Косопад - тема 26

• 58 045
  • 824
  •   1
Отговори
# 375
Ванилия, пуснете и ЖСК към железния и' панел (стойности към горната граница показват железен дефицит). При моята дъщеря мога да се подпиша с две ръце, че ниският феритин и дефицитът на желязо са основната причина за косопада. Цикълът със сигурност допринася още повече за железния дефицит...
Днес си взех поръчаните стимуланти на Икаров (3 броя), дъщеря ми е най-големият ентусиаст, веднага се намаза.😂
Ехее три броя знаеш ли за колко време ще стигне😂😂😂 запасили сте се. Аз моя го ползвам от два месеца преди всяко миене на косата и не съм стигнала половината, а слагам доста 😅

Аз използвам само 1 път в седмицата, защото на опаковката е указано да се ползва седмично.

# 376
Аз не съм спирала Сорбифер по времето, когато го пиех по 3 таблетки дневно за повишаване на феритин. Директно изследвах през месец-два и следях нивата на желязо, ЖСК и феритин. Четох много медицински статии, в някои от тях пишеше, че не трябва да се спира суплементирането с желязо, когато целта е проверка дали се повишава феритинът. То е и логично, защото нивата в кръвта се поддържат, като се взима и от феритина при нужда...При често изследване пък доста лесно се забелязва, ако има тенденция към предозиране. Качих феритина до около 85 преди няколко години за период от януари до средата на август (преди това бях с феритин 11-13). После продължих още известно време с по 3 таблетки на ден (целта ми беше феритин над 100). След това започнах да намалявам дозата плавно, както и да не пия Сорбифер ежедневно. Сега съм на поддържаща доза, не съм го спряла напълно.

Значи феритин може да се тества контролно без да се спира желязото така ли? Не излизат измамно завишени стойности?

# 377
  • София
Мен хематолога ме предупреди, че трябва да спра желязото две седмици преди да го изследвам.

# 378
Ванилия, пуснете и ЖСК към железния и' панел (стойности към горната граница показват железен дефицит). При моята дъщеря мога да се подпиша с две ръце, че ниският феритин и дефицитът на желязо са основната причина за косопада. Цикълът със сигурност допринася още повече за железния дефицит...
Днес си взех поръчаните стимуланти на Икаров (3 броя), дъщеря ми е най-големият ентусиаст, веднага се намаза.😂
Ехее три броя знаеш ли за колко време ще стигне😂😂😂 запасили сте се. Аз моя го ползвам от два месеца преди всяко миене на косата и не съм стигнала половината, а слагам доста 😅

Аз използвам само 1 път в седмицата, защото на опаковката е указано да се ползва седмично.
Е, аз го ползвам два пъти 😂 изградила съм си просто такъв навик, преди къпане да мажа и за това. Няма неблагоприятно действие при мен.

# 379
А има ли ефект за растеж на нова коса?

# 380
А има ли ефект за растеж на нова коса?
Аз по принцип си имам растеж на нова коса, просто й засилвам растежа. Не съм стигала до обилен косопад, с плешиви петна и тн, че да трябва наново да растат. Виждат се нови косми като съм на фризьор и ми издухва косата, израстналите стоят под хванатия кичур, та да. Ама аз не ползвам само Икаров, ползвам и серия за коса, добавки за коса и тн. Правя си по около месец почивка през няколко месеца, в които не слагам и не пия нищо. После пак ги започвам.

# 381
dolce miele, странични ефекти от Сорбифер имаш ли? Като запек, болки в стомаха или друго? След храна ли се пие?
Не, нямам и не съм имала никога странични ефекти от Сорбифер. Изпражненията могат да се оцветят в черно (както се случва и с други железни препарати), но болка, тежест, запек и подобни не съм имала. Пия обикновено вечер на гладно, примерно половин-един час преди лягане.
Simрly_fun, идеята да не се спира приемът на желязо преди изследване е да се провери дали дозата на желязната добавка е достатъчна и дали се повишават нивата на феритина или железният препарат просто "заминава в канала". Т.е. прави се за времето, когато целта е повишаване на феритина. И задължително се правят регулярни изследвания на целия железен панел. Пак казвам, процедирах така по лична преценка след изчетени доста материали по темата и само така успях да си повиша нивата на феритин. Не съм медицинско лице (мен също са ме съветвали да спирам желязото за по две седмици преди изследване, ама така нямаше никога да наваксам огромния дефицит).
Аз ще използвам веднъж седмично стимуланта на Икаров, защото просто не си мия косата по-често от това (суха е и няма нужда).🙂

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 05:46 от dolce miele

# 382
И аз имам стимуланта на Икаров, но спрях да го ползвам откакто започнах Миноксидила, за да не си раздразня скалпа. Но в случаите когато съм се мазала с него, слагах обилно по цялата дължина на косата. Ставаше много лъскава и жива.

# 383
И аз имам стимуланта на Икаров, но спрях да го ползвам откакто започнах Миноксидила, за да не си раздразня скалпа. Но в случаите когато съм се мазала с него, слагах обилно по цялата дължина на косата. Ставаше много лъскава и жива.
Да, аз обикновено като приключа със скалпа цялото нещо го разнасям по краищата после. А ти доволна ли си от миноксидила? Имаш ли негативни реакции? Мен единствено би ме подразнило ако е вярно това, че каквото е израстнало, ако спреш миноксидила ще опада.

# 384
То, за това и не се спира миноксидила, ако е предписан по здравословен проблем, а не просто самопредписан, за да сгъсти косата.

# 385
А от къде поръчвате тези ампули?
За Apriline meso hair line , упътването е за:
6 сесии на интервали от 2-3 седмици, а след това 1 сесия на всеки 3 месеца
Показан за: област на скалпа
Формат: кутия с 6 флакона х 5 мл
Инструменти за лечение: устройства за микроигли като електронно задвижвани писалки, дерма-ролери и устройства за наноигли.
Но за мен това разредено използване не показа ефект.
За това преминах на ежеседмично използване на д-р. Пен.

Дерма ролер:
И двата ползвани от мен напоследък уреда имат много иглички.
Преди това сесии на около месец и половина инжекционно.

# 386
Тези дермаролери на мен не и дадоха нищо друго освен скубане, заплитаха се в косата ми и беше мисията невъзможна да се минава с тях скалпа.

# 387
dolce miele, странични ефекти от Сорбифер имаш ли? Като запек, болки в стомаха или друго? След храна ли се пие?
Не, нямам и не съм имала никога странични ефекти от Сорбифер. Изпражненията могат да се оцветят в черно (както се случва и с други железни препарати), но болка, тежест, запек и подобни не съм имала. Пия обикновено вечер на гладно, примерно половин-един час преди лягане.
Simрly_fun, идеята да не се спира приемът на желязо преди изследване е да се провери дали дозата на желязната добавка е достатъчна и дали се повишават нивата на феритина или железният препарат просто "заминава в канала". Т.е. прави се за времето, когато целта е повишаване на феритина. И задължително се правят регулярни изследвания на целия железен панел. Пак казвам, процедирах така по лична преценка след изчетени доста материали по темата и само така успях да си повиша нивата на феритин. Не съм медицинско лице (мен също са ме съветвали да спирам желязото за по две седмици преди изследване, ама така нямаше никога да наваксам огромния дефицит).
Аз ще използвам веднъж седмично стимуланта на Икаров, защото просто не си мия косата по-често от това (суха е и няма нужда).🙂

А какви стойности са критерий, че работи за покачване на феритина? Понеже при почивка две седмици, да речем дава стойности 35, а без почивка 42, това малко ли е? И колко дълъг период пиеш желязо без почивка ? В смисъл дали няма вид токсичност при дълъг прием?

# 388
Apriline meso hair line:
https://www.fillerworld.com/dermal-fillers/apriline-hairline-6x5ml
Поръчвам от тук,в момента са изчерпани,но се очаква скоро да ги има отново.

# 389
А ти доволна ли си от миноксидила? Имаш ли негативни реакции? Мен единствено би ме подразнило ако е вярно това, че каквото е израстнало, ако спреш миноксидила ще опада.
Много съм доволна от миноксидила. Много нови растежи имам от него. Използвам женския вариант от 2% сутрин и вечер. Лошото е, че много ми се омазнява косата от него. Пролетта си бях купила мъжкия вариант от 5% уж с цел да го мажа само веднъж дневно и да избегна омазняването, но получих странични ефекти като сърцебиене, замаяност и отпадналост. Върнах се пак на 2% и сега съм добре. Засега не са ми опадали новите косми, въпреки че имах прекъсване от 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт