам да изпълним темата с положителни тестове.

# 17
Благодаря за новата тема и орисването! Да е бебеносна за всички ни Simple Smile

Тъй като аз споделих за подкаста и се разрази нещо като спор, се чувствам длъжна да поясня защо го направих, а и генерално моето мнение по темата. Искрено се извинявам, ако съм засегнала някого, последното което искам е някой да се чувства виновен, че нещата не се получават. Сигурна съм, а и по думите ви виждам, че всяка от вас прави и невъзможното да сбъдне мечтата си. Simple Smile
Скрит текст:
Първо да споделя, че преди години имах 10-11см миома. Бях на 25г, когато я откриха и всички 4ма лекари, при които ходих бяха в шок как толкова младо момиче има толкова голяма миома. Искаха да ми махат матката и т.н. По принцип за миомата се среща твърдението, че мож да се дължи на проблеми в отношенията с майката. На пръв поглед аз нямах такива, но в действителност имах ужасно много стаен и потиснат гняв към нея. Наистина много. Впоследствие започнах да ходя на психолог и там поизчистих доста от този гняв, отработих много неща за които се чувствах винова и генерално силно повиших качеството си на живот, психическото си състоение и каквото се сетите. След като родих, много от проблемите свързани с майка ми се завърнаха. Миомата и тя се завърна. Да, лекаря казва, че се дължи на хормоналната буря покрай бременността и раждането, но вътрешно за себе си съм убедена, че отноешията с майка ми имат пръст в цялата работа. Не се чувствам виновна за това, такъв ми бил късмета/живота. С това не искам да кажа, че всяка с някакъв гинекологичен проблем има и психологичен такъв и травма за отработване. Просто споделям моята история и това, което наблюдавам.
Тъй като работя като логопед, имам много близки психолози, с които съм зачеквала темата за психосоматиката. Някои хора са по-податливи и по-психосоматични (малко лаишки обяснявам, но това съм запомнила). Не при всеки има телесни проявявания. Аз специално съм от по-психосоматичните и това съм го забелязвала и в други ситуации, но пак зависи и кой в какво вярва. Simple Smile И тъй като моя близка приятелка ходи на психоанализа и беше споделила, че има ендометриоза и се обявинява, че сама си я е докарала, дори психоаналитика й е казал, че не всяко нещо си го причиняваме сами. Някои неща просто се случват.
Имам и друг близък пример, за моя колежка, която не помнеше нищо от първите 8г от живота си. Не можеше да забременее, нямаше ясна/доказана причина. Тъжни неща излязоха от тези тъмни 8г, но пък ги отработи и малко след това забременея. Доколко е било късмет, доколко е било от терапията, доколко комбинация от всичко... никой не знае. Simple Smile
Да обобщя, че единствено исках да предложа друга гледна точна, защото много състояния и заболявания могат да бъдат разгледани от няколко страни и за някои може да бъде полезно и/или любопитно.
Аз може и да сменя ника, че много сложно за писане и произнасяне Grinning

# 18
  • София
Момичета, от година не съм писала в тази тема, но съм хвърляла по един поглед. С някои дами сме се срещали виртуално в темите.

Този понеделник станах мама на момченце. 🩵 Беше трудна бременност (кървене), лежане от началото до 34 седмица. Много страх, много сълзи, много мъка. Отпуснах се в 34 седмица да ставам повече, да изляза някъде със съпруга ми, да отида до някой бебешки магазин. Той ме обслужваше и се грижеше за мен цялата бременност.
Бебенцето ни е дело на доктор Станулов, на който винаги ще сме благодарни. Дори не знам какви изразни средства да използвам.
Два дни преди да родя си ми падна тапата, гърдите ми течаха, шийката се оказа много скъсена, което беше нормално, но исках да си дочака секциото. Сега се възстановям в болницата от плановото секцио, междувременно свикваме един с друг и чакаме изписване.

Поръсвам със син прашец🩵! Нека всяка гушне бебче скоро! Искрено пожелавам желанията ви да се сбъднат! 💓🍀🍀🍀🍀🍀

# 19
Nadezhda, да ви е живо и здраво момчето, както и вие! И да сте много щастливи! Hug

Eunoia, лично моят коментар, а мисля, че и на момичета, беше насочен към самата тема на подкаста, не към теб и твоето виждане за нещата. Пък и стана хубава дискусия Grinning

# 20
Здравейте момичета!🩷
От доста време не съм писала тук, но ви чета редовно. Този месец правим опити без да следя О.При уриниране от няколко дни имам болки, пуснах изследвания и се оказа че имам  Proteus Mirabilis. В момента съм на почивка и май ще трябва да изчакам да започна лечението.Притеснявам се дали би повлияло на евентуална бременност/ имплантация..?😞
Също имам притеснения за антибиотичното лечение което предстои.
Отделно имам и менструални болки (от ден 16ти)Дали е от бактерията, или се случват други процеси в организма?

# 21
Моят напоследък богат опит с уроинфекции сочи, че на имплантация хич не пречи, но като цяло е добре да се излекува първо и тогава да се забременява. Има антибиотици, които могат да се ползват при бременност, но обикновено се предписват по-ниски дози за по-кратки срокове и не винаги се чисти напълно бактерията.
Ако обаче сте правили опити, аз съветвам да го играете на сигурно и да Ви предпишат антибиотик, който е съвместим с бременност.  Междувременно може да вземете билкови препарати - на мен са ми предписвали неоренал, както и биозин мама. И много, МНОГО вода, дори вечер, за да може да пишкате през нощта и да не се застоява урина в пикочния мехур.
Всичко това го казвам, защото при предния ми цистит се оказах с положителен тест (в последствие стана БХ при мен, но пък побърках всички лекари).
А, също такааа - прогестеронът отпуска гладката мускулатура и бактерийките почват да щъкат много, затова така става с тия цистити.

# 22
Дух благодарности за орисването! Пожелавам то лек остатък от бременността и най-щастливия финал! ❤️
rave страхотна тема, както винаги! 💗
Nadezhda честито бебче, пожелавам ти бързо възстановяване! ❤️
Аз се записвам в темата, за да си ви чета, но съм в бокса от опитите, започнах противозачатъчните, надявам се да са само за един месец и задържания фоликул да се резорбира.
Успех на всички чакащи и нечакащи!🍀

# 23
Моят напоследък богат опит с уроинфекции сочи, че на имплантация хич не пречи, но като цяло е добре да се излекува първо и тогава да се забременява. Има антибиотици, които могат да се ползват при бременност, но обикновено се предписват по-ниски дози за по-кратки срокове и не винаги се чисти напълно бактерията.
Ако обаче сте правили опити, аз съветвам да го играете на сигурно и да Ви предпишат антибиотик, който е съвместим с бременност.  Междувременно може да вземете билкови препарати - на мен са ми предписвали неоренал, както и биозин мама. И много, МНОГО вода, дори вечер, за да може да пишкате през нощта и да не се застоява урина в пикочния мехур.
Всичко това го казвам, защото при предния ми цистит се оказах с положителен тест (в последствие стана БХ при мен, но пък побърках всички лекари).
А, също такааа - прогестеронът отпуска гладката мускулатура и бактерийките почват да щъкат много, затова така става с тия цистити.

Благодаря Ви за изчерпателния отговор, много полезно ми беше.

# 24
Надежда, честита радост! Нека бъде здрав и благословен! Бързо възстановяване на теб ❤️

# 25
rave, благодаря за новата тема, страхотна, както винаги! Hug

nadezhda, честито момченце, да расте здраво и безгрижно:blue_heart:

Дух, благодаря за описването, взимам си от синия прашец! Blush А на тебе ти пожелавам лека бременност и успешен финал!

Пожелавам и на всички дами в темата да се похвалят скоро.

Ние този месец сме без опити, въпреки че исках да пробваме, ще си изчакам първо часа при Михайлова. Има ли момичета от преди, които са успявали само с корекция на имунологията? Освен Минзухар, за нея помня.

# 26
Запис и от мен , много бебеносна да е темата Flowers Hibiscus

# 27
Цоп и аз, честито на бременните и родилите! Да сте здрави вие и бебоците!

Ние този месец ще пропуснем, че ММ го ужили насекомо преди няколко дена, направи някаква брутална алергична реакция и сега е на АБ и кортикостероид за мазане.
Да попитам по-знаещите, предполагам трябва да се изчака поне седмица, за да се изчисти организмът от антибиотика, преди да направим спермограма?

# 28
zila1 Един месец се чака след АБ за спермограма. Вчера ми връчиха печатни инструкции т.к ни предстои да направим спермограма с ДНК фрагментации(Halo test) ..
3-5 дена преди изследването не трябва да е пил алкохол, а въздържанието е м/у 3-5 дни

# 29
Пфф, доста време. То направо ще съвпадне с предполагаемите фертилни дни следващия месец. Явно ще е след тях.

Общи условия

Активация на акаунт