Косопад - тема 26

• 59 803
  • 824
  •   1
Отговори
# 15
Когато си мия косата. В началото ще има повечко падане, защото всички изтощени косми, които така или иначе са щели да паднат, падат по-бързо, заради енергичното масажиране. Но останалите се заздравяват, падането спира и започват да се появяват къси косъмчета след време, които се засилват. Иска си упоритост и търпение.
Все пак, търсете и лекувайте причината за косопада.

Слагам направо тук рецептата, да е по-удобно.
Мими, опитай с моята рецепта. Не може да си навредиш с нея, проста и евтина. И се въоръжи с търпение и непукизъм. Ако видим зор, има и перуки. Laughing
1. Енергичен масаж след баня ( на топла и влажна кожа) със спиртен извлек от люта чушка ,  във водка, а не в спирт,  шипките не са достатъчно люти за целта. Трябва да усещаш парене по кожата, минава, като изсъхне косата. Пази да не пръсне в очите! ) Аз си прецеждам и слагам в шишенце, което накапва на капки, така е най-лесно.
2. Геритамин за месец, по 1 на ден - укрепва косата и ноктите. ( По съвет на ЛЛ, на която също много й беше опадала косата след ковид.)
3. Подстригване, колко може по-късо, за да не се изтощава допълнително косата, като е по-дълга.
4. За по-лесно разресване, след масажа с люта чушка,  разнасям върху влажната коса и по 2-3 капки течни кристали с олио от ленено семе, но само по  косата, да не е по кожата. Това е, за да намаля допълнителното скубане  при ресане, да не се заплита косата.
Ползвам такива на БиоФарма, може да има и други добри, но не съм ползвала
https://apteka.framar.bg/30003776/%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8 … 0-30-%D0%BC%D0%BB

ПС При мен спря косопада. Вече пада нормално, по няколко косъма дневно. Рецептата с лютата чушка е изпитана при кръгова алопеция и има чудесен резултат.

# 16
Някой дали е ползвал или има отзиви за:

Представят серумът, като натурална алтернатива на Миноксидил. Със ефект против косопад и без странични ефекти.

# 17
Sharpy, благодаря за темата!
Лори, този серум не ми е познат.Каква натурална алтернатива на Миноксидил представят?

Лучената маска не съм я пробвала, но ми се струва, че скалпа трябва да е абсолютно здрав за да се прилага.При раздразнения, сухота и дискомфорт на скалпа би създала доста проблеми.

# 18
Как се използва маслото против косопад на Икаров? На опаковката пише да се погледнат инструкциите вътре...Вие как го използвате?

# 19
Sharpy, благодаря за темата!
Лори, този серум не ми е познат.Каква натурална алтернатива на Миноксидил представят?

Лучената маска не съм я пробвала, но ми се струва, че скалпа трябва да е абсолютно здрав за да се прилага.При раздразнения, сухота и дискомфорт на скалпа би създала доста проблеми.

Капилия Лонга(Capilia Longa)
Ключова съставка в Bio-Pilixin Activation Serum на Scandinavian Biolabs, Capilia Longa се счита за естествена и устойчива алтернатива на миноксидил. Клиничните проучвания показват, че може да израсте нова коса с 8% по-бързо от миноксидила.
Tова ме заинтригува.

# 20
Здравейте! Използвах моноксидил близо месец. Получих окосмяване на ръцете и лицето. Производителят твърди, че окосмяването ще изпада от самосебе си. Дали реално е така или трябва да приема обезкосмяване? Не ми се иска да е така, защото ще стане по-лошо...Освен косопада косата ми изглежда много зле- "като на кукла "е. Какво ли не съм пробвал?! Нищо не ми помогна. Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели .

# 21
Здравейте! Използвах моноксидил близо месец. Получих окосмяване на ръцете и лицето. Производителят твърди, че окосмяването ще изпада от самосебе си. Дали реално е така или трябва да приема обезкосмяване? Не ми се иска да е така, защото ще стане по-лошо...Освен косопада косата ми изглежда много зле- "като на кукла "е. Какво ли не съм пробвал?! Нищо не ми помогна. Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели .
Един месец е много кратък период за видими резултати от каквото и да е лечение и третитане на косопада.
Много зависи и от какво е причинен. За Миноксидил специално в повечето случаи, резултати след 6 месец и евентуално отпадане на страничните ефекти/ при първоначално използване има засилен косопад/.
Важно е да не се спира употребата му.

# 22
А какъв процент миноксидил ползваш? И какво количество дневно?

# 23
5%, по веднъж на ден.

# 24
Според мен е от силния процент. Мини на 2%, два пъти дневно и виж как е положението след месец.

# 25
Как се използва маслото против косопад на Икаров? На опаковката пише да се погледнат инструкциите вътре...Вие как го използвате?
Маслото на икаров аз го ползвах след първото раждане.. Веднъж в седмицата го втривах в скалпа и стоях около час два, след това го измивах. Не съм сигурна дали ще помогне за косопад. На мен ми помогна за бърз разтеж на нова коса където беше укапала

# 26
Благодаря! Аз искам да го използвам по-скоро за укрепване и подобряване на вида на косата, отколкото за капене.🙂

# 27
Здравейти, аз съм със косопад от месец и нещо обилен, дори на моменти ми падаше на кичури. Правих си силедвания на TSH и ее доста ниско не ми изписа нищо доктора. Каза да отида пак след три месеца, и ме прати на дерматолог, от там ми изписаха Приорин и Апикорт Ф и три мускулни ампули .Алпикорт го няма по нашите аптеки и ми каза за оранжевия Миноксидил, макар че миналата година го ползвах и след месеци пак започна да капе, но забременях и спря, сега отново кажете ми нещо със което, да го излекувам че ми писна, всяка година да ми пада толкова много.

# 28
Какви инжекции ви са предписали и кой е този оранжев миноксидил?

# 29
Какви инжекции ви са предписали и кой е този оранжев миноксидил?
Флостерон три анпули мускулно и този каза ми оранжев и аз намерих този но мисля да си взема от Себорал Форте лосион

Общи условия

Активация на акаунт