Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 45 193
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Скрит текст:
Много благодаря за стиснатите палчета Simple Smile Имам нужда.
Но да ви кажа честно, тази седмица толкова нерви, притеснения и сълзи похабих, че не знам дали ще имам смелост да обикалям училищата и отново да треперя, като видях за колко мъничко се изплъзват нещата. Sad
Лошото е, че сега сме в план В, а колко ми се иска да бяхме поне в план Б, както на 1-во и 2-ро класиране... Със сигурност, и за съжаление, план А отдавна отпадна и за него няма никакъв шанс.

На всички пожелавам спокойна и заслужена почивка. Nature Sunny

# 31
  • София
Не знам кои са ви план А, Б и В, за да можем да говорим с конкретика, но при вариант, в който детето е изпаднало на по-долно желание от второ класиране, аз бих продължила. Знам колко нерви и треперене е, разбирам и чувството за вина - неизбежно е, когато поемаме цялата отговорност. Глътни малко въздух до понеделник, виж какви места и какви графици ще излязат, и тогава решавай.

# 32
Скрит текст:
Много благодаря за стиснатите палчета Simple Smile Имам нужда.
Но да ви кажа честно, тази седмица толкова нерви, притеснения и сълзи похабих, че не знам дали ще имам смелост да обикалям училищата и отново да треперя, като видях за колко мъничко се изплъзват нещата. Sad
Лошото е, че сега сме в план В, а колко ми се иска да бяхме поне в план Б, както на 1-во и 2-ро класиране... Със сигурност, и за съжаление, план А отдавна отпадна и за него няма никакъв шанс.

На всички пожелавам спокойна и заслужена почивка. Nature Sunny
Нищо не се знае. Аз не мисля, че ще са чак толкова много рискуващите за пето. Късмет, каквото и да решите! Flowers Four Leaf Clover

# 33
  • София
Вижте какви места има и къде и ще ви дойдат много идеи. Сигурна съм. Не се тровете повече, станалото, станало. Ще има единични места по много училища до септември. Спокойно... Пък за дете с висок бал е 100 % влизане, където и да подаде...

# 34
  • София
Плете. Пуловери, жилетки, чанти, дрехи за кучето.. Това само... по цял ден... Smile
Плете? Сериозно? Та това е страхотно! Адмирации! Възхищавам се на хора, които плетат, шият или бродират. Hands Clap

# 35
Моята е на младежки лагер, даже е със сестра си - от 14-15 до 20-21 годишни са, много народ. Първите 3 дни правиха сериозни преходи - по 17-18 км катерене по баири, сега разпускат с творчески занимания - ще поставят пиеса - Сън в лятна нощ - едни играят, други са по сценографията (сестра й там се вихри), трети правят музикалното оформление. Та чете, чете Joy да учиш реплики по Шекспир да не е малко. Доколкото я познавам, това ще е четенето за лятото.

# 36
Мартеа, какъв е този лагер? Звучи много добре.
Моята не беше много ентусиазирана от тазгодишния си лагер, не че беше чак лошо, но полезната част беше слаба, а пък забавленията бяха твърде строго структурирани...

# 37
  • София
aDream, ще събереш сили, почини си събота и неделя и в понеделник-каквото сабя покаже Flowers Four Leaf Clover

мартеа, звучи страхотно това с лагера, Шекспир - Шекспир, всичко е бонус Hug
Направо ми се прииска и аз да отида на един такъв. И тази мисъл ми мина и когато изпращах наборката на лагер. Дали няма някой, който организира такива нещица за динозавърчета Joy

# 38
Като ги оставяхме, и на мен ми се дощя да остана. В Юндола е лагерът.
Лутиен, на лични ще пиша, че да не излезе реклама.
Бебчо, някой йога ритрийт освен, ама там е малко по-така работата.

# 39
  • София, Лагера
Ама девойки, защо приемате четенето като някакво усилие или вид "ангажимент"? За мен това е едно от малкото истински и смислени удоволствия и за моя радост и хлапетата ми го приемат така.
Малкия чете "Звездни дневници" на Лем и много се забавлява. То и аз още се смея, като се сетя. Вечер вкъщи коментираме някакви забавни книги и никой няма усещане, че го "карат" да чете. Е, с Бокачо е друга историята, ама няма как без това да се мине.
Аз също чета книги на хартия, но те изискват време. Слушането става: на път за работа, докато готвя, докато шофирам нанякъде ("Брулени хълмове" е точно едно пътуване до Свищов и обратно), докато вися в задръстванията или се возя в градския транспорт.

# 40
Здравейте, момичета!
От десетина дни сме на морето, чета темата 2-3 пъти седмично, ударно по 20-30 стр. наведнъж Simple Smile

Честито на всички успели на 3. и 4. класиране!
aDream, стискам палци!
Позачудих се за 4-тото класиране, дали да не изтеглим документите и да се пробваме за НЕГ (и щяха да стигнат точките), но детето си харесва 73. и си иска руския език Simple Smile)).

Виждам, че обсъждате четенето - при моя син христоматиятията не върви особено. Илиада му е много тегава! Мина на Дан Браун, прочете "Шифърът", в момента "Произход" и се е запасил с "Ад". Между отделните романи чете и Разкази с неочакван край и О.Хенри (много му допада). Не го товаря, нека си почива, виждам че леките четива го разтоварват.
Сторител не ползвам, класик съм и обичам хартиени книги. Но взех мнението на Ноеми (Благодаря ти!) за подобряване на произношението със Сторител и вероятно ще взема абонамент за детето през учебната година. Така или иначе ще падне голямо пътуване до училището, поне да се оползотвори времето.

# 41
Ноеми, благодаря за комплимента, ако влизам и аз в девойките Joy
И за мен четенето е част от деня ми, ни деца, ни работа са ме отвлекли през годините от това удоволствие, ама всеки с характера си. Като бяха малки, задължително четяхме вечер, като поприключихме в един момент и двете спряха да четат сами. Голямата ми някъде към 14-15 годишна се запали по четенето, ама при нея я има и колекционерската страст, търси, купува, пък специални издания, пък с предпочитания за книжно тяло и корица. Чете повече на английски. Няма по-голямо удоволствие да обсъждаш книги с порасналото си дете. Малката засега не проявява интерес. Но при голямата естествено се получи, така че не губя надежда.
За слушането - не е за всеки. Аз имам фотографска памет и със слушане не ми се получава. В университета задължително пишех, за да мога да схвана нещо от чутото. Затова и почеркът ми е лекарски, то такова бързане.... Пък да мия чинии и да си водя записки, не става.

# 42
  • София
Ноеми, едно е да четеш за удоволствие, друго - по задължение. Наборката чете, но не задължителната литература. Голямата точно днес ми обясняваше, че ще си вземе Радичков, Димов и други за университета. А аз й обясних, че няма.... накрая си стигнахме ръцете на две книги.

Adream, не се предавай! Сипи си едно бело, наспи се и ще ти дойдат сили за нова битка.

Luthien, благодаря за темата! Пропуснала съм да напиша - наборката е с ФЕ/ИЕ.

# 43
  • Sofia
Благодаря за новата тема и домовата книга Revolving Hearts Едва се ориентирах в "седмокласните" коя е нашата Laughing
Големият ми син от около две-три години се запали по четенето. Каза, че по-добре в по-осъзната възраст да чете, отколкото като мен - от дете, когато много неща не съм разбирала Trollface Ще чакам и наборката сама да открие това удоволствие. Тя си почива с пълна сила. Разнася христоматията, но не съм сигурна, че е прочела нещо.

мартеа, писали сме едновременно - точно и наборът (големите) търси определени издания, с корица, на английски... абе колекционерска работа Smile Вечер чете електронни заради подсветката.

Като малка много плетях - бабите от квартала идваха при мен да им разгадавам плетки, от Burda вземах идеи за многоцветни пуловери. Всичко стои складирано и нищо от това не се носи. В студентските години спрях да плета, защото на ММ му беше скучно край мен. Може би някой ден ще се върна към това успокояващо занимание.

aDream, като минала по пътя с директорското класиране, ти стискам много силно палци да стигнете до желаното училище. Може би, ако дадеш повече информация, ще получиш полезни съвети.

# 44
Luthien, благодаря за темата и домовата книга 🙂
И моите не четат, но се надявам в един момент да почнат. Малкият слушаше Сторител по едно време за приспиване. Но той умее да слуша. Така си запомня и уроците до момента (още в час), не съм го видяла да чете учебник вкъщи. Аз се пробвах, но ми е просто фон. Друго си е да си почетеш.

Общи условия

Активация на акаунт