За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 21 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Ян Ян си го харесвам в съвременни неща и се надявам никога повече да не приема роля, която ще се налага да носи перука и китайско древно облекло.
Най-вече се надявам да му дадат компютър и да го оставят да играе някоя игра. Измислена игра…Glory.

Kill Me Love Me
Докато се правиха на  влюбени

Скрит текст:
…се влюбиха
Чета коментари за сериала и всички толкова го харесват, а аз сякаш съм пропуснала да си взема хапчето, което всички останали са взели.
Това си е един съвсем нормален китайски сериал, който върви на приливи и отливи.Все пак понякога се случва нещо интересно и за това продължавам да го гледам. Примерно танца с чадъра на главната (и след това с наказанието ). Ето колко малко ми трябва.
Все пак си мисля, че ще завърши със смъртта не е краят, а просто още една глава от нашата безкрайна история.

# 706
  • пак на Рив Гош
Опитах и аз такъв Love Next Door (2024).
Успях да изгледам пет, шест епизода и ми омръзна.
Не се учудвам, сюжетът не е много по твоята част Wink

Alya, ако харесваш романтики без особени сътресения и мелодрами и зрели отношения, You're My Lover Friend вероятно ще ти допадне.

Най-вече се надявам да му дадат компютър и да го оставят да играе някоя игра. Измислена игра…Glory.
И аз! И аз! Толкова се надявам да направят втория сезон на The King's Avatar, ама си оставам само с надеждата. Не вярвам да се захванат отново, все пак 5 години минаха оттогава.
Гледа ми се геймърски сериал. Ама май вече съм минала през по-читавите от тях, а не правят нови. Сега на мода са изкуственият интелект и напредналите технологии (къде медицински, къде други).

# 707
A Virtous Business Гледам си го с удоволствие- за съжаление сега излиза.  Любопитно ми е как само от думата "секс" хората запушват уши. Интересно ми е откъде тази стигма на най-достъпното за хората удоволствие. Нямам обяснение. Голотата, с която всички се раждаме, също е нещо неприлично. Никой не се бори чак с такава страст с алкохолизма или наркоманиите. Може би защото сексът може да е и безплатен. А от другите "пороци" и зависимости се вадят големи пари.

# 708
И аз! И аз! Толкова се надявам да направят втория сезон на The King's Avatar, ама си оставам само с надеждата. Не вярвам да се захванат отново, все пак 5 години минаха оттогава.
Гледа ми се геймърски сериал. Ама май вече съм минала през по-читавите от тях, а не правят нови. Сега на мода са изкуственият интелект и напредналите технологии (къде медицински, къде други).
Аз изгледах дунхуа-та, но не е същото. Все пак ми е една от любимите гейм сериали. Не колкото Cross Fire, но е много близко след него.
И аз мисля, че мина времето на подобни сериали.
Договорът на Ян Ян с Tencent не се преподписа и дори да има втори сезон няма да е с него.

# 709
  • пак на Рив Гош
Мдаааа...
И аз гледах донхуа-то, но то беше по-близо до романа, отколкото до сериала (понеже и романа зачетох, ама не ми стигна търпението за 1700 глави, отказаха се някъде 600-700ната Joy).
Но си остава любим, на едно ниво са ми с Cross Fire.

Интересно ми е откъде тази стигма на най-достъпното за хората удоволствие. Нямам обяснение.
Според мен, по нашите ширини (имам предвид Европа и Северна Америка), това е резултат от векове проповеди на църквата как сексът трябва да не е за удоволствие, а за продължаване на рода. Другото е грях, порядъчните жени и мъже нямат плътски желания и подобни. Трябваше да дойдат swinging sixties, за да се отворят голяма част от мирогледите.
При азиатците не знам какво е положението. То Азия е и от Босфора до Окинава, де, няма начин всички да са под един знаменател Joy.
Май при японците е най-нормално (в смисъл, това си е част от нещата от живота).

# 710
  • вятърничава
Започнах Darimi Family- прокламиран като комедия- да напомня ослепяващо момиче и богат наследник. Малко мудно и очаквано като развитие- стигнали са 8 епизод с превод на руски. Някой следи ли го?
Аз го започнах с надеждата за хубав романс, защото харесвам актьорите в главните роли на Тя и Той. Обаче след 4 изгледани епизода съм "Should I Stay or Should I Go". Семейни истории, Тя ослепяваща, семейството бедно, майката Пак Джи Йон (майката на главната от Love Next Door) изнемогва да свързва двата края, много роднини, кресливи жени. Той богато синче, майка му ми е неприятна и лигава богата съпруга, бащата адекватен и симпатичен, което е рядкост за богаташ. Много сюжетни линии, романтика 0.
След довършени  WWW(2019),No Gain No Love (2024 ) и Love Next Door (2024) тази седмица, които ми харесаха в този ред, Iron Family (2024 ) е разочарование.
Снощи изгледах 4 епизода на Queen Woo . Интересен ми е за сега, динамичен, добре е направен, естествено много персонажи има в тези исторически драми. Чи чанг Ук е зрял, мъжествен крал, който обича кралицата си. Но... няма пълно щастие, особено на кралския трон. Отива му тази роля. Кралицата също ми харесва.
Любопитно ми е как само от думата "секс" хората запушват уши.
Да се чуди човек Thinking децата им щъркелите ли ги носят?

# 711
  • България
Е може ли петък да мине така незабелязан.

# 712
  • пустинен пъпеш
Докато гледам Story of Kunning Palace(2023) си помислих ,че на Zhang Ling He много му отива да е с дългокоса перука и старинни дрехи(повече отколкото със съвременно облекло в последните минути на 38 еп.) и  то в ролци на външно студен ,дистанциран,хладнокръвен и донякъде загадъчен герой особено като направи леко капризно глезена гримаса ,както в този сериал,така и  като Gong Zi Yu в My Journey to You(2023).И носи един своеобразен присъщ само на него чар,въпреки че не се отличава със сладникава хубост.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 22:00 от rududu

# 713
Аз петъчно ви поздравявам с оригинална корейска клавирна музика от много интересен композитор.
https://www.youtube.com/watch?v=92IlKBhKbWM

# 714
Вики, благодаря за музиката. Имах щастието да го чуя на живо. Великолепно изпълнение NotesMusical Keyboard

# 715
  • Русе
"In Blossom" приключен успешно, с малко препускане по диагонала. Сериалът върви в две линии - романтична и криминално-разследваща. По първата , слава Богу, видях голи раменца и ми беше достатъчно. Joy По 2-та: много допълнителни убийства и разследване по тях. Някак "Двойникът" беше по-концентриран и обран, а тук действието е   по-разхвърляно. Е, има хепи финал и...една голяма загадка...или подсказка за продължение - съмнение, че Главният враг все  още не е заловен и е притаен в сянка.

# 716
  • пустинен пъпеш
Споделената от Вики композиция на Yuruma е сред често слушаните от мен.Той е женен за сестрата на актрисата Son Tae-young .

# 717
  • София
Kill Me Love Me се точиии откъм серии… очаквах два епизода днес, те пуснали 1. Пуснали са вече и Fangs Of Fortune. Ще го почвам утре - най-чаканият от мен сериал за тази година е, дано не ме разочарова.

# 718
  • пак на Рив Гош
Айгууууу, забравих петъка! Добре, че е Моарейн, да спази традицията Grinning.
Нищо, наваксвам в събота с няколко снимки/клипчета:
- Кроасанчо Роуун  - https://www.instagram.com/reel/DBVqTnfP57B/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- Ким У Бин за GQ ( между другото, видях, че снимките на новия му сериал, All the Love You Wish For са приключили тези дни) - https://www.instagram.com/p/DBatQscyqHh/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- Lee Je Hoon и Elle Korea - https://www.instagram.com/reel/DBOzcbRupTJ/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- Woo Do Hwan за Harpers Bazaar - https://www.instagram.com/p/DBiMRV5y7MM/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- "синеок" Park Seo Joon за Шанел - https://www.instagram.com/p/DBi7J5fypzy/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
И, специално за Вики:
- https://www.instagram.com/reel/DBfUrJ2OC_f/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- https://www.instagram.com/reel/C_l6ZsVp09G/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

What Comes After Love (2024) - приключен снощи, 8*. Много драматични корейско-японски отношения, на моменти до риене с копита от страна на драгия зрител. Защо не вземат да седнат да се разберат като хората, значи? Ама, като цяло съм доволна. Мога да разбера донякъде всеки от героите (особено Нея, понеже знам какво е да си сам в чужда страна), но ако си говореха повече, нямаше да я има цялата драма. Ама и сериал нямаше да има Joy. Бавен и фрустриращ романс, който няма да допадне на всеки.

П.П. Забравих - една причина да за посещение на Корея Grinning - https://www.instagram.com/reel/DBYqo82veDq/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 22:57 от Роца

# 719
  • Русе
Роца, благодаря за забавната петъчна порция! Flowers Hibiscus Аз съм в групата на харесващите "Какво остава след любовта". През цялото време, и аз като теб, подвиквах "Що не си говорите бе, хора?" Честно, мислех си, че има някакво друго допълнително недоразумение - изневяра или илюзия за такава, неприемане от страна на родители, приятелски намеси и все от този род. То не, че тяхното разминаване беше малко?! И само написването на книгата не беше достатъчно, разговорът "очи в очи" беше наложителен за изясняване. Слава Богу, огънят още гореше в тях и финалът беше хубав!
Връщам се на "Убий ме, обичай ме" и още 2 корейски.

Общи условия

Активация на акаунт