Отговори
# 120
На брата на майстер Емон от "Песен за огън и лед" (като дете) и наставника му, обикновен рицар.

https://chitanka.info/book/8944-ritsarjat-na-sedemte-kralstva

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 14:43 от happy cucumber

# 121
А всъщност брата на Майстер Емон май вече беше починал в “Игра на тронове” или греша? 🤔
Емон е последния таргариен , сляп и заточен заедно с Джон Сноу, това си спомням.

# 122
# 123
  • Някъде в Матрицата
А всъщност брата на Майстер Емон май вече беше починал в “Игра на тронове” или греша? 🤔
Емон е последния таргариен , сляп и заточен заедно с Джон Сноу, това си спомням.

Да, брата на мастер Емон е прадядото на Денерис - Егон V.
Емон е негов по-голям брат и всъщност той доброволно "облича черното". Никога не е искал да сяда на железния трон.

# 124
Благодаря!
Вече ми се изясни 😊
Остава загадката защо ще гледаме живота на Егон, когато той не е ключова фигура в Игра на тронове и реално вече е умрял (не знам от какво и как).

Чакам с нетърпение Дракона, би трябвало да има премиера през 2026г надявам се.

# 125
Вестерос не е само "Игра на тронове".
Ако погледнеш линка към Уикипедия, който дадох, можеш да видиш колко много история има.
Не всичко е описано с подробности, но могат да се направят десетки сериали.
В линка към Читанка, който също дадох горе, е книгата за приключенията на Дънк и Ег.

# 126
Благодаря!
Вече ми се изясни 😊
Остава загадката защо ще гледаме живота на Егон, когато той не е ключова фигура в Игра на тронове и реално вече е умрял (не знам от какво и как).

Чакам с нетърпение Дракона, би трябвало да има премиера през 2026г надявам се.
Ще дават Домът на Дракона след Рицарят на седемте кралства , или поне така предполагам.  Но някак ми се искаше да пуснат тази година единият сериал и на следващата другият . Според мен накрая ще стане един миш маш . Но все пак ще ги гледам и двата. Наскоро си припомних втори сезон на Дракона, и нищо чудно пак да го изгледам преди да започне трети сезон .

# 127
  • Някъде в Матрицата
Ами защото има написан материал Laughing Въпреки, че може да има сезони и по ненаписан материал.
Пак е интересен период от вселената на Вестерос. Приключила е новата война между Таргариан за трона. Дракони вече няма, но пък тук-таме изскача някое яйце. Аз много искам да се появи и митичния Bloodraven.  В единият от разказите се появявя, но дали ще го видим сега, нз. И в случая един Таргариенски принц, решава да стане оръженосец на рицар, който дори няма особено потекло.

# 128
Благодаря за инфото за новия сериал, което сте дали тук. Може би ще го гледам. Но честно казано се надявах да пуснат сериал, който да разгледа историята преди Лудия крал и бунтът на Робърт и Нед Старк. Мисля, че това ще е доста интересна история, която да запълни "дупката" от случилото се преди "Игра на тронове".

# 129
  • Варна
Благодаря за инфото за новия сериал, което сте дали тук. Може би ще го гледам. Но честно казано се надявах да пуснат сериал, който да разгледа историята преди Лудия крал и бунтът на Робърт и Нед Старк. Мисля, че това ще е доста интересна история, която да запълни "дупката" от случилото се преди "Игра на тронове".
Мартин не е давал много подробности там, ще трябва да измислят от себе си, а се видя като няма книжен материал колко им е капацитета.

# 130
Е, има си достатъчно материал от Бунта на Робърт, но Мартин не желае да пипат там. Пази си някакви разкрития за бъдещите книги, които никога няма да напише...

# 131
  • Варна
Е, има си достатъчно материал от Бунта на Робърт, но Мартин не желае да пипат там. Пази си някакви разкрития за бъдещите книги, които никога няма да напише...
Хич не е достатъчно. Все преразкази на майстери. Нито един ПОВ от първо лице.
Но със сигурност така ще си остане, дава поводи за безкрайни интерпретации. Simple Smile

# 132
Колко ПОВ имаш от Танца на драконите, по който е сериала от тази тема? Даже при Танца има повече недомлъвки и различни майстерски версии. С изключение на историята около Ашара (която спокойно може и да изрежат), при Бунта на Робърт всичко си е общо взето ясно.

# 133
  • Варна
Колко ПОВ имаш от Танца на драконите, по който е сериала от тази тема? Даже при Танца има повече недомлъвки и различни майстерски версии. С изключение на историята около Ашара (която спокойно може и да изрежат), при Бунта на Робърт всичко си е общо взето ясно.
На мен Таргариените не са ми интересни Trollface
За Бунта  има по-дълбока загадка относно отношенията Регар - Лияна, която ми се струва умишлено не искат да се зачеква, че има материал за тонове интересни книги.

# 134
Изнамерил е Регар най-вероятно някакво предание, че Обещаният принц трябва да е кръстоска между огъня и леда, зарибил е Лиана, която и без това не е умирала от желание да се омъжва за Робърт и туй то. Не е някаква супер неразкриваема мистерия.
На мен около Ашара и престоят на Нед при Дейн ми е по-интересно. Мисля, че там има някакъв по-сериозен спойлер, до който фенските теории не са достигнали.

Общи условия

Активация на акаунт