Косопад - тема 26

• 56 634
  • 824
  •   1
Отговори
# 180
Пия същия колаген от Айхърб след препоръки в съответната тема. Пия го отскоро и не мога да дам коментар, но четейки коментари на закупили го съм обнадеждена. На Медисютикълс съм ползвала Cellagen спрея и бях доволна. Не спира косопада, но спомага за нови растежи. Трябва постоянство обаче. Всяка вечер го ползвах. Не омазнява и утежнява косата.
При мен пак започна косопада и косата видимо ми е оредяла по линиите. При първа възможност ще си пусна кръвни и ще отида на дерматолог, но за момента като поддръжка пия колагена и си правя маслена смес от розмарин, жожоба и рицин, с която масажирам скалпа няколко часа преди миене. Не знам въобразявам ли си, но сякаш по - малко капе косата откакто го правя.

# 181
Аз единствено се надявам на тази тема с нещо да си помогнем момичета понеже се отчаях и от дерматолози и ендокринолози. Навсякъде са с изказването “какво толкова, че имаш косопад виж колко коса още имаш за окапване”. Ем да “още” има нещо и то като окапе тогава ли да отида на преглед?

Между другото време бях ползвала шампоана на Медисютикълс, но доколкото си спомням много ми изсушаваше косата, не знам ако пробвам спрея как ще е .

# 182
Всички косопадни шампоани правят косата ужасна, и става един порочен кръг, хем пада, хем прилича на метла. Преди години Ревалид беше много хубав, уви последния път се разочаровах и от него. Сега Лакме ми харесва уж, заедно с маската

# 183
Трудно е да се открие специалист, мхм.
И при мен шампоаните на Меди изсушаваха много. Затова ги зарязах и продължих само със спрея.

# 184
Последно на мен дерматолога ми изписа шампоана на Ducray Anaphase, но не виждам уау ефект, но поне не ми изсушава.

# 185
Ползвам Меди спрей и шампоан( биокленз, )от години без да спирам.Писано е много в темата, има и снимки.
Шампоан взимам за нормална коса( моята е мазна)- нито ми изсушава, нито метла ми я прави:

Вижте добре инфото на 1 стр.Косата се възстановява бавно и падането на косата също, защото тези косъмчета са вече умрели, просто падат  след няколко месеца.Така че причината за нещата се търси назад във времето-4м назад.
В момента имам себореен дерматит, който чат-пат ми се обажда и ми пада много коса, но това е, защото скалпът страда и не задържа косъмчетата.Като в стабилизирам( с Низорал), почвам пак спрея на Меди( Нуминокс)

На снимката не се вижда заради светлината,но косата ми е лъскава и жива.Но ми трябвяха 3-4г, за да я направя пак хубава.

# 186
ДХЗ, прекрасна коса имаш!А ти какви симптоми имаш по повод кортизола?Пишеш, че не си го изследвала, но и на него отдаваш косопада.Аз също не съм го изследвала, но подозирам, че и при мен създава проблеми.

# 187
❤Моят е с обърната фаза, така смятам.Умора, напрежение, меланхолия, липса на енергия, но имам стрес и реално докато не коригирам нещата няма да оправя този проблем.Лечението е спокойствие, спорт, добро хранене.Косата страда и от всичко гореизброено.Не го изследвам, защото в момента ми е трудно да елиминирам стреса и реално няма да се промени нищо, дори да знам, че имампроблем.Има някои хранителни добавки, но вече
пия една торба и ми е писнало.

# 188
При мен подозирам, че ми е нисък кортизолът, но пари за изследвания не ми се дават. Отделно хаши и вероятна перименопауза. Опитвам се да вдигам хормона на щитовидната, но не ми понася и ми е зор.
Само си въздишам за времето, когато ми падаха по 3- 4 косъма при ресане и 10- тина при миене!

Отделно това клепане с ампули, противокосопадни шампоани и маски ми правят косата възможно най- ужасна. Най ми пасва шампоанчето от боята на Лореал Екселенс. Не знам какво е точно, но след него косата е мека и гладка. Ако някой може да каже дали мога да намеря същия шампоан в нормален размер. Иначе си е една сплескана метла.

# 189
Акутирокс пробвала ли си?Има добавки и за кортизола.

# 190
На колко години сте,че пери менопауза? Естрогена и прогестерона на какви стойности са? И аз съм с кортизол на долна граница,но за сега ендокринолога нищо не ми е изписвал. Но сега съм и с новопоявила се мигрена освен всичко останало...

# 191
Аз на 47

# 192
Акутирокс пробвала ли си?Има добавки и за кортизола.

Да, същата работа.
И умора имам напоследък.
Иначе съм на 45 г. Мигрените ми стигаха по едно време по 2 на седмица. За първи път ми се случи да легна с пристъп и да се събудя с главоболие на другия ден.

# 193
Мен ме боли главата всеки ден стана два месеца....особено след обяд

# 194
Железен панел и фолат си следете също.

Общи условия

Активация на акаунт