Косопад - тема 26

• 58 009
  • 824
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, Zanet! Навремето започнах миноксидила, защото имах много силен косопад, който се получи от едно изгаряне с боя, и разбира се години преди това руси кичури и преса на косата. Когато преди 12 години започна този силен косопад, естествено имаше и много силен стрес и се получи един омагьосан кръг, каквото и да правя косата пада, пак толкова много изследвания на какво ли не, пак лекари - кои ли не, вкл. и проф. Мери Ганчева /сега е проф., тогава още не беше/ и в крайна сметка няколко лекари ми казаха за миноксидила и така започнах. А относно това защо е миноксидил с финастерид, д-р Зарев още преди няколко години направи такава комбинация, и според него е по-добър вариант от чистия миноксидил. Аз между другото бях спряла да поръчвам от клиниката на Зарев, и дълги години ползвах миноксидил на Foligain, но сега пак реших да се върна към миноксидила на Зарев. Много е, не мога да намеря точната дума, може би нож с две остриета използването на миноксидил - ето сега съм го започнала, влязла съм в "шединг" и нито мога да спра да се мажа, за да не прекъсна действието, нито е да продължавам, като виждам какво става. Иначе и аз съм чувала мн. добри отзиви за Геритамин, имам и преки наблюдения върху една колежка, но в момента няма как да започна да пия, защото косопада сега си е от миноксидила. Ще видим как ще се развият нещата.

# 526
веси димитрова, според мен, мажи си се.
Едва ли ще паднат повече косми отколкото без Миноксидил.
Виж си и диетата( с какво се храниш), трябва да има достатъчно белтъци, ето Nevermoresleep пише, че при нея има достатъчно белтъци, но чак когато е включила колаген Косопада(ът?) се е оправил.
Не казвам, че и при теб ще стане това, ама да се опита, може. Най-вече да си спокойна, защото всички сме изложени на постоянен стрес и често не можем да компенсираме. Hands Plus1

# 527
Да, при мен определено недостатъчните белтъчини бяха виновни. Вече почти година нямам косопад и имам доста нови разтежи. Като ми е чиста косата и я вържа на опашка, задълително трябва да сложа гел или лак иначе от всякъде висят къси кичурчета.

# 528
Аз също добавих колаген към менюто си, също така и протеин. Няма как да стане иначе, имайки в предвид и към каква възраст се запътваме.

# 529
mmm_st, от къде купуваш протеин и колаген?
Мен амазон малко ме смущава.

# 530
IHerb, от там. Във форума има тема, Денис многократно е писала за добавки за коса, колаген и протеин. И аз съм я питала. Може да погледнеш в темата.

# 531
Само да добавя, че за тези добавки, количеството продукт има значение. Преди години си бях купувала колаген на капсули - пълна загуба на пари заради микроскопичната концентрация. Може би за това ми отне толкова време да се заема сериозно и да видя дали приема на колаген "като хората" ще има някакъв ефект.

# 532
Благодаря, mmm_st и Nevermoresleep!
Аз следя Ерик Берг на ангийски в този епизод говори за витамини и микро елементи за коса и и руски-произволен клип.

# 533
Пия 3 по 1 геритамин + цинк и обикновено спира К.
Чела съм във форума, че геритамин влияе на месечния цикъл. Ти наблюдавала ли си някакви отклонения при теб? И за какъв период от време го приемаш? След каква почивка пак го почваш?

# 534
Аз съм го приемала периодично, проблеми не съм имала. Понякога съм си пуквала капсулки и съм ги втривала в косата или съм ги смесвала с маслата за коса.
Но ефектът със сигурност не е от едно две капсулки, а от продължителна употреба.
И не е задължително да е Геритамин, общо взето има с различни наименования, но състава е един и същ.

Срещам едни ЛЕД уреди, някаква четка с лед светлина и някакъв шлем за растеж на косата. Според Вас дали си заслужават парите или дарсонвала си е достатъчен?

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 23:13 от Азара.

# 535
Пия 3 по 1 геритамин + цинк и обикновено спира К.
Чела съм във форума, че геритамин влияе на месечния цикъл. Ти наблюдавала ли си някакви отклонения при теб? И за какъв период от време го приемаш? След каква почивка пак го почваш?

Не съм наблюдавала отклонения в МЦ, но аз го пия за около седмица до 10 дни и ми спира косопада. Може и самовнушение да е. Мажа се и с Миноксидил.

Не помня от кой лекар слушах, казваше че е по-добре да се приема Вит Е под формата на токотриенол , не токоферол, ама кой да си купи...

Тъй като Вит Е и Вит А мастноразтворими гледам да не прекалявам, а и цинка също се натрупва.
За периодично пиене не съм се сещала.

Аз съм го приемала периодично, проблеми не съм имала. Понякога съм си пуквала капсулки и съм ги втривала в косата или съм ги смесвала с маслата за коса.
Скрит текст:
Но ефектът със сигурност не е от едно две капсулки, а от продължителна употреба.
И не е задължително да е Геритамин, общо взето има с различни наименования, но състава е един и същ.

Срещам едни ЛЕД уреди, някаква четка с лед светлина и някакъв шлем за растеж на косата. Според Вас дали си заслужават парите или дарсонвала си е достатъчен?

О, да, маски си правя целогодишно с всякакви масла и витамини, купувам от ветеринарнарната лечебница до нас и тривитаминол( А+ Д+Е).
За ЛЕД уреди не знам, аз ходех да ми правят мезотерапия на коса, в разтвора дерматоложката е слагала и миноксидил + други съставки, които забравих, за съжаление тя е на "едно по-добро място".

# 536
Zanet, благодаря.
Веси, забравих да коментирам това, което си написала за мезотерапиите... Зарев винаги ми е казвал, че такива и подобни процедури нямат никакъв ефект. На теб не ти ли го е казвал?

# 537
Zanet, благодаря.
Веси, забравих да коментирам това, което си написала за мезотерапиите... Зарев винаги ми е казвал, че такива и подобни процедури нямат никакъв ефект. На теб не ти ли го е казвал?
Е, как да не ми е казвал човека, казвал ми го е. Той говори много умни работи и ако го бях слушала, колко главоболия щях да си спестя. Но все гледам нещо в ютуб, разни такива поредици от рода на Естетик брейнс, някой каже нещо и аз се подлъгвам. Колко пъти съм се подлъгвала по Миаманте и Кокосолис, идея си нямате, напълно наясно съм, че с тази масирана реклама едва ли работят, но все си взимам по нещо. Последно пролетта пак си взех Крисчина, които са доста скъпи и пак нищо, като с тях си направих два курса, не един, защото знам, че трябва време. Сега съм се запалила по вливките, които правят в различните клиники, гледам и д-р Константин Маламов, и сигурно ще се излъжа и този път.

# 538
Веси Димитрова, от кой филър за коса си доволна? Моля те, сподели малко повече за него -като при плазма и мезотерапия ли е болката,кога и какъв ефект забеляза, на колко време се прави, цена...

# 539
Момичета, искам да благодаря за приятната компания в темата, за съветите и обменянето на опита, както и за добрия тон. Отказвам се вече от борбата с реактивния ми косопад. Обикаляне по лекари и даване на стотици левове залудо ми дойдоха до гуша. Ако иска да спира, нямам повече нерви. Пожелавам успех на всички в борбата с косопада и да се отървете от него. Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт