Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 17 096
  • 205
  •   2
Отговори
# 45
  • Русе
От тази година има направена нова панормна площадка "Върхът", като джиповете за нея тргват от с. Могилица, но за съжаление и там е същия хаос и цени на око според клиента.
Над Могилица има две панорамни площадки - панорамна площадка Върхът която не  е нова, има джипове от Могилица качват туристите по кръгов маршрут, като ако изберете Федя можете да видите и пещера Типицето.
Новата панорамна площадка която тази година откриха е Вишката. Там инициатори на проекта за Данаил който води групи в пещера Надарска и още едно младо момче.  Сайта е https://krepostta-mogilitsa.com/%D0%BF%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%80%D … 81%D0%BA%D0%B0-2/
Моля когато давате инфо, нека е вярно. Тук пишем да си помагаме, и ако информацията не е актуална или неточна подвежда останалите.
Съжалявам ако съм подвела някого, но така ни обясни дамата при която бяхме отседнали. Може и аз да съм запомнила грешно коя е новата и коя старата прощадка за което още веднъж се извинявам. Но за хаоса в организацията потвърждавам, защото ние два дни се опитвахме да се свържем за да запазим джип, но без успешно.  На място в село Моголица имаше двойка, която втори ден чакаше някой с който да се комбинира за наем  на джип и като чухме това тотално се отказахме. Е после ги видяхме на лодките Горло същите хора, бяха успяли да се комбинират с още едно семейство и споделиха, че им е излязло по 180 лева на семейство  /ако не са ни подвели/, което на мен поне ми се вижда много. Хубаво лято на всички!

# 46
  • София
За тези, които са в района на Доспат, джипове за Вълчи камък и Орлово око, както и до близкия връх Виденица, предлагат в магазинчето в центъра на село Змеица - до комплекс Пеле. Няма много реклами, трябва да попитате в магазина. Иначе самото село Змеица е много живописно, а от него има 2-3 алтернативни пешеходни маршрута до връх Виденица.

# 47
  • Асеновград
От тази година има направена нова панормна площадка "Върхът", като джиповете за нея тргват от с. Могилица, но за съжаление и там е същия хаос и цени на око според клиента.
Над Могилица има две панорамни площадки - панорамна площадка Върхът която не  е нова, има джипове от Могилица качват туристите по кръгов маршрут, като ако изберете Федя можете да видите и пещера Типицето.
Новата панорамна площадка която тази година откриха е Вишката. Там инициатори на проекта за Данаил който води групи в пещера Надарска и още едно младо момче.  Сайта е https://krepostta-mogilitsa.com/%D0%BF%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%80%D … 81%D0%BA%D0%B0-2/
Моля когато давате инфо, нека е вярно. Тук пишем да си помагаме, и ако информацията не е актуална или неточна подвежда останалите.
Съжалявам ако съм подвела някого, но така ни обясни дамата при която бяхме отседнали. Може и аз да съм запомнила грешно коя е новата и коя старата прощадка за което още веднъж се извинявам. Но за хаоса в организацията потвърждавам, защото ние два дни се опитвахме да се свържем за да запазим джип, но без успешно.  На място в село Моголица имаше двойка, която втори ден чакаше някой с който да се комбинира за наем  на джип и като чухме това тотално се отказахме. Е после ги видяхме на лодките Горло същите хора, бяха успяли да се комбинират с още едно семейство и споделиха, че им е излязло по 180 лева на семейство  /ако не са ни подвели/, което на мен поне ми се вижда много. Хубаво лято на всички!
Това с джиповете навсякъде е хаус. Няма да повдигам темата, че работят изцяло на черно, няма касова бележка, не плащат данъци и прочие. А и според промяната на закона за транспорта с такива автомобили нямат право да извършват превоз на пътници, понеже не попадат в обхвата на лицензите за превоз на пътници.
Цените са безумни и някак имаш чуството, че ти им се молиш ,а те ти правят услуга която заплащаш златна.
Докато ЗТ не урегулира всички нива в туризма ,ще е така.
Другия проблем който изобщо не е за пренебрегване е, че тези автомобили и хората които извършват услугата като водачи и шофьори в 90% нямат изобщо връзка с планински водачи, екскурзоводи и прочие. При един инцидент никой няма застраховка, и тепърва такива бакиии ще излязат наяве, но ние сме царе да се сещаме все късно за последствията след като е станала беля.
На местно ниво трябва вси1чко това да се урегулира, но няма желание.

# 48
Здравейте ,ние в неделя ползвахме джип до Орлово око ,като го наехме от центъра на село Ягодина .В селото има реклами и пред Ягодинската пещера има много джипове.съгласна съм предното мнение за сивата икономика.....80 лв без касова бележка ...без застраховка ....но ако искаш ...
Ние лично не можахме да видим всичко предвидено ...пак ще се върнем ...

# 49
Точно поради горните причини преди 2г се изкачихме пеша до Орлово око, като паркирахме колата пред хотел Мурсал в с.Ягодина.

# 50
  • Някъде там
Някой съвсем скоро ходил ли е до крепостта "Моняк". Може ли да се стигне поне до средата на пътя с кола ?

# 51
  • Асеновград
Някой съвсем скоро ходил ли е до крепостта "Моняк". Може ли да се стигне поне до средата на пътя с кола ?
Не съм ходила скоро, но последно когато бях, беше много лош, а нямам информация да е оправян. Преди години почти догоре можеше да се качи и ниска кола бавно и внимателно. После джиповете изровиха коловози по наклона и дъждовете довършиха пътя. До ниското ще минете с кола бавно заобикаляйки дупките, но нагоре се съмнявам.

# 52
  • Някъде там
Благодаря.Качихме се днес пеша. Определено само джип може да се качи до горе.
Тъжната гледка на празния язовир ни разочарова малко, но иначе беше хубаво.

# 53
  • Пловдив
Нещо подходящо за бебешка количка - меандрите на Арда? По снимки виждам някакво съоръжение и ме навява, че е близо до пътя. Щяхме да ходим миналата седмици, но родих. 🤣 В Маджарово има ли какво да се види?
Ако не ще слагам кенгуруто.

# 54
До Орлово око и до Върхът може да се ходи съвсем спокойно пеша, като се предвиди съответното време, разбира се. Доста по-приятно е от друсането с джип, а и планината по принцип е за разходка Simple Smile Споменавам тези две, защото до тях сме ходили. Не знам как е за Вълчи камък и новата до Могилица, но след като джип се качва, не виждам проблем и за всеки турист да го направи.

# 55
До Орлово око и до Върхът може да се ходи съвсем спокойно пеша, като се предвиди съответното време, разбира се. Доста по-приятно е от друсането с джип, а и планината по принцип е за разходка Simple Smile Споменавам тези две, защото до тях сме ходили. Не знам как е за Вълчи камък и новата до Могилица, но след като джип се качва, не виждам проблем и за всеки турист да го направи.

така е ... въпроса е , че вече в 10ч бе 30-31градуса , а и времето ни притискаше( имахме други планове но се промениха)

# 56
"Плановете" се правят според обстоятелствата, за да има по-малко изненади и неочаквани фактори, които развалят удоволствието Simple Smile Мен лично разните тарикатлъци много ме дразнят и гледам да си ги спестя. А времето винаги е недостатъчно за всичко, което искаме да видим.

# 57
Mur,  права си ...ама следващия път, като ще почивам  съм си заплюла Флоренция и затова сега съм разочарована. Колкото до  дребните тарикатлъци и мен ме дразнят , ама мъжа ми направо пощурява - просто ме грабна за ръката и ...

# 58
  • Пловдив
Ще ходим да се разходим до горноводенския манастир. Някъде в района да седнем да хапнем на хладно?
Не държим да е прекалено близо.

# 59
В четвъртък бяхме в Перперикон. Към 10:30 пристигнахме, към 12:30 си тръгнахме. Беше топло, но се търпеше. Специално заради сина ми взех екскурзовод - една много приятна дама с прекрасен английски (българският на сина ми, извън битовия, е доста приблизителен), която ни разказа много интересни неща за мястото. Препоръчвам - без това надали щяхме да разберем много от камъняците. А и детето нямаше възможност да мрънка пред чужд човек. Даже му беше интересно.

От темата си бях избрала за преспиване ‘Главатарски хан’ - оказа се, че не е моето място. Нито стаята беше като хората, нито интернетът, басейните ледени, а обслужването доста компромисно. Да не говорим какво е около хотела. Добре че бяхме за две вечери само.

Общи условия

Активация на акаунт