Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 45 181
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Моите го посещаваха, но по-детската версия. Не пожелаха да повторят.

# 61
  • София
Още за домовата книга: момиче в ЧСУ Евлоги и Христо Георгиеви с китайски език

# 62
  • Бургас
Като ги оставяхме, и на мен ми се дощя да остана. В Юндола е лагерът.
Лутиен, на лични ще пиша, че да не излезе реклама.
Бебчо, някой йога ритрийт освен, ама там е малко по-така работата.
Да не е свързан с МБ този лагер? Племенницата го посещава от много години и е страшно доволна. Моето момиче не можа да се пречупи и да се откъсне от мама и тате и да ходи, за което аз много съжалявам.

Има надежда да знаеш.  Моят тази година за първа година беше 5 дни на лагер и даже спря да ми звъни, което е чудо на чудесата.
Забелязвам и че е влюбен и му се радвам. 😊 Излизат си компания следобед, разхождат се , а вечер си говори с нея по тел. Тепърва започват и тези емоции, а на него изобщо не му ще да чуе и дума за учене или четене на задължителната литература. 🤭
АDream, пожелавам много успех! 🍀🍀🍀
Lùthien, благодаря за новата темичка! ❤️

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 22:44 от *Sesil*

# 63
Lúthien, благодаря за темата и много дизайнерски оформената домова книга Flowers Hibiscus
Направо завиждам на групите от двете "перални" (АЕГ-тата) + НЕГ какви продължения на родителските срещи ще си правят извън училище на бЕло Simple Smile

Морският спортен лагер на наборката отпадна. От училище малко преди началото на учебната година ще им организират изнесен есенен практикум по профила, но не искат майки да мият епруветки Sad

aDream, утрото е по-мъдро от вечерта, а ти имаш цели две да помислиш какво да правиш в понеделник Flowers Four Leaf Clover

# 64
Тва мойто се запознава с немския, приятелки и помагат, дали и учебник А1 и тя е много любопитна. Много нетипично. Падам от коня направо, кво му стана на тва дете. Вълнува се чак.
Литература не чете, никога не е чела.
 В 8 клас децата се променят много май, усеща се разлика в нея от сега още, гледам я всеки ден и мигам на парцали.

# 65
  • Sofia
Дами, казвайте ги тия неща за лагерите, ако може за догодина по-навреме. Тя заглеждаше баскетболния с английски, но заради някаква интрига със съотборнички (не спряха), се отказа. Не си беше организирала нищо, но прекараха 10 дни в къщата на приятелка в Лозенец, и сега е една седмица в Банско. Мисля, че един Юндола би им се отразил много добре, че много на лежане го удариха, а са спортистки. Въобще тоя седми клас им взе силиците Grin

За следващото лято съм ѝ планирала интензивен курс по английски и отсега ѝ го говоря, да свиква с мисълта. Смятам да е в АВО, но ако имате по-добри предложения като например някой лагер със сериозно учене, съм отворена. Тази година ще я оставя да се потопи в немския Trollface

raiaee, ти малко ме успокои, че има и други от НЕГ, които не са изчели зад.литература. Моята девойка също е ентусиаст за немския. Винаги е твърдяла, че го харесва повече от АЕ. За него си трябва страст Revolving Hearts

# 66
  • София по рождение
raiaee, ти малко ме успокои, че има и други от НЕГ, които не са изчели зад.литература. Моята девойка също е ентусиаст за немския. Винаги е твърдяла, че го харесва повече от АЕ. За него си трябва страст Revolving Hearts
И мойто чат пат пуска по някоя дума на немски. Усещам го, че има ентусиазъм, макар да се прави на непукист.

Твърди, че чете от христоматията преди заспиване.

За лагерите и аз искам да го изпратя от следващото лято. И планински и морски, че и в Австрия езикови имаше май. Давайте идеи и координати!

Тепърва ще ходим на почивка, вече броя дните. Но, солидарно с неприетите, ще ви дочакам хубавите новини тази седмица.

# 67
  • София
Ани, и аз планирам интензивен курс по английски в АВО. Освен, ако ФЕГ не ме саботират с някой езиков лагер.

Ние сега трябваше да сме в Италия, но се наложи да останем и няма да почиваме това лято. Хубавото е, че имам толкова работа  че дори не отразяват този факт. Лошото е, че дребната скучае.

# 68
Ани, и аз планирам интензивен курс по английски в АВО. Освен, ако ФЕГ не ме саботират с някой езиков лагер.

Може да се самосаботирате с езиков лагер. ФЕГ - едва ли. Организират екскурзии (не самите ФЕГ, но за децата от ФЕГ), които са с хубава програма, но обикновено са през пролетната ваканция.

Ние на 25 юли решихме за този лагер. Голямата като чу програмата, докато я четях на малката, реши, че й се ходи и на нея. Тя лагери ми отказваше след един много екстремен на Байкария, в който за 6 дни минаха 84 километра през пресечена местност и спяха всяка вечер на палатки, които си разпъваха сами на различни места (за мен чудесен лагер). Ние сме запалени къмпингари, децата така са израснали, но май ходенето й беше дошло в повече.

В осми клас се разбрахме без никакви уроци. След това, живот и здраве, мисля да си продължи с уроци по АЕ, школата е безпредметна при нея, тазгодишният ми опит с школа по БЕЛ потвърди съмненията ми. Много се разсейва и й трябва персонално внимание.

# 69
  • София
Моите и двамата ходят на лагери от 3 група в детската градина.
Villi land е много хубав, с английски в с. Мийковци.

Йоана всяка година ходи на лагер с рисуване с Цвети Спиридонов и на лагер от Пол денс , страхотни преживявания. Сами готвят, оправят,  дежурства имат, излети, спорт.
Марти от футболният отбор беше на лагер, контузиха го. Там не знам какво да правя с тренера. Той харесва отбора, повече от 18мес е там, налага се, един от най техничните и все не го вика, или го пуска за по 10 мин. И хем искам да го отпиша, хем е добре да спортува

# 70
Съоткачалки, днес имам рожден ден!
Торта няма да имам затова ще си пожелая няколко неща, а не само едно докато духам свещите.
Пожелавам си нашите деца, които ще участват на 5то класиране да успеят за желаната паралелка и да поплачат от щастие!
Пожелавам си нашите деца да обикнат класа в който попадат тази година и да имат едни вълшебни 5 години!
Пожелавам си не само наборите, всичките ни деца да са много, много здрави и щастливи!
Пожелавам си днес в Aréna Porte de La Chapelle нашите златни момичета да покажат най- доброто от себе си и да вземат златото. А аз обещавам да си поплача от щастие и да пея химна в залата с цяло гърло докато издигат знамето на България за 1то място!
И понеже съм в Париж ви черпя виртуално с макарони

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 11:01 от sisill

# 71
  • Sofia
Заради Ковид големият няколко пъти не успя да отиде на поход с Байкария - отлагаха, отлагаха и не се получи (той искаше до Райското пръскало). Пак заради К. и езиковият лагер в Австрия се отложи с една година и да ти кажа, helli_sun, това беше едно хубаво преживяване, но за немския - никаква полза (с "Велбург" ходи). Ще търсим немски лагери Wink Знам кои съфорумки да попитам Wink
Ските в Австрия и на мен ми влязоха в ума, особено ако ще може и немския да практикува. Не е карала две години заради подготовката за НВО. sanaka, да дадеш сигнал кога да букнем и кой период Heartpulse Май в извънваканционно време беше по-добре Rolling Eyes
etomira, жалко за Италия, но хубаво, че имаш ангажименти, за да не мислиш много-много Kissing Smiling Eyes
sisill, жива и здрава да си и всичките пожелания да се сбъднат Gift Heart

# 72
Sisill, честит рожден ден!

# 73
  • София
По всяко време е добре. Наборът тази година ходи през пролетната ваканция /че не исках да отсъства от училище/. Тогава ги правят на глетчер и няма проблем със снега.

sisill, жива и здрава да си и да 'илядиш!

# 74
sisill, честит рожден ден! Да си жива и здрава!

Общи условия

Активация на акаунт