Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 17 085
  • 205
  •   3
Отговори
# 15
  • Асеновград
Panayotu, благодаря за новата тема . Има обаче нещо което  според мен не трябва да остава във заглавната страница и то е препоръчаните места за настаняване - или поне тези мнения от преди над 3-4 год . Защото за изминалия период състоянието на хотела // ресторанта  е тотално различно от това което е било, дори и да са правени ремонти  . Аз от години пиша в този форум , познавам много  от описаните места и не мога  да се съглася с препоръката им ... За да не изглеждам голословна/: преди 10тина год, може би около година след като бе открит хотел Мурсал в Триград , го посетихме - бях очарована. После мина доста време и преди може би  2год  отново бяхме там .... ами освен природата и хубавата закуска другото определено се бе влошило.Толкова развалени неща имаше  - като започнеш от полузапушения сифон  в банята и стигнеш до вратата на стаята която едвам се затваряше. Да не говорим за ресторанта - готвача сигурно е взет от полето и определено още се учеше, защото  най хубавото поднесено бе ... бирата. Това е мое мнение, относно местата за настаняване е естествено също да различни мнения ,  но е добре да се базираме на горе долу актуални
По мое мнение препоръка за места за настаняване, и хранене изобщо не трябва да има в първи пост. Мнението за такива е субективно, както и те не държат едно ниво с годините. В предни теми имаше искане да са в първи пост и някой си направи труда да ги събере, за да са там. Освен това реално се пита а никой не чете в първи пост събраната информация. Просто е по лесно да се пита вместо да се чете.

# 16
Аз бих предложила да се сложат в скрит текст, защото така заемат прекалено много място. Отсяването на актуална или остаряла инофрмация би трябвало да е грижа на потребителите, които търся отзиви за конкретното място.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 21:43 от Mur

# 17
  • Разпиляна във въображението
Днес около Снежанка, Езерото, пътеките, бе пълно с хора. Страшна работа Simple Smile

# 18
  • Русе
Вчера се върнахме от с. Смилян. Горещо препоръчвам къща за гости "Мераклии", чисти просторни стаи, външна и вътрешна механа, а хазайката по заявка приготвя вкусни родопски специалитети.

# 19
Здравейте, има ли транспорт от Доспат до дяволкото гърло и Ягодинската пещера.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 13:36 от Reni 05

# 20
За дамата, която в последната страница на   предишната тема планува меандрите и Ардино - може да помислите да минете от меандрите към Ардино по пътя през с. Млечино и комплекс Бели Брези - от Кърджали се хваща отбивка в с.Кобиляне - от там е и пътят за меандрите. Евентуално след като сте видели меандрите -на връщане не стигате отново до Кобиляне, а хващате към Млечино
/има отбивка/. Пътят е много живописен /с доста завои е/ и след Бели Брези се включва в главния път Кърджали-Ардино.

Утре рано поемаме на път към Кърджали. Знам, че е горещо, знам, че надали ще е много приятно, но сме решили да стигнем до Перперикон. Единственото време, когато сме в Родопите е все топло Simple Smile Опитвам се да се ориентирам по картата. Значи тръгваме от Кърджали посока Ардино. За да видим меандрите поемаме от Кобиляне нагоре, оттам с. Боровица и с. Стар Чичак.

Млечино е друго разклонение. Гледам картата - на връщане се отбиваме нататък и през Бели Брези... Добре, че интернет картите са по-подробни, защото не виждах резервата на тази, която ползваме Simple Smile

Дотук правилно, нали? Пътят добър ли е? Към меандрите и към Белите брези. Защото вече сме оставли амортисьори и спукан резервоар.

Ако включваме Дявоския мост и Орловите скали може да ни дойде много Simple Smile

# 21
Miriel , нещо не разбрах... Щом така или иначе сте в Ардино : точно на входа на градчето откъм Кърджали е отбивката за Орлови скали  -има няма 1-2км, с кола може да се отиде- вече е платено - миналата година бе 5лв. До Дяволския мост отново през Ардино отбиваш и с кола до Дядово а и след пеша (отдавна не съм ходила  )към моста. Навремето пътя не ставаше освен за джип, но сега май са го  оправили пътя и можело с кола  до моста- но нека някой скоро който е ходил да сподели ...

# 22
  • Асеновград
Miriel , нещо не разбрах... Щом така или иначе сте в Ардино : точно на входа на градчето откъм Кърджали е отбивката за Орлови скали  -има няма 1-2км, с кола може да се отиде- вече е платено - миналата година бе 5лв. До Дяволския мост отново през Ардино отбиваш и с кола до Дядово а и след пеша (отдавна не съм ходила  )към моста. Навремето пътя не ставаше освен за джип, но сега май са го  оправили пътя и можело с кола  до моста- но нека някой скоро който е ходил да сподели ...
Пътя е асфалт, но е направен много тесен. Налага се да се разминават внимателно колите и на места да се изчакват. Миналото лято водих малкия, има вход ,но не си спомням колко е.
Като се сетя как изглеждаше мястото преди 15г. и сега, не е в полза на стопанисването от община Ардино....

# 23
От няколко години пътя до Дяволския мост е добре и се стига с лека кола до моста. Иначе в момента в Кърджали е адска жега и за Перперикон трябва да се тръгне рано. Белите брези е с един от най-чистия въздух в страната.но не знам дали работи нещо.

# 24
Сега чета, че поне два-три часа е разглеждането на Перперикон. Ще тръгнем от Пампорово малко след 8 часа. Просто да не ни дойде в повече, защото трябва да се и върнем отново в Пампорово. Ако няма да ни отнеме много време, а и се движим както трябва, ще пробваме моста и скалите. Ако не - оставяме ги за следващ път.

# 25
  • shumen
На Перперикон е към 3 часа разглеждането,но сега е адска жега и според мен не е подходящо.

# 26
Да, чета го в темата.

# 27
Според мен разгледайте Каменната сватба, на около 5 км. от Кърджали е.

# 28
Някой с актуална информация за Дяволската пътека?

# 29
Вчера направихме 11 часов преход - Перперикон, Каменната сватба и меандрите.

Седнали на една от малкото сенки на Перперикон към нас се приближи двойка, с която да се разминем.
Аз - Здравейте!
Той - Здравейте! - въздишка. - Май сбъркахме часовете.
Аз - По-скоро сезона.

Та така. Много ни хареса, но бе жега /жегата бе и на останалите места, които посетихме/. Въпреки това от време на време се усещаше вятър, което помогна донякъде. Изпихме всички си шишета с вода. Проф. Овчаров бе на разкопките, но докато стигнем до полето, където работеха, те излязоха в почивка.

Но никога до сега не съм изпитвала подобна адска жажда, която не можеше да бъде утолена чаааак до вечерта, че и след това. Сигурно спирахме на почти всяка чешма Simple Smile

Трябва да споделя приятното впечатление от отличните пътища, по които минавахме. Брей, това Кърджали и околности. Дори по селата шосетата са по-добри от моята улица в областен град.

Общи условия

Активация на акаунт