Местене на дете в друг град и училище

• 3 143
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте , може ли само майката да премести детето в друг град и в друго училище , без да информира бащата. Институциите ще видят ли по някакъв начин, че само майката го прави?

# 1
Кои институции имаш предвид?

# 2
  • София/Севлиево
При развод мисля че може,но иначе не съм съвсем сигурна(за хора ,живеещи без брак пък съвсем не знам).Институциите и да видят не съм убедена какви точно правомощия имат,за да се намесват ...

# 3
Кои институции имаш предвид?
Ами училища инспекторат , нали става това със заявление и документи и от двете училища. Ще видят ли че само единия родител го прави или не незнам

# 4
Записването реално е от името на единия родител. Заявлението се попълва от единият.
Вече данни за двамата родители се искат допълнително за дневник, документи...
Не знам каква е идеята на питането - ако искаш да си преместиш детето, не е нужно да присъства бащата.

# 5
Записването реално е от името на единия родител. Заявлението се попълва от единият.
Вече данни за двамата родители се искат допълнително за дневник, документи...
Не знам каква е идеята на питането - ако искаш да си преместиш детето, не е нужно да присъства бащата.
Аз не искам ,но майка му го била решила и не знам може ли сама да го направи.
Също не знам не трябва ли да има адресна регистрация в новия град. Сега си има в града където си учи от първи клас

# 6
Майката подава заявление за кандидатстване, онлайн или на място - зависи от системата. И ако детето е прието, го записва.
Ако не са много важни точките за местоживеене, няма да й трябва регистрация.
Зависи за кой град става с въпрос...
Досега баща не са ми търсили да водя. Нито в начално училище, нито в средно, нито в гимназия.

# 7
Училищните власти и инспекторат не разследват кой къде си е записал детето, и дали мъжа/жена му е съгласен/а с това. Могат да подадат сигнал до Закрила на детето, ако смятат, че има нещо нередно (отвлечено, насилвано и т. н.), което може да се случи чак след като тръгне на училище, учител забележи, сподели...
Записването става с единия родител. Вече даже е автиматично чрез системата. Записваш детето в ново училище, а то изисква чрез системата да му се прехвърлят данните и документите. Не знам дали се подава още декларация в настоящото, но тя беше само от името на единия родител.
Ако майката е отглеждащия родител има право да го мести. Да се включат адвокатите, в какви случаи няма (някакво споразумение или де да знам).
Имам приятел, чиято бивша заведе децата им на 500км. в родния си град и нищо не можа да направи. Ходи да ги вижда според режима и спи в хотел.

# 8
  • София/Севлиево
При нас пък все ММ ходеше да го записва,но и мен са ме викали(в 4 училища е бил досега).

# 9
Тя майката скоро реши да сменя града заради кариера ,но междувременно ми каза , че открила любовта на новото работно място. Към момента постоянния адрес на майката и детето са в родния град и съвпадат с моя и на по голямото ни дете. Каза , че щяла да се мести в друг град и да вземе и само по малкото  дете и там му намерила училище .
Не знам може ли това съвсем сама да го свърши или някой ще пита за другия родител в даден момент

# 10
Аз не искам ,но майка му го била решила и не знам може ли сама да го направи.
Също не знам не трябва ли да има адресна регистрация в новия град. Сега си има в града където си учи от първи клас
[/quote]

От написаното разбирам, че въпросите ви са по техническата част на казуса, но по-важно е същината на проблема - може би вие сте против това решение?
Ако е така, гледайте да се разберете с майката за по-доброто в името на детето. Иначе техническата част може да бъде по различни начини преодоляна, но влошаването на отношенията трудно се оправя.
Детето какво би искало? 🙂
Това също е важно.

ПС. Не бях видяла последния ви пост. Това си звучи като тя да иска да се раздели с вас. Въпросът с училището тук е второстепенен, според мен, не маловажен, но просто идващ от желанието й да не живее с вас.
Дано да намерите решение, което да удоволетворява и двама ви.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 20:46 от Valerie R

# 11
С този казус трябва да се обърнеш към адвокат по семейно право. Не знам как очакваш непознати във форум да се изкажат компетентно и да дадат съвет.

# 12
  • София
Ако майката замине сама и остави и двете деца, дали ще е добре за всички участници?
Намерете начин да се разберете без скандали и двамата родители да запазите отношения и с двете деца.

# 13
С този казус трябва да се обърнеш към адвокат по семейно право. Не знам как очакваш непознати във форум да се изкажат компетентно и да дадат съвет.
Със сигурност ще го направя ,но не знам тя наистина ли ще действа . Затова питам да не е късно после . Не искам да стресирам никой без реални действия ,но не знам после да не е късно . Затова питам и едва ли съм първия случай,може би някой е минал през този кошмар

# 14
Майката може да си запише детето без теб. Това е.
След като има друг в картинката, то е късно вече. Не знам каква ти е целта?
Да я принудиш да остане, като попречиш да прехвърли детето?

Общи условия

Активация на акаунт