Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 45 243
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • гр. София
Честит рожден ден на близнаците на beb4o_fb! Да са здрави, щастливи и успешни!

Adream, очакваме с нетърпение да попълниш домовата книга с желаното училище!

Да се оплача, наборката повръща цял ден. Това от години не се е случвало. Дано се оправи, защото прояви неочаквано желание да се запише на морски лагер  организиран идната седмица от новото училище ( Елисавета Вазова). При положение,  че не познава никой, се изкефих яко и днес ...изненадаааа...
Тя с нетърпение очаква и екскурзията с опознавателна цел на осмокласниците, в края на септември, също  от гимназията. Прекрасна инициатива, която рядко я има в училищата, или поне не съм чувала, но пък е много от полза за адаптацията на учениците.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 16:57 от Марая

# 271
  • София
Честити ни рожденици в групата да са живи и здрави децата.
Прави ми пак впечатление много кандидатирали в 119СУ.
Това пак ли не са класирани деца никой не знае. Или пък решават да се местят.
Във Вазова няма БАЛ как така , голям пропуск.
Аз се оглеждам за 7мо но пак е рисково ми се струва.
Оооо най - добре ако ще се местим някога и не и харесва в НФСГ да е след началото на учебната година поне е сигурно , че няма да сме от два стола на земята.

# 272
  • София
Свободното място във ФЕГ в паралелката с латински език е обявено без квоти.
Интересно, в списъка на РУО е обявено като свободно място за момче. В сайта на гимназията е без квоти.

# 273
Моето ходи на екскурзионно в Рила и там поетапно се разболяха 2/3 от децата с тежко повръщане, но, слава богу, преминава бързо. Той също го хвана последния ден, прибраха се в София 3 дена по-рано. Ние бяхме на Северното Черноморие и се наложи наши близки да се погрижат за него.
Детето каза: "Най-хубавото приключение в живота ми!" Smiley

Едно от предимствата на Storytel е, че има елемент на драматизация и помага с разбирането на текста. За моя мозък работи много добре и успявам да "чета" повече.

# 274
  • София
Вие имате ли вече информация на сайтовете за родителски срещи.
В нашето училище още няма такава нито пък дали ще е приключил ремонта и ще започнем уч.година в нашата си сграда.
Има още време де до началото на учебната година.

# 275
Моето беше на театрален лагер на Узана, същата работа - последния ден яко повръщане, преждевременно прибрани деца, лежащи по поляната, отпаднали... Много й треперих да не пренесе нещо, но тя сякаш има някакъв имунитет срещу ентеровирусите и оцелява между капките. Слава богу, че и не става преносител, че другите ни тръшкат яко.

# 276
В нашето училище още няма такава нито пък дали ще е приключил ремонта и ще започнем уч.година в нашата си сграда.
Да, на сайта на училището имаше информация още по време на първо и второ класиране, а и при записването на учениците раздаваха листи с необходимите документи,  които да се приготвят за родителската среща.

# 277
  • Sofia

Нищо чудно да са приемали с копие на дипломата. Чак пък такъв дълъг списък от кандидати...

Марая, стомашните вируси по принцип са кратки, дано мине бързо и при вас! Hands V Натриев цитрат, пробиотик, диета.

# 278
  • Sofia
Баловете са доста ниски на повечето кандидати. Те нищо не рискуват. И в другите училища ще има доста кандидати, ще видите.

# 279
  • София

Нищо чудно да са приемали с копие на дипломата. Чак пък такъв дълъг списък от кандидати...

Бе, не се знае. В 157-мо също са доста https://157giche.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%be% … 1%82%d0%b0%d0%bf/ Там некласираните са ги писали като резерви. Явно при незаписване на приети/отписване по-късно, няма да правят ново класиране, а ще канят следващите по бал.

# 280

Бе, не се знае. В 157-мо също са доста https://157giche.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%be% … 1%82%d0%b0%d0%bf/ Там некласираните са ги писали като резерви. Явно при незаписване на приети/отписване по-късно, няма да правят ново класиране, а ще канят следващите по бал.

То, това е съвсем логично. Иначе по колко класирания да правят. Няма да карат хората отново и отново да си подават документи.
А по-любопитното е, че петте обявени на сайта на РУО места междувременно явно са станали шест.

# 281
  • София
Само предполагам, че в този случай може да става въпрос за класирано дете на допълниелното класиране, което не се е записало. И по-рано казах, че малко не са го домислили да обявяват допълнителното класиране и свободните места за пети етап на една и съща дата. Разбира се, може да бъркам и да не е такъв случая, а да има дете, отписано след обявяване на свободните места.

# 282

За нашето училище казаха: "следете сайта за датата на родителската среща", а на мен сайтът ми изглежда антично и ме заболява главата от него - наблъскан е с всевъзможни материали от 2016 година. Дано родителската среща не е преди 9 септември, защото сме на почивка извън бг дотогава.

# 283
  • София
При нас няма още обявена родителска среща, но видях, че предходните две години е била на 12.09. При всички положения ще е в седмицата 9-13.09. На мен ми е по-интересно в коя паралелка ще е и дали ще сме съученици с някоя съфорумка. Ако нещата са както досега, възможностите са Г, Д или Е. На него Е му звучало най-добре. Joy

# 284
При нас още с записването имаше изнесена информация за родителска среща единствено на сайта казаха да следим за класен ръководител.

Общи условия

Активация на акаунт