Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 45 172
  • 744
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря и аз за новата тема и домовата книга❤️!
Относно грамотността се убедих, че човек бъркащ и с й, не му пречи да е много добър лекар или пък човек завършил Онова училище, не може да ме упъти на познато място например, да разбира какво казвам, да прави по-задълбочени заключения и т.н.
То сигурно не му пречи, да, но редно ли е...12 години е  учил в училище БЕ , после още 6  е следвал, прочитайки детайлно  огромни обеми на бг,  след това и специализация е карал. И накрая написва, че пациентът Х е със съдови малформаций примерно...Ми дори и да е прав, кофти изглежда отстрани. Поне на мен, де.

# 16
  • София, Лагера
J_M_M, моите деца слушат много. Големия си слуша и художествена литература. Откакто слуша книги на немски, произношението му съществено се подобри (по коментар на класната, която си е нейтив германка).
Аз също съм пристрастена. Вкъщи се разминаваме като призраци със слушалките Laughing

Според мен опитай, супер зарибяващо е!!!

# 17
Аз пък съм им прибрала компютъра за през лятото. Освен това имат ограничение на телефоните. Лятото е време за почивка, четене на книги, излизане, и разни други занимания. Достатъчно ме баламосва наборката през учебната година, че има да пише презентация, да изпраща домашно в тиймс и т.н, а малката се възползва, когато го види свободен, да си пуска клипчета как се майсторят разни нещица. Много съм зла Wink

# 18
Благодаря за темата!
Нашия семеен абонамент в Сторител вчера точно го прекратих. Две години го държах, в началото слушаше наборката за приспиване. Сега основно си пише с поне 20 човека преди да заспи, та Сторител отпадна. Голямата слушаше разна задължителна литература, но и тя вече не го ползва. Аз не мога да слушам, по старомодното четене съм си, даже в последната година и половина си минах отново на хартия, след близо десетина години с електронна книга. Ходя веднъж месечно да взимам от Столична библиотека, самото ходене за избор ми стана като ритуал. С две думи - сбогувахме се със Сторител, засега.

# 19
  • София
Благодаря за темата.
Моят е на плейстейшън и навън по 4-5 ч. като все ритат. А и има 5 пъти седмично тренировки
Йо повече седи, слуша музика, чете само англ. литература, от време на време излиза.
Не съм ограничила нищо, лягам в 23ч, а те кога, не знам Simple Smile
И лимит съм махнала, да се насладят най вече на ваканцията.

Книги май ще видя от читанката. Ние сме с киндъл, Сторител, не сме привърженици, мен тези гласове така ме дразнят, че се побърквам.

Аз чета 90% когато съм на фитнес. За мин год 35 книги

# 20
Активно ползвам Сторител. Много свикнах с него -докато подреждам нещо, докато чистя, по път за работа, понякога докато заспивам или се събудя нощем и не пускам тв, за да не будя домашните. Наборът веднъж слуша "Немили-недраги", това му беше. Сега съм му купила Христоматията,  но много не и обръща внимание...

# 21
Благодаря и аз за темата! Успех и късмет на aDream и на всички,  които се борят след четвърто класиране!
Сторител нямам и незнам, защо го прочетох строител..
Набора разпуска яко при баба си и дядо си. В 23 се прибира от улицата. Само момчета били нямало момичета.
Книги не е пипнал никакви.

# 22
  • София
И аз така смятам - лятото е за почивка, четене, каране на колело и т.н Sunglasses
Що се отнася до задължителната л-ра, наборът сега се мъчи с "Дон Кихот" Cold Sweat

# 23
Здравейте и благодаря за новата тема. Аз съм на мнение децата много се измориха в седми клас и не я насилвам моята да чете.

# 24
  • София
Благодарности за темата и домовата книга, Lúthien 🤗
Аз пък две страници подред чета Сторител като Строител, моля ви се, и първи-втори коментар ок, явно имаме запалени по строителството съфорумки, но стигнах до "активно ползвам..." и ми светна лампичката😂
Аз съм от много четящите, но от четящите консерви - много рядко чета нещо на Киндъл, обичам книгата да е в ръцете ми, с миризмата на хартия, с прелистването, всичко. Един познат преди време ми каза, че слуша "Цар Плъх" и се опитах да си представя как мия чинии на мивката, докато някакъв глас разиграва сценка с Марлоу и Царя, мне, не е моето 🙂
Нашите моми нямат никакво отношение към четенето, баламосват ме с едно приложение wattpad, където уж четяли мнооого интересни истории на случайни упражняващи се в писането.

# 25
  • Видин
Здравейте! И ние активно почиваме. Няма да го натискам за нищо до 1.09 когато ще започнат и двамата да се готвят за входните. Баткото ще е 9 клас и ми е мъка за него 😂 Нищо не учиха в 8 клас, ама нииищо.

# 26
  • София
Lúthien, благодаря за новата тема и за домовата книга.
Не я карам нищо да прави моята. Много ми е болно, че не иска нищичко да чете. Много се чудех дали да й предложа Сторител. От една страна тя има нужда да чете, да гледа думите, от друга пък по-добре така, отколкото нищо. Не съм го решила, но май ще пробвам.
Аз след сериозен проблем с очите не мога да чета и съм си свалила една програма, която ми чете. Сторител ме изнервя, а така с механичното четене си нагласям сама емоциите. Вече не мога да си представя да шетам без книга в ушите.

# 27
Благодаря и аз за темата!
Успех на aDream и на всички, на които им предстои класиране!
Моето момиче е минало на разходки, телефон и четене на книги. Ходи до библиотеката и оттам взема. Основно еднодневки книги, но каквото такова.

# 28
Никакво намерение нямам, да го карам да учи въобще. Те ще имат много малко предмети и на практика няма какво да се учи толкова. Все още ми прави някакви анализи и връзки с произведенията по БЕЛ, като ги свързва с настоящи случки- така се създава травма в детството. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Сега е наблегнал на спорта, смени отбора и гледа да се докаже. Отиде без да му мигне окото в напълно непознат отбор, където ще градят мнение за него от 0. Голям непукист е, но не мога да крия че съм изключително горда с него. През деня пък идва с нас на работа и помага в производството.
Липсват му много срещите с приятели. Разпръснаха се децата и почти никой не остана в града, няма с кой да се среща, да излиза. А тези които са тук, стоят пред компютрите и не излизат.

# 29
  • София
Плете. Пуловери, жилетки, чанти, дрехи за кучето.. Това само... по цял ден... Smile

Общи условия

Активация на акаунт