За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 23 102
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • пак на Рив Гош
Точно днес го гледах, че ми излезе препоръчан във Вики Ракутен. Ще чакам твоите отзиви.
Засега го оставям на заден план, че нещо много сериали ми се събраха. А и още съм на половината на първия сезон на Joy of Life, а там ме чака и втори.

П.П. Ако на някой му е интересно да се просвети за корейските гоблини, dokkaebi:

Между другото, целият канал е интересен. Аз съм почти наполовината на корейската история, тъкмо започвам Чосонската династия Grinning

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 21:52 от Роца

# 196
  • вятърничава
От къде да започна?
Рори, това са ми от най - любимите моменти в докторския сериал - в автобуса и в болницата, когато брат и ги събра отново. Ние с Роца сме големи фенове на сериала Hug Дано рождениците да ни зарадват с такива скоро.

Роца, пак сме на едно мнение за No Gain No Love, еп.1 ми беше малко.... спорен. В еп. 2 взеха да ми се наместват нещата, разликата не ме притеснява. Харесва ми, че героят на Ким Йонг Де е странен, за разлика от теб ми изглежда дечко с тази коса и очилца. За гардероба на кака съм съгласна, чорапки, обувки. А на сватбата беше като с ученическа униформа. Но, няма как да не ги гледам тези двамцата, харесвам ги по отделно и заедно. За пликовете с пари думи нямам, за сватби, за погребение, за рождени дни, на бедното гадже на драгоцения син, за да го зареже, на излелия от затвора Scream
Междувременно, наред с всички текущи сериали, започнах един, който за 5 епизода ми харесва без забележка. Search: WWW темата е актуална и много интересна. Мацките са страхотни, амбициозни, красиви, знаят какво искат и няма как да критикувам гардероба им, стилни са. Мъжкият каст е.... сами виждате, нямам грам против разликите във възрастта, напротив ЗА съм, защото свалките, романтиката, химията, всичко е много добро. Има динамика, обрати, съпоставяне, конкуренция, борба между морално и законно, сисманс, абе всичко си намерих там. Jang Ki-Yong е превъзходен,    харесвам Ji Seung-Hyun, а Lee Jae-Wook още не се е проявил, в очакване съм

# 197
  • пак на Рив Гош
Едната рожденичка със сигурност има нов сериал, Dear Hyeri (To My Hye Ri), който трябва да излезе през септември. Аз съм се заредила на клона, остава да видя и в коя платформа ще го пуснат.

А на сватбата беше като с ученическа униформа.
Точно! Дано по-нататък да й оправят гардероба. А пликовете с пари и на мен ми събраха очите, както и изчисленията Grinning.
Search WWW е сред любимите ми сериали (гледах го два пъти), дала съм му 10*. Фен съм и на трите Главни, просто са разкошни Heart Eyes. И Дже Ук се появява малко по-късно в хода на действието, но е много сладък в ролята си.

# 198
Роце, много благодаря за видео канала, както се сещаш веднага го подхванах Laughing Интересно как до сега не ми е попадал Thinking

# 199
Изгледах няколко сериала през изминалите 2 месеца. Два от тях се оказаха много добри. Fall in Love (2021) и Faith (2012).Като цяло вторият много повече ме впечатли.Принципно азиатците снимат доста реплики на популярни западни сериали , но в случая май е обратното. Идеята за Outlander май е крадната от Faith

# 200
Съмнявам се - Аутлендър е по поредица книги, която излиза от много години. Опитах се да ги чета и не ми харесаха.

# 201
Съмнявам се - Аутлендър е по поредица книги, която излиза от много години. Опитах се да ги чета и не ми харесаха.
  Може и така да е. На мен сюжетите им ми се сториха доста сходни.Божият лекар е 2012 , а Друговремецът 2014 , та затова предположих кой от кого Simple Smile

# 202
Книгите са от 91-ва. Т.е. първи том.

# 203
  • пак на Рив Гош
А, мислех, че книгите са даже по-стари, не знам защо. Аз бях загледала сериала, но нещо не ме грабна, захванах книгите с надеждата, че може повече да ми харесат... и пак не стана. Не е моята чаша чай. А по принцип си падам по английски period-произведения.

Дани, на мен каналът ми попадна случайно, докато се ровичках за корейски митични същества. После видях историческите клипчета... и работата отече Joy Не че ще запомня всички крале и принцове, ама поне придобивам някакава представа за "последователността" на събитията и ще мога по-добре да ситуирам разните сериали, дето ги гледаме Grinning

# 204
  • пак на Рив Гош
Пак съм аз, ама не мога да си редактирам предното мнение.

bb6, не знам дали ти е попаднало пред погледа риалитито на Jo Jung Suk - From A-List to Playlist, където се изявява като певец. Нетфликс ми го предлагаше упорито, но аз не му обърнах внимание, понеже не харесвам актьора чак толкова, че да го гледам в риалити. Но днес в Инстаграм ми попадна откъс на един от епизодите, където се бяха събрали любимата ни пееща дружинка доктори Heart Eyes. В четвърти епизод по-точно, ако искаш да му хвърлиш око Grinning

Аз си гледам текущите корейски заглавия с повече или по-малко успех.
Хареса ми тази закачка със Something In the Rain в предпоследния епизод на Love Next Door: https://www.instagram.com/reel/C_dEdzxPgK_/?igsh=MXJ0MDkzdGx0MTcxcQ==

И за нас, които ползваме корейска козметика Joy : https://www.instagram.com/reel/C-9yZQVOde0/?igsh=MTV5aWoyY2hobnRvcw==

# 205
  • България
Тези дни се мъчих с Love’s Rebellion (2024).
Хубави актьори, декори, уж от моя тип сериали, но хич не ми потегли.
Едва изгледах 11 епизода и минах на последния.
Колкото и да е страхотен Zhang Ling He понякога героят му не струва.

# 206
  • пустинен пъпеш
Нещо не ме увличат двата текущи,които следя ,въпреки участващите хубави актьори: в Love Next Door съм точно до закачката със Сончето в началото на 5 еп.,а в съседския съм спряла по средата на 8 еп.Междувременно изгледах новоизлезлия 40-сериен китайски Are You the One ,ненапрягащ  псевдо исторически сериал със станалата почти задължителна амнезията на г-ня,с адекватни гг-и с постепенно нарастваща привързаност помежду им и без отблъскващи интриги.И докато си търсех да продължа с друга дорама,а и споменахте Минчо,започнах и Faith(2012),засега ми е интересен,но в еп.2 наред със старинния интериор,забелязах и някои несъответствия като тънки полупрозрачни ,а също и плътни завеси на прозорците в стаята в дървената къща,където бяха затворили гг-ня;а и дългите кожени почти пелерини на бойците,та тези два детайла изглеждат прекалено съвременно за Горьо около 1350 г.Докато съставът на странната течност за мазило за масаж на един от противниците на краля е доста интересен.И засега ще продължа да гледам тази  дорама.Също продължавам с интерес следя и отзивите за препоръчваните от вас сериали.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 14:12 от rududu

# 207
Аз се наслаждавам на The Double. Много ме радва. Отдавна не бях гледала сериал, който така да ме грабне. Хем гледам с каф, хем не бързам да разбера какво ще се случи накрая.

# 208
  • България
Неусетно изгледах осем епизода от Blossoms in Adversity (2024).
Актьорът в главната роля не ми е сред любимците, но когато сериалът си струва това не е толкова важно.

Не е фентъзи, но са го направили интересен.
За разлика от повечето сериали, тук не избиха семейството, а изпратиха всички от мъжки пол над 10 годишни на север.
Жените останаха, обаче ги изгониха от имението, остана им само едно малко, дарено от императрицата майка.
Винаги съм се чудила дали в реалността, заемащите висок пост са се сещали да закопаят по малко злато/сребро на различни места.
Ако оживеят, поне да не мрат от глад.

# 209
Неусетно изгледах осем епизода от Blossoms in Adversity (2024).
Само ще каже ,че има оптимистичен финал без трагедия, ако правилно помня. Повече няма да издавам Wink

Общи условия

Активация на акаунт