Косопад - тема 26

• 57 985
  • 824
  •   1
Отговори
# 555
Vnd, кой лекар лекува момчето ти? Много странно - д-р Зарев защо отхвърля мезо и плазмотерапия, като вариант за лечение, а други препоръчват?Аз мога да кажа, че са ми помагали да хидратират косата и скалпа и да поддържат по-добър вид на косата.Не съм забелязала да ми е намалявал косопада от тях, нито нови косички, но определено ми помагаха в онзи период, в който косата ми беше ужасно суха, изтощена и изтъняла и маслата само влошаваха положението.
Мисля, че има много важно значение в кой период и в какво състояние на косата се правят различните терапии.

И аз се чудя защо се отхвърля мезотерапията, а се препоръчват филъри?
Според мен много зависи какви вещества съдържат филарите и респективно веществата в мезотерапията.
Иначе едното е същото като другото, но в мезото може би е по-малка концентрацията.
Плазмотерапията според мен се отхвърля, защото е плазма от самия човек, а дали слагат други вещества и какви, в каква концентрация, не винаги е ясно.

# 556
Всъщност дерматолозите препоръчват и мезотерапия, и плазмотерапия, и филър - той е един единствен, този който съм цитирала в предходна публикация. Аз споделих своето мнение, че единствено само от филъра виждам ефект от към нов растеж, и то осезаем. От плазмотерапия и мезотерапия не съм видяла, само ми засилват косопада, за растеж да не говорим. Общо взето повече от тях препоръчват миноксидил плюс някоя от тези инжекционни терапии. И всичко е строго индивидуално - последната дерматоложка, при която ходих да ми слага филър казва, че тя лично не може да препоръча кое от трите изброени има най-добър ефект, и че е виждала невероятни резултати и при обикновена мезотерипия, от която други пациенти въобще не се повлияват. Общо взето, но ние си го знаем универсално лекарство няма, освен може би миноксидил, но има процент хора, на които и той не действа. И пак всичко това с уговорката, че всички изследвания са ок, не е дефицит на витамини или хормонални проблеми, а има наличие на косопад.

# 557
  • София
Сина ми е с доказана Андрогенна алопеция
Както многократно съм писала - косопада започна след Ковид, когато беше на 15,сега е на 19г.
Знаем ,че косата ще опада ,но докато той го приеме сам ще правим всичко възможно да я задържим за по- дълго време с добавки,Миноксидил, PRP и мезотерапи....
Както е казано в горния пост- всички е строго индивидуално и всеки лекар намира кое как действа при различните пациенти. Аз само споделям какво е подействало на моя син и как сме процедирали ние

# 558
Сина ми е с доказана Андрогенна алопеция
Можеш ли да се сетиш с какви точно изследвания е доказана? При мен първо казаха, че е андрогенна, после докторът се отметна от диагнозата, но не постави друга.

# 559
Здравейте.
Аз реших да ползвам ампулите Крешина. Доста скъпи са, но направих три месеца курса. Няма никакъв ефект.
Написах коментар в Златна рибка за тях, но понеже е отрицателен не беше публикуван.

# 560
Неведнъж сме казвали, че резултат се вижда след 4-6м третиране на косата.Така че е е очаквано.

# 561
В описанието на Крешина пише 3 месеца. А и все пак би трябвало да има поне минимален ефект, нали?

# 562
  • София
Здравейте!

Някой има ли отзиви от локално приложение на ампули с мелатонин? Четох някакви изследвания за много добро повлияване на андрогенна алопеция.

# 563
В описанието на Крешина пише 3 месеца. А и все пак би трябвало да има поне минимален ефект, нали?
Много зависи какъв е проблемът.Но реално няма да видите голям ефект, освен ако не е лек сезонен косопад.

# 564
Косопада ми е от години - в менопауза съм. Не мога да го спра/намаля особено при къпане. Дайте изпитан съвет, моля.

# 565
Къде правите прегледи с Доц. Валентина Брощилова? В супердок първия възможен час е юни месец

# 566
Къде правите прегледи с Доц. Валентина Брощилова? В супердок първия възможен час е юни месец
Аз запазвам час през супердок и си чакам около 5 месеца. След първия преглед, поставяне на диагноза и терапия ако се налага си пишем във вайбър  (дава телефон при нужда/въпроси)

# 567
Косопада ми е от години - в . Не мога да го спра/намаля особено при къпане. Дайте изпитан съвет, моля.

Според мен наблегни на всички незаменими аминокиселини + заменимите(глутатион, таурин).
Косата се състои от протеини.
Изследвай си витамин Д, повечето сме в дефицит и започвай да го пиеш задължително с К2, но менахинон т.е. МК7, + магнезиев глицинат по около 2 по 400 мг, вит Ц + А, всички от група В, цинк.
Виж дали не си премиваш косата.
За скалпа-масажи ръчни или за по-лесно с масажор, ако имаш път към Гърция или някой, който може да донесе- Миноксидил 5%. Там е 21-22 евро. Или виж, преди по нашите аптеки имаше стимуланти за растеж на коса. Не бяха лоши.
Хубаво е маски с масла. За по-лесно измиване- съвсем малко балсам или половин жълтък. Ние си мажем лицата, ама за скалпа? Въобще не обръщаме внимание.
Тук се писа за филъри, виж постовете на Веси Димитрова по-нагоре.
Аз правех мезотерапия като вътре ми слагаха и миноксидил. Не знам дали да препоръчам, много зависи от този, които я прави.
И най-важното-не брой косми и не се вторачвай, че така още повече се стресираш.
 Hug

# 568
Ама, моля ви, как така "изписвате" миноксидил 5%? Той е за мъже.

# 569
Аз запазвам час през супердок и си чакам около 5 месеца. След първия преглед, поставяне на диагноза и терапия ако се налага си пишем във вайбър  (дава телефон при нужда/въпроси)
Значи този период е нормален. Мисля да си взема Приорин, надявам се няма да си навредя. Не знам дали ще има ефект, той основно съдържа биотин, който приемам

Общи условия

Активация на акаунт