Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 17 079
  • 205
  •   2
Отговори
# 30
Здравейте! Другата седмица ще пътуваме към Пампорово. Бихме искали да се разходим с лодка в каньона на р. „Горло“. Някой скоро ходил ли е  и може ли телефон за контакт с човека, който ги осъществява?

# 31
  • Асеновград
Здравейте! Другата седмица ще пътуваме към Пампорово. Бихме искали да се разходим с лодка в каньона на р. „Горло“. Някой скоро ходил ли е  и може ли телефон за контакт с човека, който ги осъществява?
0877475307 Светозар, 0878588492 Данаил за панорамна площадка Вишката и пещера Надарска

# 32
0877475307 Светозар, 0878588492 Данаил за панорамна площадка Вишката и пещера Надарска

Благодаря!

# 33
Здравейте, ако някой планира пътуване до Ягодина, имайте предвид, че правят ремонт на пътя и го затварят за движение в следните интервали

# 34
Здравейте! В Широка лъка сме и се чудим на къде да поемем. Били сме Ягодинската пещера и в Дяволското гърло, в Смолян, Могилица и Агушевите конаци, Смилян и Голубовица. Дайте идеи?

Собственика на Родопчанка в Смолян е реставрирал къщата на майка си в Широка лъка и е отворил същото заведение, казва се Родопчани. Интериора е същия, всичко е ново и е мн чисто. Менюто не е голямо, то няма и нужда, де. Изкарахме чудесно, беше вкусно и уютно.

# 35
Екопътека Струилица Девин.

# 36
Орфееви скали, Смолянските езера, екопътека Невястата

# 37
  • Разпиляна във въображението
Момчиловци. Освен Невястата се отбийте в манастира Св. Панталеймон. Красив и отлично поддържан.

# 38
  • Асеновград
Здравейте! В Широка лъка сме и се чудим на къде да поемем. Били сме Ягодинската пещера и в Дяволското гърло, в Смолян, Могилица и Агушевите конаци, Смилян и Голубовица. Дайте идеи?

Собственика на Родопчанка в Смолян е реставрирал къщата на майка си в Широка лъка и е отворил същото заведение, казва се Родопчани. Интериора е същия, всичко е ново и е мн чисто. Менюто не е голямо, то няма и нужда, де. Изкарахме чудесно, беше вкусно и уютно.
Могилица или с.Арда. Пещера Надарска, каньон Горло, връх Ком / родопския Ком/ пещера Типицето. Панорамни площадки Върхът и Вишката. Там района има много какво да се види, освен изброените и изворите на р. Арда.
Района на Рудозем и Мадан ако не сте били също има много интересни обекти.

# 39
  • Монтана
Музея на Гайдата и люлката в с. Стойките са интересни.

# 40
Набързо отзив от няколкодневното ми пребиваване в Родопите. Планината както винаги е прекрасна, но
- кошмарна е организацията за посещение на Вълчи камък и Орлово око през уикенда. Отидохме на пиацата при разклона за с. Гьоврен към 9.40ч в събота - нямаше джипове в момента и русата  жена - организаторката на пътуванията - ни успокои , че идвал допълнителен джип до 15тина мин. След 35-40мин чакане идва  джипа - и изненада:"Ами ще чакам да дойде група от Чала- е аз само малко мога за взема, щото е голяма групата , ама ще ги чакам" ... !? А вече има събрани към 30тина човека.Обръщаме се към жената-организаторка - тя почва да звъни на разни телефони - ами по рано от 14часа няма да стане !? ... Без да изпадам в подробности-обратно в колата и тръгнахме към другите пиаци - при хижа Тешел (нямаше никакви джипове)  и на следващата при разклона за Ягодина  - ура има свободен джип  - питаме го дали ще ни закара до Вълчи камък: Да, цената е  80лв. Зад нас спира друга кола - видели ни как сме си тръгнали от разклона на Гьоврен и ни последвали - та може ли да дойдат с вас? Няма проблеми от нас ,но не и от шофьора на джипа - цената веднага стана 120лв!? И като се започна едно спорене .... с две думи и Орлово око не видяхме. Така , че имайте го предвид да не ви пати нашата. И не бяхме само ние разочарованите ...
- След фиаското с Вълчи камък и Орлово око - решихме  екопътека Струилица - доста народ имаше , но всичко бе ок .  И към 14.10ч вече  гладни, си рекохме - да се отбием в механа Дьоврен( същата от Кошмари в кухнята). По това време единствено свободни места отвън на слънце или  вътре в заведението, където седнахме..Носят ни лист с обедното меню - от готвените ястия : такова с ориз , друго  с картофи, трето със  зеле, и омлети. Да спомена ние с мъжа ми имаме проблеми - не трябва да консумираме "бели" храни, затова питаме съвсем кротко за  друго? Ами скара ...Спогледахме се с него , извинихме се и си тръгнахме ...И след първите 2 крачки собственика с вид на пиянде кресва зад мен " като не ти стигат парите къде си тръгнала ма?" , " Моля? питам аз" " Ти ко си мислеш , че ще намериш тук някъде да ядеш ли " . Прикипя ми: " Аз където искам там ще ходя да ям и ти не си човека който ще ми държи сметка - така, че довиждане" Зад гърба ми продължиха разни бисери да се леят ...Никога не съм очаквала такова държание. Девин не е кой знае колко голям - та след 50тина крачки седнахме в друго заведение, където се нахранихме .От там обратно в Пампорово където бяхме отседнали , ама пътьом преди Широка лъка, където правят ремонт на пътя, като се насъбраха едни коли - към 20-25мин чакахме .. Въобще съботата не беше читав ден за нас .

# 41
За джиповете, когато ние ходехме преди 2 години на Орлово око, попаднахме на много готин човек, джипа му беше сиво-черен пикап със задна седалка вътре и отзад също със седалки. Тъй като бяхме с детето седнахме вътре, каза ни цената. Тъкмо да тръгваме и спря кола зад нас, той ни попита дали имаме против да качи и тях, и така цената за нас ще е по-ниска. Ние разбира се, нямахме против, бяхме само трима така или иначе. Кара внимателно, в предвид детето. Ако някой се интересува ще изпратя номер на лични, но не знам дали още практикува возенето, в предвид, че беше преди две години.

# 42
Елза& Ана - аз също съм била на Вълчи камък преди 4-5 год и да тогава не бе толкова популярно ли, или защото бе септември ли  .. нямахме проблеми. Сега обаче ...

# 43
  • Русе
От тази година има направена нова панормна площадка "Върхът", като джиповете за нея тргват от с. Могилица, но за съжаление и там е същия хаос и цени на око според клиента.

# 44
  • Асеновград
От тази година има направена нова панормна площадка "Върхът", като джиповете за нея тргват от с. Могилица, но за съжаление и там е същия хаос и цени на око според клиента.
Над Могилица има две панорамни площадки - панорамна площадка Върхът която не  е нова, има джипове от Могилица качват туристите по кръгов маршрут, като ако изберете Федя можете да видите и пещера Типицето.
Новата панорамна площадка която тази година откриха е Вишката. Там инициатори на проекта за Данаил който води групи в пещера Надарска и още едно младо момче.  Сайта е https://krepostta-mogilitsa.com/%D0%BF%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%80%D … 81%D0%BA%D0%B0-2/
Моля когато давате инфо, нека е вярно. Тук пишем да си помагаме, и ако информацията не е актуална или неточна подвежда останалите.

Общи условия

Активация на акаунт