За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 21 952
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря на Роца, че не е забравила пристрастията ми. По някаква причина  това е единственият актьор, при чието появяване изпитвам вълнение. За мен тази реакция е много необичайна по много причини. Започвам да мисля да си направя генетичен тест, защото и синът ми ми избра снаха от азиатски произход, която вече 6 години много обичам.
За  Юрума (Yiruma)-  имам късмет да го познавам лично от Великобритания по време на обучението му, когато беше момче, много срамежливо и неуверено. Познавам, значи че ни запознаха при един общ концерт-продукция на студенти, на която присъствах преди много години. Както с Yoo, но на духовно ниво- музиката му ме развълнува. Дотолкова, че се разплаках, докато го слушах и го доведоха да ми благодари, че съм дошла на концерта. Така става като си вече на много години- има какво да си спомняш.
От сърце желая прекрасен слънчев ден!

# 721
  • България
Благодаря на Роца, че не е забравила пристрастията ми. По някаква причина  това е единственият актьор, при чието появяване изпитвам вълнение. За мен тази реакция е много необичайна по много причини. Започвам да мисля да си направя генетичен тест, защото и синът ми ми избра снаха от азиатски произход, която вече 6 години много обичам.
При мен генетичният тест показа европейски произход, но така и очаквах.
Пристрастията ни може да са свързани с предишни животи.
Пиша го и се смея, въпреки че имаше време, когато се занимавах с такива неща и "видях" и китайско прераждане. Joy
С възрастта ставам все по-цинична и не вярвам в нищо, обратно на хората около мен, които все по-често обикалят църквите.

# 722
  • пак на Рив Гош
Аз съм давала кръв за генетични изследвания, ама винаги са били целенасочено за някой определен ген - къде за да помагам за дисертациите на приятели, къде заради мои болежки Joy. Цялостно изследване на генома си няма да си направя по ред причини.

Пристрастията ни може да са свързани с предишни животи.
Пиша го и се смея, въпреки че имаше време, когато се занимавах с такива неща и "видях" и китайско прераждане. Joy
Не помня дали съм го споменавала досега тук, но преди 100 години една позната, занимаваща се с хороскопи, нумерологии, прераждания и подобни ми направи един куп сложни изчисления, за да ми каже, че духът ми е прероден японски самурай от XVII век Grinning. Може би затова толкова ми хареса в Япония. Ако и в Корея ми хареса, току-виж се окаже, че съм имала и някое корейско прераждане Joy.

Малко есенна красота от Сеул:
- https://www.instagram.com/p/DBiiWZwPifZ/?utm_source=ig_web_copy_link
- https://www.instagram.com/p/DBhkfPATq8a/?utm_source=ig_web_copy_link

Някой да има нужда от ремонт? (за преборване на Sunday-night blues) Wink - https://www.instagram.com/reel/CyN-E_WLXkr/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 723
Някой да има нужда от ремонт? (за преборване на Sunday-night blues) Wink - https://www.instagram.com/reel/CyN-E_WLXkr/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Оф, май наистина остарявам. Оцених чудесната технология със скоча, за да не се цапат плочките от течността за фугите. Супер!
Да ви зарадвам и аз с един супер баскетболист- много красиво е това момче!

И шаржове с моя любимец, който е на среща с фенове в Тайланд!

Много ми е смешно...Лека вечер!

# 724
Не помня дали съм го споменавала досега тук, но преди 100 години една позната, занимаваща се с хороскопи,
Преди 100 годиниииииииии..  Wow! Ясно защо си ги гледате тия китайски фентъзита Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Аз вече твърдо реших преди няколко дена, да не опитвам с нищо което е снимано в Китай и има повече от 16 серии. Продължавам само с корейските и тайландските.
Пс: При мен генетичния код е доста далеч от китайския.Язък за красавиците им! Обаче  никак не ги съжалявам ..Определено културата и начина им на мислене е на светлинни години от моите Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 18:59 от yopen

# 725
  • пак на Рив Гош
Вики, да, наистина е хубав младеж!
Ама и майсторът с плочките не е зле. Почти съм готова да го последвам в Инстаграм. Заради триковете за фуги, разбира се Joy

Преди 100 годиниииииииии..  Wow! Ясно защо си ги гледате тия китайски фентъзита Simple SmileSimple SmileSimple Smile
А сме само едни простосмъртни. Представяш ли си какви периоди бихме споменавали, ако бяхме някакви божества - от 10 000 години нагоре Joy

Одеве забравих да кажа, че наваксах с излезлите епизоди на текущия Seoul Busters. Преди лягане ме чакат Dear Hyeri и A Virtuous Business.
Като китайски реших да започна Reset (2022), понеже помня, че го похвалихте. Пък и е само 15 епизода (yopen Joy).

Пишете, пишете, че утре вечер да пусна новата тема. С хелоуински колаж (по Tuon) Wink

# 726
Аз вече твърдо реших преди няколко дена, да не опитвам с нищо което е снимано в Китай и има повече от 16 серии. Продължавам само с корейските и тайландските.
Явно не си попаднал на хубавите. Наистина има много хубави, смислени и някои от тях дълги драми Grin Или може би още не си им свикнал Grinning

# 727
  • София
Fangs Of Fortune - изгледах 5-те излезли епизода. Пак не е каквото очаквах от тийзърите през годината, но е свеж. Най-после демони и магии освен политическите интриги. Мисля, че е малко бавен, защото го гледам на 1.5 скорост и на моменти ми се налага да поглеждам дали не съм върнала на нормална. Толкова много забавени кадри има. Има една песен от саундтрака, която много ми хареса, леко рок звучене, но още не мога да я намеря в пълен вариант.

Kill Me Love Me - признавам, че ако беше свършил на 23-ти епизод, щеше да е добре. Не съм обнадеждена от трейлърите на следващите епизоди. Има моменти, които ми се струват като изрязани и залепени, а дори не го гледам на превъртане, не е като да съм изпуснала нещо от историята. Но пак, за момента си ми остава от най-доброто излязло тази година, което съм гледала.

Въпреки че ако сравнявам сериалите от 2024 с по-старите, тази година ми е слаба откъм неща, които да ми харесат.

Скрит текст:
Малко ми се загуби и смисълът на раздялата им, какъв беше тоя зор да я спасяват от двореца.

# 728
  • България
Гледам епизод 4 от The Fragments of Kylin (2024).
Нищо особено, но става за едно гледане и е малко епизоди.
Момичето е много сладко, актьорът не ми е особено прекрасен.

# 729
  • вятърничава
Добър вечер, самурайки, китайски и корейски войни (по Роца). Няма начин и ние да не сме били такива в минали животи, затова се събрахме в тази тема.Още не съм си намерила подходяща чаша,за да съм в тон с вас, цяла седмица търся,а Роца ме хвърли в поредния съботен размисъл. И понеже вчера бе ден за размисъл, а днес ден за избор, аз среднощно много се колебах какво да избера да гледам: дали Lee Je Hoon в новия му филм Escape, понеже съм навлязла дълбоко в севернокорейската тематика, заради книга, която чета. Обаче не намерих подходящ превод. Дали Woo Do Hwan в Mr. Plankton. В крайна сметка се спрях на  Ким У Бин и неговия нов филм Officer Black Belt. Съдейки по трейлъра и блонди прическата ми се стори комедия, но се оказа сериозна тема - полицейско, крими и доста бой,само сенсеят на Danifin може да каже колко е добър Ким У Бин в бойните спортове. Хареса ми в тази роля, както и приятелите му, баща му и  колегите му. Корейците не се срамуват да си показват "боклука".
Роуун снима ли друго, различно от фотосесии, не знам! За да не ми се сърди хапнах 🥐 в късни доби.Заради синеочко Park Seo Joon ще си търся Шанел, не съм се прежалила да гледам продължението на Чудовището, дори и заради него. (Хелоуин е скоро Misc Ghost кой знае)
Queen Woo ми хареса, за 2 дни го отметнах. Но завърши с широко отворени порти на двореца за втори сезон. МоарейнД, признах го твоя човек Lee Soo-Hyuk, голяма гад беше. (Теб ако те срещна някъде на живо и не приличаш на Ева Грийн, мисли му! Няма да ти кажа здрасти Wink)
Остава ми да довърша What Comes After Love (2024) тази вечер и в тази тема.

Оф, тази Корея - есента и красива 🍁, майсторите и също 🤫

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 20:26 от bb6

# 730
  • България
МоарейнД, признах го твоя човек Lee Soo-Hyuk, голяма гад беше. (Теб ако те срещна някъде на живо и не приличаш на Ева Грийн, мисли му! Няма да ти кажа здрасти Wink)
Е, не така с лошо, аз ще ти кажа здравей, може и нихао. Grinning
По общо семейно мнение, майка ми е приличала на Ева Грийн.
Брои ли се?

# 731
  • вятърничава
Разбира се 😊
Lee Soo-Hyuk беше луд лошко, но красив. Признавам добре играе.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 21:30 от bb6

# 732
  • пак на Рив Гош
понеже съм навлязла дълбоко в севернокорейската тематика, заради книга, която чета.
Коя книга четеш, ако не е тайна?
И аз търся Escape, ама още не съм го намерила със субтитри.

Роуун в момента е само на реклами и ме ядосва, че не снима сериали, където разхожда костюми. Докато се обърнем, и ще стане време да ходи в казармата (а може би и заради това не снима сериали, понеже знае, че скоро ще ходи в казармата?).

# 733
  • вятърничава
Mr. Plankton с Woo Do Hwan започва на 8 ноември. Да не се заблуди някой по моите писания.

Роца,
Скрит текст:

# 734
Продължавам само с корейските и тайландските.
🤣🤣🤣
Връщах се няколко пъти, за да прочета дали пише тайландски или тайвански.
Щом китайските не ти понасят няма смисъл да си причиняваш тайландски лакорн.
И една малка тайна  😆 не се заблуждавай по бройката на епизодите в сериалите.Да, стандартно са между 12 и 16 епизода, но продължителността на по-старите  лакорни може да е повече два часа.
Освен ако не си решил да видиш някой колежански сериал, хорър, БЛ или римейк на нещо корейско.

Общи условия

Активация на акаунт