За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 23 198
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • пустинен пъпеш
След Moon Lovers се заинтригувах да видя актьорът ,играещ 3-я принц в други роли,но още не съм го осъществила.За мен засега Mr. Sunshine като сюжет,актьорска игра,обстановка,операторска работа и музика,както и антиутопията The Devil Judge  си остават най-интересни.Музиката в Tale of the Nine-Tailed също е фантастична,въпреки че не го доизгледах,както ми стана навик през тази година.

# 406
Третият принц наскоро го гледах в сериал от 2011г. Вярно че това са 5г. разлика, но дори когато разбрах, че е този актьор ми беше трудно да разпозная чертите му. Ролята му беше малко статична, затова не можа да покаже ярка и запомняща се актьорска игра.

# 407
Малко Тутси в корейски вариант с Чо Джон Сок.
https://doramy.club/45269-pilot.html

# 408
  • София
Moon Lovers беше първият азиатски сериал, който изгледах. Много ми хареса, основно заради ГГ, но си спомням, че главната така ме дразнеше, и тези постоянни неразбирания, щото зор да не си говорим. Много исках продължение и бях прочела, че китайският оригинал има втори сезон. Но го изгледах много, много по-късно. Основно заради един коментар от Моарейн някъде назад из темите (докато само ви четях) за гологлавите. Smile Нямаше и да го гледам, но исках да видя как са вързали там исторически факти с драмата, а и да не остана изненадана от втори сезон ако има разлики с корейската версия. Обаче...пусто тия голи глави, беее...трябва да им свикна, защото от време навреме има интересни сериали с някой гологлав, обаче не мога да се пречупя.

# 409
  • България
Китайската не можах да я издържа изобщо. Видя ми се мега скучна и мудна, всички актьори и актриси грозни, а главната, която според описанието трябваше в миналото да е съвсем младо момиче ми изглеждаше на 35+.

Заради този несполучлив опит не проявявам никакъв интерес към китайските сериали. Но китайски филми с корейски актьори гледам и ми харесват.

Остана и да ти харесат с тия голи глави.
Все пак, ако се престрашиш, препоръчвам Story of Kunning Palace (2023).

# 410
А моето 17г. момче не може да понася Айю нито като актриса, нито като певица, нито като ХеСу, а като жена я намира за много грозна. Заради нея не харесва АС, но пък го е гледал два пъти.
Вкарай го в правия път,че след някоя и друга година и булка ще ти доведе, та да няма неприятни изненади с някой 120килограмов субект  Simple Smile
Moon Lovers въобще не го харесвам. Гледах го, защото коментарите твърдяха, че е хубав (+ Lee Joon Gi) и има високи оценки почти навсякъде.  
Тоя Lee Joon Gi (4-ия принц ако не се лъжа) в тоя сериал го харесах, за разлика от хрониките на ардал , където замени във втория сезон онова хубавото момче(забравих му името). Тук с маската изглеждаше много добре. Всъщност неговият герой ми допадна най-много.
Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016)
Тази Хе Су е абсурдно тъпа и нагла. Реално сигурно още първите дни щеше да е с една глава по-ниска.
Харесах много идеята "с една глава по-ниска" Simple Smile Действително по сценарий трябваше да се прави на супер тъпа моралистка проповядваща идеите на съвременния соц и ООН в древно Корьо.

Критиката изцяло я отнясят тези , които са писали историята и сценарият. В опитите си да сътворят небивала драма са се оляли тотално и са пропуснали всички онези/други важни неща ,които биха накарали зрителя да изгледа докрай драма от такъв тип, и въпреки лошият финал да остане удовлетворен от изгледаното.

# 411
  • вятърничава
Няма да потретвам или попетвам мнението си за Moon Lovers, само ще повторя,че Lee Joon Gi  бе прекрасен с маската,а IU през повечето време се пулеше глупаво учудена.След време я преоткрих в др. нейни роли.
А третият принц Hong Jong Hyun ще участва в What Comes after Love (2024) - 6 епизода,стартира на 27-ми септември.В него ще участва и японският актьор Sakaguchi Kentaro. Роца пуска видео с него ( # 377 21.09. 2024).

yopen,малко си в грешка пак Grinning независимо от всички изброени от теб недостатъци на сериала, той е хитов и много зрители са го изгледали до края.И са се надявали на продължение. Мисля,че точно съобразяването с мнението и критиката на зрителите осакатяват сценариите,както и изискванията на закона, телевизиите за спазване на морални норми.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 15:04 от bb6

# 412
yopen,малко си в грешка пак Grinning независимо от всички изброени от теб недостатъци на сериала, той е хитов и много зрители са го изгледали до края.И са се надявали на продължение.
Надявали са се на продължение точно поради факта , че не са били удовлетворени от видяното за 20 серии.Аз също бих се надявал историята да претърпи промяна в един следващ сезон. Да се актуализира поведението на героите.
Това с рейтинга е доста мимолетно. На момента са били повлияни от силния драматизъм, забвението в пропастта на времето....несгодите на съдбата предопределила житейския път на 2 сродни души. Да, това би разчувствало обикновения зрител, но дотам!  
Разбира се това си е лично мое мнение. Не ангажирам никого

# 413
  • вятърничава
Аз по рейтинги не се водя, не ги и поглеждам даже.
Продължението е трябвало да бъде доста актуализиращо: тя се връща в съвремието,той я последва и се превръща в чеболски син костюмар, късо подстриган и със супер дупер автомобил, а съответно всички негови роднини,братя, майки,мащехи и т.н се превръщат в членове на семейния  конгломерат и се борят за власт. Бяха заснели дори нещо като трейлър. Пускала съм го в старите теми,сега не ми се рови. Но с това си и остана.

Роца, голям чаровник е тоз дългокос Kim Young Dae.Купувам всичко де що рекламира!
И аз нямах търпение да изчакам бг превода на епизоди 7 и 8 и ги гледах с руски субтитри. А снощи ги гледах и с бг субтитри.Понеже отворих дума за автомобили,No Gain No Love в края на 8еп. Защо не се спазвастарата корейска традиция в багажника на всяка кола да има поне по една метална бухалка? Много по-удобно е да налагаш бившия с бухалка, вместо с чадър.

Love Next Door еп.12 - любов и мнооого реклама. Рекламираха електрическата кола на журналиста, представям си как специално са написали сцената със сешоара и водните пушки заради нея.Рекламираха и автомобила на тате и мама и какво ли още не.Очаквам финалните епизоди да са  по 2 часа.
Скрит текст:
Любовта е навсякъде, млади,родители,приятели.Но е хубаво и весело.Важното е всички да са здрави!Вече ми е ясно,че архитектът се е метнал изцяло на баща си - мил,любвеобвилен,грижовен, мълчаливо страдащ години наред и ревльо Joy Журналистът оплеска нещата,но има време да се поправи.Няма ли страдание,не ми го хвали това корейско.Главните се изясниха,сега очаквам родителите да ги хванат в крачка и да се готвим за голяма корейска сватба, че то време не остава.А колко има за рекламиране още....

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 17:07 от bb6

# 414
  • София
Grinning Рейтингите на азиатските сериали са едно много НЕизмеримо нещо. Там луди фенки на някой участващ в продукцията помпат най-високия рейтинг из всички платформи, в същото време анти-тата пък помпат най-ниския и ходи разбери. Аз уж следя международните сайтове или рускините, ама и там почнаха да налазват и да прихващат от тази култура. И вече не се съобразявам с рейтинг - чета историята, ако ми хване окото, пускам, гледам, превъртам, оставям, довършвам, гледам 2-3 пъти...

# 415
..................................
Критиката изцяло я отнясят тези , които са писали историята и сценарият. В опитите си да сътворят небивала драма са се оляли тотално и са пропуснали всички онези/други важни неща ,които биха накарали зрителя да изгледа докрай драма от такъв тип, и въпреки лошият финал да остане удовлетворен от изгледаното.
Само едно леко уточнение, че и корейският, и китайският сериали са направени по дебютната новела на китайска авторка, която е публикувана 2005 г. Естествено, корейците са нагаждали събитията и героите спрямо тяхната история, но основата все пак е една.

А, за втори сезон на корейската адаптация се говореше само, защото китайският има такъв. Всичко в нета си е единствено спекулации на зрителите. От време на време, в някое интервю подкачат някой от главните за продължение, но те дипломатично отговарят, че бих се радвали, но за момента няма такива индикации.

# 416
  • пак на Рив Гош
Направо се радвам, че първият сериал, който гледах с IU беше Hotel del Luna, затова успях да преглатна Хе Су в Аленото сърце. И аз не се разбрах с този сериал, въпреки, че оцених естетическите достойнства на количеството и качеството на принцовете Wink (и, разбира се, играта). Даже не съм гледала китайския вариант.

Love Next Door еп.12 - любов и мнооого реклама. Рекламираха електрическата кола на журналиста, представям си как специално са написали сцената със сешоара и водните пушки заради нея.Рекламираха и автомобила на тате и мама и какво ли още не.Очаквам финалните епизоди да са  по 2 часа.
Сакън, недей! Че вече като видя дължината на епизодите почвам да се чудя с какво ще ги запълват. А идва и 13ти, където по принцип има една последна драма, така че еднорозите на края да ни се видят по-бляскави Joy
На сешоара в колата се изхилих на глас, толкова очевадна реклама... почти като в The Interest of Love, където хич не бяха дискретни Wink. Но пък не изрекламираха достатъчно зелената маска на Тя, която уж се води мента с шоколад. Сега аз как да знам откъде да си я поръчам? (намерих само някаква полска, не вярвам да е тя Wink)

Прегледах и първия епизод на Dear Hyeri (2024), защото харесвам Shin Hye Sun. Още не мога да разбера кой кой е и за какво се бори и коя е доминантната личност на Главната. Надявам се скоро да ми се изяснят нещата.

# 417
  • пустинен пъпеш
Предстои  първата главна роля на Lee Sang Yi в романтичната комедия ,,CEO Meal Plan"(според  dotamyru,,План питания генерального директора")Историята е за това как изпълнителният директор на компанията, чебол от трето поколение Бок Гю Хюн (Lee Sang Yi), ерген, който не вярва в любовта, се влюбва в диетолога на компанията (Han Ji Hyun“CEO Meal Plan” ще продължи сюжетната линия на героите Lee Sang Yi и Han Ji Hyun от ,,No Gain No Love”, разширявайки ролите им с допълнителни сцени и подобрения на сюжета.
Шоуто е планирано да излезе веднага след "Защото не искам да загубя" (очаква се през август 2024 г.), което ще бъде първата главна роля на Lee Sang Yi в романтична комедия.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:20 от rududu

# 418
  • България
Изгледах само до средата Moon Love (2024).
И не защото е лош, не можах да се справя с главната.
Много неприятна за моите възприятия:
Скрит текст:
Сложих снимка в скрит текст, за да не ми грози профила. Grinning

Много добри първи два епизода от Go East (2024).
Музиката и картинките в началото на епизодите са почти като в "Игра на тронове". Joy
Всички актьори ми харесват, има шанс да стигна до финал.

# 419
Предстои  първата главна роля на Lee Sang Yi в романтичната комедия ,,CEO Meal Plan"(според  dotamyru,,План питания генерального директора")Историята е за това как изпълнителният директор на компанията, чебол от трето поколение Бок Гю Хюн (Lee Sang Yi), ерген, който не вярва в любовта, се влюбва в диетолога на компанията (Han Ji Hyun“CEO Meal Plan” ще продължи сюжетната линия на героите Lee Sang Yi и Han Ji Hyun от ,,No Gain No Love”, разширявайки ролите им с допълнителни сцени и подобрения на сюжета.
Шоуто е планирано да излезе веднага след "Защото не искам да загубя" (очаква се през август 2024 г.), което ще бъде първата главна роля на Lee Sang Yi в романтична комедия.
Нещо такова вече съм гледала. Но не си водя записки. Може би е била китайска версия.
За някой който се интересува от корейска козметика може да е от полза:

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 10:31 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт