За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 23 146
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
bb6, много впечатляващо!
За другите места не знам, ама преди няколко дни две мои дружки се върнаха от пътуване в Китай и гледах снимките им именно на влака, дето влиза в сградата и на едни огромни "корабчета" (почти сгради) по реката до моста.

Chongqing. Живот и здраве много се надявам да отида там. Ама преди това трябва да тренирам доста крака, защото стълбите са брутални.  И храната очаквам да е брутална - надявам се там да е люто като за мен. И Xiao Zhan е оттам ( ма не искам да отида заради това, открих го след като планирах пътуването и сега ми стои като забавен факт в плана).

Следя един екскурзовод/инфлуенсър от града и като почне стълбите... https://www.instagram.com/p/C5oWPPexT4J/

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 23:01 от ElzaFB

# 451
Аз два дни запуснах гледането на сериали и изоставам с "графика".
Ле-ле, извини ме но онемях като ти погледнах листата в mydrama. За това , което си изгледала до момента имам чувството че ги мачкаш тия сериали с по 10 епизода на ден, а се кахъриш за 2 дена почивка, че и от графика изоставаш  Simple Smile

# 452
Цитат
Аз два дни запуснах гледането на сериали и изоставам с "графика".
Ле-ле, извини ме но онемях като ти погледнах листата в mydrama. За това , което си изгледала до момента имам чувството че ги мачкаш тия сериали с по 10 епизода на ден, а се кахъриш за 2 дена почивка, че и от графика изоставаш  Simple Smile
🤣😂😅 yopen има и по-тежки случаи. Ако само видиш моя😅🤣😂
И като си говорите за тоалетни с изглед - ето ви е една от 100 -я етаж в ХК

ММ не се стърпял и снимал LaughingSweat SmileJoy

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 10:01 от Danifin1

# 453
  • пустинен пъпеш
Освен клипа за Chongqing,изгледах и (малко извън темата съм)този за най-странния остров на света Сокоро,намиращ се на 240 км източно от Африка, на който ако флората и фауната му не бяха толкова  защитени видове,несрещащи се другаде по земята,то би бил идеален декор за филм за ранните времена ,когато човекът е живял в райската градина.

# 454
yopen, някои гледаме от над 15 години азиатско. За това време много филми и сериали са минали през екраните ни Hands V.

# 455
Аз пък си нямам списък. Ако въведа такъв ще започне да прилича на служебно задължение и няма да ми доставя удоволствие. Заради това съм благодарна на всички вас, които тук ме държите в тонус с новини за филми и сериали, които те харесали. Често не разбирам бележките, които си подхвърляте, защото съм гледала предимно корейски и китайски дорами и няколко филма. Само няколко японски, а тайски-никога. Част от хората тук сте превърнали процеса в наука. Много хубава неделя Ви желая на всички. Ако попаднете на нещо с еднорози, но да не е ученически- мятайте насам.

# 456
Чрез списъкът съм наясно какво съм гледала , то това е повече от 20 години гледане, и така знам какво ми е харесало и ако  реша мога да повторя.

# 457
Тази година за първи път имам списък на изгледаните неща.
Много съжалявам, че не си направих и за сериали, които съм зарязала. Струва ми се, че този списък ще е доста голям. За догодина и такъв ще си направя.

# 458
  • пак на Рив Гош
Редактирах
----------------------------------------------------------------
И аз си ползвам списъка най-вече, за да помня какво съм гледала (и какво съм опитала и зарязала Joy).

Yopen, "графикът" беше майтап, и повече се отнасяше за графика на излъчване. График за гледане нямам (все още) Joy. А броят ми сериали е за около 6 години, не е от вчера (още съм в началното училище, в сравнение с някои от колежките в темата Grinning). Отделно, съм и лелка с пълнолетно дете, живееща на село, работеща от къщи и страдаща от старческо безсъние. Та, вечер, докато Благоверния трепе зомбита, дракони или други твари, трябва с нещо да се занимавам Joy. За целта хубавите мъже на екрана много помагат. Откъм естетика и зен, разбира се Joy.

От вчера Вики Ракутен много упорито ми предлага You Are My Lover Friend (2024) с чаровния Zhang Xin Cheng, когото харесах в The Day of Becoming You (2021) и Go Ahead (2020). Сюжетът е много по моята част (friends-to-lovers) и понеже съм една слаба жена, си го отбелязах за гледане, като приключа с текущите китайски. Тъкмо дотогава да излезе и целият.
------------------------------------------------------
П.П. Допълвам с клип от снощното представление с дронове на река Хан в Сеул: https://youtu.be/2ko6S-UfLTA?si=p3RiivPGqTozkbTz

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 17:16 от Роца

# 459
  • Русе
Роца, много ми хареса шоуто с дронове! Благодаря ти! Такава красота?!
От вашите предложения си "откраднах" и изгледах "Melody of Golden Age"/ Долгая песень. Това ми е 3-ти китайски, 2-ри костюмен сериал. Харесаха ми двете сюжетни линии - криминалната/разследваща и романтичната - не бяха много разтегнати и бяха красиво вплетени. Е, на романтичната част по едно време изригнах "Хайде бе, целувай, че мама чака за налъмите", но Тя ме чу и се изплъзна. Joy Както и да е. Имаше еднорози, имаше от всичко. На мен , обаче, ми хареса и Лошия - артистът направи интересна роля и заслужава моето "браво".
Дали феновете в Китай са надъхани срещу "лошите" или това е присъщо само за Ю.Корея?

# 460
# 461
  • пак на Рив Гош
Дани, не можах да видя китайските актьори, иска ми да се присъединя към групата (ама аз не искам Joy)

Какво ни чака в близките месеци:
- ноември:
https://www.instagram.com/p/DAk2JvfPGTg/?igsh=MTNzdTF6MmQwOHBpZQ==

- декември: https://www.instagram.com/reel/DAjx_Z4y4i-/?igsh=MmM4YjN2aW5ueDIz

# 462
Роце, ето. Все забравям, че повечето тук може да нямат фейс или да следят затворени групи. Аз ги ползвам за новости на китайския хоризонт. RelaxedWink

П.п. Малко дълго се получи. Много се чудех дали да го сложа в скрит текст, накрая реших да го оставя така, но вие ще ме извините Smile

# 463
  • България
Дали се разглезих от многото сериали или повечето не са добри до финал?
След 22 епизод Go East (2024) рязко ми доскуча и го изгледах набързо.
Започнаха обичайните интриги, опити за раздели, бежанци и т.н.
8/10 заради първите добри епизоди, страхотните актьори и декори.

# 464
Дали се разглезих от многото сериали или повечето не са добри до финал?
След 22 епизод Go East (2024) рязко ми доскуча и го изгледах набързо.
На същото мнение съм. Мислех преди няколко дни да споделя същото ,но бях заета. Много бързо се загуби добрата инерция от началото. Е, все пак нямаше тъжен финал Smiley

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 14:40 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт